به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مدیر کل حفاظت محیط زیست افزود: محیط زیست با تمام زمینه های مطالعاتی، تولیدی و بهره برداریها و فعالیتهای دانش بنیان، به طور زنجیره وار عجین است.
این مقام مسئول، محیط زیست را مقوله ای چند وجهی برشمرد و تاکید کرد: وظایف محیط زیست بسیار پیچیده و گسترده است و صرفا در راستای چارت سازمانی و شرح وظایف مشخص پیش نمی رود، بنابراین همان گونه که محیط زیست واژهای جهان شمول است برای موفقیت در صیانت از آن نیز باید فعالیت ها در تمام جهات گسترده شود.
وی خاطر نشان کرد: نه تنها از جنبه عملیاتی بلکه از بعد مشورتی در حوزه ها ی مختلف چون جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، آب و فاضلاب، بهداشت و سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و تعداد بی شماری از حوزه های تولیدی و خدماتی و صنعتی و هر کجا که سر نخ معضلات را میگیریم به مقوله پیچیده ای برخورد می کنیم که یا معضلات محیط زیستی در کنار آن ایجاد شده یا در حال ایجاد است و یا در معرض تشدید است.
این مقام مسئول با اشاره به موضوع تولید دانش بنیان به عنوان مبنای شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری گفت: ما موظفیم در هر قدمی برای حفاظت از محیط زیست از راهبردهای دانش بنیان و علمی استفاده کنیم.
وی با تاکید بر عملیاتی بودن و قابلیت اجرایی حوزه دانش بنیان اذعان داشت: کشور ما مدتهاست که در زمینه مطالعات علمی و مباحث تئوری بسیار قدرتمند است، اما در اجرا بسیار ضعف عمل کردهایم.
پورشیرزاد اذعان کرد: در مرحله عملیاتی کارهایی که در بسیاری دستگاه های دولتی انجام می شود نه تنها مشکلی را حل نمی کند که بسیار هزینه بر است. اما اگر رویکرد دانش بنیان با طراحی های نوآورانه و بر پایه دانش، در کار لحاظ شود، می تواند بسیار کم هزینه و اجرایی باشد.
او خاطر نشان کرد: مباحث علمی باید از شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی ارزشمند نشات بگیرد و موجب اصلاح روند مدیریتی شود.
وی مباحث مربوط به آمایش سرزمین معیشت مردم در کنار حفظ سرزمین، معظلات محیط زیست در خشکسالی ها، مدیریت آب و خشکیدن تدریجی باغ های سطح شهر و حاشیه آن را، قابل طرح و برنامه ریزی توسط شرکت های دانش بنیان برشمرد و تصریح کرد: باید از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم.
وی ضمن اعلام آمادگی برای پذیرش طرح های دانش بنیان گفت: ما از اهرمهای اجرایی استان و کارگروه های مختلف درخواست خواهیم کرد که از ظرفیت موجود در این شرکت ها استفاده کنند تا بتوانیم آینده بهتری را برای این سرزمین و استان متصور شویم.
گل آفرین زارع، رئیس اداره پژوهش و فناوری محیط زیست فارس نیز ضمن دعوت از اساتید پردیس شرکت های دانش بنیان بر لزوم مشارکت شرکت های دانش بنیان در رویداد استارت آپی حرفه سبز تاکید کرده و برای انعقاد تفاهم نامه مشترک با محیط زیست اعلام آمادگی کرد.
والی، رئیس شرکت های دانش بنیان نیز در این جلسه به لزوم تقویت همکاری ها بین طرفین اشاره کرده و قول مساعد برای همکاری با محیط زیست در جنبه های مختلف داد.
والی بیان داشت: استان فارس از لحاظ اکوسیستمی خود یک کشور است.
او اضافه کرد: پردیس شرکت های دانش بنیان فارس، بزرگترین مجموعه دانش بنیان در جنوب کشور و نیز سومین مجموعه بزرگ در کشور است.
والی تصریح کرد: در سال گذشته عمده نیازهای صنعت الکترونیک، مکانیک و صنعت نفت و گاز را با ظرفیت شرکت های دانش بنیان رفع کرده ایم.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی مشتاقند که از فرصت های موجود در شرکت ها استفاده کنند و این موضوع، برای شرکت های دانش بنیان نیز فرصت مناسبی خواهد بود.
وی تفاوت پردیس شرکت های دانش بنیان با سایر مراکز علمی را فضای عملیاتی برشمرد و اذعان داشت: طرح های دانش بنیان از طرح و ایده به پدیده رسیده و از پدیده به تولید یک محصول تجاری میرسد که افراد از آن امرار معاش می کنند.
والی، آمادگی مجموعه خود، برای ایجاد مرکز نوآوری تخصصی در حوزه محیط زیست را اعلام کرده و افزود: ما آماده ایم که کار مشترکی را با حمایت و پشتیبانی محیط زیست برای تبدیل ظرفیتهای بالفعل به برنامه های اجرایی، داشته باشیم و ظرفیت های بالقوه را نیز با برنامه ریزی و در بازه زمانی مناسب به ظرفیتهای بالفعل تبدیل کنیم.
رئیس پردیس شرکت های دانش بنیان پیشنهاد داد: برای حل مشکلات محیط زیست می بایست، یک شرکت دانش بنیان بنا کرده تا در جهت رفع چالش ها اقدامات موثری صورت گیرد و در این راستا برای راه اندازی شرکت های دانش بنیان در این حوزه می توان با استفاده از منابع ملی و تسهیلات به مقدار کافی از صندوق ها، بانکها و سایر مراکز، اعتبارات مالی، دریافت کرد.
این مقام مسئول، ایجاد مرکز نوآوری محیط زیست را در مسیر رشد و توانمندی شرکت ها به صورت نظام مند و سازمان یافته، موثر دانسته و به دستاوردهایی همچون، رادار سار (sar) ایرانی که در رزولوشن بسیار بالا میتواند تصاویر را از مناطق دریافت کرده و در اختیار محیط زیست قرار دهد، اشاره کرد.