به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، رضا فزونی با اشاره به اینکه امکان تامین برگ توت و داشتن فضای مناسب شرط لازم برای نوغانداری است، تصریح کرد: ایستگاه نوغانداری این سازمان در سعادتشهر فعال و تخم تفریق شده مورد نیاز بهره برداران را فراهم میکند.
این مقام مسئول با بیان اینکه پرورش کرم ابریشم از جمله مشاغل خانگی زنان روستایی است، اظهار کرد: تا اواخر خرداد ماه امکان نوغانداری در استان فارس فراهم است که پیش بینی میشود بیش از 50 جعبه تخم تفریق شده توزیع شود.
مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه پرورش کرم زنبورعسل زودبازده و به سرمایه گذاری چندانی نیازمند نیست، ابراز کرد: پیش بینی می شود در پایان فصل قریب به 1500 کیلوگرم پیله تر در این استان تولید شود.
وی با اشاره به اینکه شهرستانهای شیراز، جهرم، سروستان، آباده، فسا و اقلید از جمله شهرستان های فعال استان فارس در نوغانداری هستند، ابراز کرد: درآمد قریب به 15 میلیون ریالی حاصل از پرورش هر جعبه ی حدودا 25 هزار لاروی در یک دوره 35 روزه میتواند مشوق توسعه نوغانداری باشد.
فزونی با اشاره به اینکه نوغانداری بستر ساز بهبود اقتصاد خانوار روستایی است، میافزاید: برای پرورش هر جعبه تخم تفریق شده به 20 متر مربع فضای دارای شرایط دمایی و رطوبت مناسب نیاز است که به منظور تغذیه لاروها 600 تا 700 کیلوگرم برگ تازه مصرف میشود.
او ضمن دعوت از علاقهمندان برای مشارکت در ترویج و گسترش نوغانداری در استان فارس افزود: باغداران و کشاورزان علاقهمند به پرورش کرم ابریشم برای کسب اطلاعات دقیق میتوانند به مراکز جهاد کشاورزی دهستانها و شهرها یا مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند.