به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، لذت کمک به همنوعان قابل توصیف نیست، این احساس، وجه مشترک بسیاری از افراد نیکوکار است و آنهایی که معتقدند لطف خداوند شامل حالشان شده تا به همنوعان نیازمند و ایتام کمک کنند با درک و دریافت احساس رضایت بینظیر خیرخواهی سالهاست که مستمر در مسیر کمک به خلق خدا گام برمیدارند.
محمدرضا غنیآبادی، کارآفرین و نیکوکار حامی ایتام به همراه بهزاد شیدایی، کارآفرین و نیکوکار حامی ایتام، مهمان برنامه «آدمهای خوب شهر» بودند و از همراهی با ایتام محروم و تشکیل خانواده معنوی برای ایتام در استان آذربایجان شرقی صحبت کردند.
محمدرضا غنیآبادی که لقب پدر ایتام استان آذربایجان شرقی را به او دادهاند گفت: کار خیر و خدمت به همنوع خستگی ندارد؛ همه نیکوکاران بر این موضوع اتفاق نظر دارند. برای همین سالهای سال مشغول به کار خیر باقی میمانند. این لطف خداست که انسان بتواند به دیگران کمک کند زیرا برخی با وجود ثروت بسیار، مشمول لطف خدا نمیشوند.
وی ادامه داد: من در صنف لوازم خانگی فعالیت دارم و توانستم زنجیره حمایت از ایتام را در صنف خودم توسعه دهم و همکاران همگی مشارکت کردند و حامی هزار کودک یتیم شدیم. موفق شدیم بعد از تبلیغ برای کار خیر در یک برنامه تلویزیونی در سال گذشته، حمایت از چند هزار کودک یتیم را بر عهده بگیریم. مطمئنم دعای خیر بچهها باعث کار خیر ما شده است.
حامی ایتام استان آذربایجان شرقی یادآور شد: به همکارانم میگویم این کار ثروت معنوی برای ما است. به نظرم حامیان ایتام حاجیان ایتام هستند و ثواب حمایت از ایتام کمتر از سفر حج و زیارت خانه خدا نیست. ما هر لحظه و هر دقیقه میتوانیم بازتاب کار خیر را در زندگی خودمان حس کنیم. رزق و روزی ما از دعای خیر ایتام به دست آمده و بارها شاهد نتیجه دعای بچهها بودم در زمانهایی که گره از مشکلات من باز شده است.
غنیآبادی گفت: خداوند میفرماید اگر میخواهید من را ببینید دست یک افتاده را بگیرید. امروز ما زنجیرهای در حمایت از ایتام در استان آذربایجان شرقی ایجاد کردهایم و تلاش میکنیم آنها با آموزش، مهارت بیاموزند و پس از توانمند شدن خودکفا شوند. یکی از ایتام که مهندسی توانمند شد حالا از مدیران کارخانه من است و خودش حامی ۲۰ کودک یتیم است. قول میدهم مرکز آموزش کارآفرینی برای ایتام راهاندازی کنم.
استعدادیابی و اشتغال ایتام از طریق دانشگاه
بهزاد شیدایی، کارآفرین و نیکوکار دیگر مهمان برنامه و تشکیل دهنده خانوده معنوی ایتام آذربایجان شرقی بیان کرد: خداوند به هر کسی فرصتی میدهد برای کار خیر، من مدیون پدر و مادرم هستند که من را به کار خیر عادت دادند و ملزم کردند. اما یک زمان هم جرقهای در زندگی من باعث شد تا سمت ایتام بروم.
وی که به همراه همسر و فرزندانش به حمایت از ایتام مبادرت دارد، گفت: آنجا که کار و کمک نتیجه مطلوب میدهد و کودکان ایتام به بالندگی میرسند و عاقبت به خیر میشوند بسیار لذت بخش است. ما شاهد پیشرفت و عاقبت به خیری بچهها بودیم. بچههای یتیم را مانند بچههای خودم دوست دارم و در مقابل آنها مسئول هستم. تلاش دارم تا از طریق کار آفرینی و همکاران فعال در صنایع استان، نیازهای مختلف آنها از جمله نیازهای معنوی آنها را برآورده کنیم.
این حامی ایتام تصریح کرد: برای تشکیل خانواده معنوی ایتام استان آذربایجان شرقی لازم است یک کارگروه فرهنگی تشکیل شود و کار کارشناسی انجام شود و از طریق روش درست نیازهای ایتام را طبق گروههای سنی و تحصیلی آنها شناسایی کنیم و با نظارت درست در رفع نیازها بکوشیم. همان تلاشی که برای رشد معنوی فرزندان خودم دارم برای رشد معنوی و فرهنگی ایتام هم دارم.
شیدایی در پایان گفت: برای ایتام در استان آذربایجان شرقی قول میدهم از طریق دانشگاه علمی و کاربردی که ویژه صنایع چوب دایر است، استعداد ایتام را شناسایی کنیم و مهارت آموزی برای آنهایی که علاقمند و مستعد هستند ایجاد کنیم تا در صنایع چوب مشغول به کار شوند.