به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مهدی صباغی شهردار قزوین افزود: با توجه به تصمیمات خوبی که در اولین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان قزوین در سال جاری با حضور محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری برگزار و اتخاذ شد، ارائه خدمات برای نوسازی بافت فرسوده در قزوین سرعت می گیرد.
صباغی با تأکید بر اینکه در نوسازی بافت فرسوده هیچ محدودیتی وجود ندارد و باید شهروندان را ترغیب به نوسازی کرد، افزود: اکنون برای نوسازی هر واحد مسکونی در بافت فرسوده شهر قزوین ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۹.۵ درصد تعلق می گیرد که به زودی به بانک مسکن ابلاغ خواهد شد.
وی اظهار داشت: همچنین ۵۰ درصد تخفیف هزینههای صدور پروانه ساختمانی مطابق ماده ۱۶ قانون ساماندهی عرضه تولید مسکن برای بازسازی بافتهای فرسوده تعلق میگیرد که با اخذ مجوزات لازم این میزان به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.
صباغی با بیان اینکه ستاد بازآفرینی استان مدتی غیرفعال بود و با دستور معاون وزیر راه و شهرسازی فعال شده است و به طور جدی موضوعات مرتبط بررسی و پیگیری خواهد شد، افزود: با فعال شدن ستاد بازآفرینی استان و همکاری دستگاههای ذیربط استان سرعت نوسازی بافت فرسوده شهر قزوین بالا خواهد رفت و همچنین با مشوق های در نظر گرفته شده نیز مشارکت شهروندان برای این مهم افزایش پیدا خواهد کرد.
شهردار قزوین ادامه داد: بر اساس تصمیمات آخرین جلسه ستاد بازآفرینی استان، حداکثر تخفیفات برای متقاضیان نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای طرحهای بازآفرینی شهری قزوین وصول شد که در محله های هادی آباد و بلاغی برای ساماندهی و بهسازی معابر و احداث سرای محله هزینه گردید.
شهردار قزوین با بیان اینکه بخش اعظمی از اجرای طرح بازآفرینی شهری بر عهده شهرداریها است، افزود: برای پیشبرد اهداف موجود در محلات مورد هدف باید مردم را در طرحهای موجود مشارکت دهیم که بر همین اساس شهرداری قزوین اقدام به ایجاد سراهای محله و نهادهای محله محور در بافتهای فرسوده شهری کرده است.
وی با بیان اینکه محلات هدف بازآفرینی محله های سردار، باغ نشاط، بلاغی، پنبه ریسه، راه آهن، لالوآباد و هادی آباد است، تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت سیزدهم محرومیت زدایی را در دستور کار قرار داده است بر این اساس باید این سیاست در شهر قزوین یک اصل باشد.
شهردار قزوین افزود: محلات بافت فرسوده مانند هادی آباد، سردار و امامزاده حسین در شهر قزوین به دلیل کم توجهی و اشکال در نظام برنامهریزی مدیران نتوانستهاند به توسعه شایسته خود برسند و باید این محلات به سرانه و متوسط توسعه شهر خود دست یابند و تبعیض از میان برود.
این مسوول ادامه داد: ساکنان مناطق بافت فرسوده در اشتغال و معیشت مشکل دارند و درخواست ما این است که دستگاههای ذیربط به سهم خود کمک کنند تا آنها وارد جریان بازآفرینی شوند.
وی افزود: مولفه امنیتی در این محلات بافت فرسوده بسیار زیاد است و باید تلاش کنیم مساله پایین و بالای شهر و منطقه بافت فرسوده و فضاهای دارای امکانات رفع شود که در این راستا نیازمند نگاه جهادی و انقلابی مدیران هستیم.
شهردار قزوین گفت: طبق آخرین جلسه ستاد بازآفرینی استان، معاون وزیر اعلام کردند که تمام اختیارات شرکت بازآفرینی به جز مسایل و گردش مالی به ستاد بازآفرینی استان تفویض شده است و این مهم در رسیدگی و سرعت کار نقش مهمی دارد.