به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، محمد جواد عسکری در نشست با رئیس و مدیران بخش کشاورزی که با حضور نماینده ولی فقیه در استان فارس برگزار شد، ابراز کرد: خرید تضمینی همه محصولات کشاورزی و با اولویت محصولات استراتژیک در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است، ابراز کرد: مشکلات عدیده ای به طور خاص بروکراسی اداری به ما اجازه دستیابی به تولید مطلوب نمی دهد بنابراین نقشه راه برای حل مسائل کشاورزی تعریف و از مزرعه تا سفره در این طرح دیده شد.
عسکری با بیان اینکه به منظور تدوین "طرح امنیت غذایی" به مدت 6 ماه با نخبگان بخش کشاورزی، اهل فن، محققین، مروجین و کشاورزان پیشرو مذاکره شد، ابراز کرد: این طرح متشکل از 15 ماده و در برگیرنده ایرادات بخش کشاورزی است.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با اجرایی شدن این طرح، تولید کننده بدون دغدغه و با خیال راحت تولید و مصرف کننده با قیمت ثابت محصول مورد علاقه اش را خریداری می کند و بهره برداران بخش کشاورزی نیز صنایع تبدیلی و صادرات را دنبال می کنند.
وی افزود: برای اولین بار در کشور این اتفاقات افتاده و به زودی عملیاتی و اجرایی خواهد شد و کشاورزی ما از این فضای بیبرنامگی قطع به یقین بیرون خواهد آمد.
تشکیل شورای قیمتگذاری و حمایت از بخش کشاورزی و تولید موضوع دیگری بود که عسکری به آن گریز زد و در ادامه یادآور شد که از قبل از انقلاب تا الان در بحث قیمت محصولات کشاورزی، "شورای اقتصاد" با نگاهی از بالا به پایین اظهار نظر می کرد اما شورای قیمتگذاری متشکل است از وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد، معاون رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، شش نفر از نخبگان و تشکل های بخش کشاورزی و دو نفر از همکاران ما که ناظرهستند ولی حق رای ندارند بنابراین در این شورا تولید کننده تصمیم می گیرد و نگاه از پایین به بالا است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از مشکلات و معضلات جدی ما در بخش کشاورزی به طور خاص، حضور و وجود دلالها و واسطه ها است، اظهار کرد: اگر طرح امنیت غذایی اجرایی شود، شورای قیمتگذاری به وظیفه خود عمل کند و خرید تضمینی لحاظ شود به یقین دلالها و واسطهگران حذف خواهند شد.
قابلیت تولید 21 میلیون تن نهاده دامی در کشور وجود دارد.
عسکری به نیاز 21 میلیون تنی نهاده دامی کشور نیز گریزی زد و افزود: اگر نگاه به درون داشته باشیم ظرفیتها و قابلیتها ما برای تولید این میزان نهاده وجود دارد اما متاسفانه نگاه دولت های گذشته به واردات بوده است.
وی اضافه کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه تولید محصولات کشاورزی به طور خاص نهادهها، اولویت ما تولید جو ذرت و سویا مورد نیاز کشور و صادرات این محصولات نیز است.