به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، مراسم اختتامیه سومین کنگره بینالمللی شعر «خاتم سلیمانی» با حضور جمعی از شاعران برجسته کشورمان ۱۴ دیماه در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد.
غلامعلی حدادعادل، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو شورای سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش در اختتامیه سومین کنگره بینالملل شعر «خاتم سلیمانی» که در شیراز برگزار شد، گفت: شهر حافظ و سعدی سزاوار همین است که پرچمدار شعر و ادب در همه عرصهها باشد.
وی گفت: وقتی کلام و نثر و سخن منثور از بیان یک واقعه ناتوان باشد، انسان به سراغ شعر میرود و وقتی شعر ناتوان باشد، موسیقی به کمک میآید. وقتی سخن میگوییم در ساحت استدلال و منطق و تعقل هستیم، وقتی این ساحت کفایت نمیکند تخیل را بهکار میگیریم و وارد عرصه شعر میشویم و وقتی تخیل هم کم میآورد، سراغ احساس قلبی و زبان دل که همان موسیقی است میرویم.
حدادعادل اظهار کرد: حوادث و شخصیتهای بزرگ تنها در ساحت عقل و استدلال و منطق نمیگنجند و فراتر از این ساحت هستند، به عنوان نمونه واقعه کربلا و حماسه حسینی از نظر عقل قابل دفاع و حرکت منطقی برای مقابله با ظلم است اما اگر بخواهیم حماسه حسینی را فقط در قالب بیانات منطقی خلاصه کنیم، بزرگتر از آن است که در این قالب تنگ بگنجد، به همین دلیل از همان آغاز هر جا سخن از عاشورا بوده، شعر در کنار آن آمده است و داستان شهید سلیمانی نیز از جمله این حوادث است ایشان تا وقتی زنده بود، بلند مرتبه بود و با شهادت بلند مرتبهتر شد.
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با طرح این سؤال که آمریکاییها چرا سردار سلیمانی را شهید کردند، گفت: آمریکاییها همراه با همدستان اروپایی و نوکران منطقهای خود عادت کرده بودند که هر چه در منطقه اراده بکنند اجرا شود، آنها تصمیم گرفته بودند خاورمیانه جدیدی را طراحی و حزبالله لبنان را نابود و انقلاب اسلامی را ریشهکن کنند لذا داعش را به نام مذهب ساختند. این مسائل را ترامپ در رقابت انتخاباتی خود از قول کلینتون سند داد و به بهانه مقابله با داعش، ائتلافی از ۵۳ کشور تشکیل دادند و به منطقه آمدند تا حضور خود را موجه کنند اما آنها برای شکستن جبهه مقاومت به منطقه آمده بودند.
حدادعادل تأکید کرد: سردار سلیمانی قهرمانی بود که نقشه آمریکاییها را باطل کرد و آن ابرقدرت در برابر سردار ایرانی به زانو در آمده بود. وقتی دیدند مقاومت روز به روز گستردهتر میشود، تصمیم گرفتند با از بین بردن شهید سلیمانی مقاومت را تضعیف کنند؛ گرچه سردار سلیمانی از نظر ظاهری غروب کرد اما در دل میلیونها نفر طلوع کرد و بعد از شهادت سلیمانی نهضتهای مردمی و جبهه مقاومت انگیزه بیشتری پیدا کرده است.
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه اساس کار سلیمانی صدق و وفا بود و به آن باور داشت، گفت: ایشان بر سر عهدی که با خداوند بسته بود با صداقت پایداری کرد و خداوند هم مقامی را به ایشان داد که میلیونها نفر در تشیع پیکر ایشان شرکت کردند. هنر میتواند این بزرگیها را جاودانه کند و شاعرانی که عظمت او را میسرایند در واقع با همه ارزشهایی که سردار سلیمانی به آنها پایبند بود، تجدید عهد میکنند.
عضو شورای سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش در پایان اظهار کرد: آن چیزی که دشمنان سردار فکر میکردند هرگز اتفاق نیفتاد و اسلام، مقاومت و انقلاب تضعیف نشد بلکه ملت حرکت تازه و بالندگی پیدا کرد.
ارسلان اشرافی، معاون فرهنگی دادگستری استان فارس در این مراسم گفت: تاریخ ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ نقطه عطفی در تاریخ ایران به شمار میرود؛ در این تاریخ سردار حاج قاسم سلیمانی به درجه رفیع شهادت نائل شد و نام او در کنار سایر سربازان این سرزمین برای همیشه جاویدان شد.
وی با بیان اینکه این واقعه از ابعاد گوناگون قابل بحث است اما توصیف عظمت این حادثه فقط در روایت ادیبان و به ویژه شاعران ممکن است، افزود: آنان با زبان آهنگین به روایتگری پرداختند و همین موضوع باعث تحولاتی شگرف در تاریخ ادبیات ایران شده است.
اشرافی بیان کرد: ادبیات مقاومت که شاخهای از ادبیات انقلاب است، موضوع شهادت سردار سلیمانی را از مرزهای جغرافیایی طبیعی ایران عبور و جنبه بینالمللی و فرا مرزی به آن داده است. آتشی نه فقط در دل شاعران پارسیگوی بلکه بر هر نقطهای از جغرافیای فرهنگی ایران در دل شاعران آزادیخواه در نقاط مختلف جهان برپا کرده است و این آتش به گونهای است که نه تنها خاموش شدنی نیست بلکه روز به روز زبانه میکشد.
وی با بیان اینکه شهید سردار سلیمانی، فرماندهای بیبدیل و نظامی بینظیر بود، اظهار کرد: ایشان شمشیر اسلام را بر فرق متجاوزان و ظالمان در هر نقطهای از این کره خاکی بیمحابا و بدون ادعا فرود آورد و بسیار بهجا است او را سیفالاسلام نامید اما در عین حال ایشان احساس لطیفی داشت و این احساس در رویارویی با فرزندان شهدا و یتیمان هویدا میشد.
معاون فرهنگی دادگستری استان فارس با تأکید بر اینکه ایشان دلبسته پست و درجه و میز و صندلی نبود، بیان کرد: این با وجود آن بود که در طول جنگ تحمیلی و پس از آن فرماندهی قسمتهای حساس سپاه پاسداران را در داخل و خارج از ایران به عهده داشت و در ایران، عراق، لبنان، سوریه، افغانستان و دیگر نقاط خاورمیانه بر قراری امنیت مرهون تلاشهای بی وقفه اوست.
موسوی در پایان گفت: تأکید ایشان برای استفاده از عبارت سرباز قاسم سلیمانی بر سنگ قبرش به این دلیل بود که پیشبینی میکرد شاید بعدها دیگران شهادتش را نیز حربهای برای استفاده خویش کنند و به همین خاطر از وقوع این رویدادهای تلخ جلوگیری کرد.
یادآور میشود، در این مراسم از برگزیدگان این جشنواره قاسم بای از رامیان گلستان، لعیا محمدی از قزوین، علی سلیمانی از تهران، حسن خسروی وقار از قم، سید علیاکبر سلیمانی از یاسوج تقدیر شد.