به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، سرمایه نگر، شرکت سرمایهگذاری غدیر یکی دیگر از شرکتهای زیرمجموعه خود را راهی بازار سرمایه کرد و قرار است طی روزهای آتی سهام شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر با نماد «سغدیر» عرضه اولیه شود.
شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر به دلیل در اختیار داشتن سهام چندین شرکت سیمانی از جمله سیمان سپاهان، شرق و کردستان، به «هلدینگ سیمانی غدیر» معروف است.
بر اساس آخرین صورتهای مالی منتشر شده، این شرکت تقریبا به میزان سرمایه اسمی، سود انباشته دارد؛ مبلغ سرمایه ۳۳۵ میلیارد تومان و سود انباشته ۳۶۰ میلیارد تومان است.
لازم به ذکر است که هیات مدیره شرکت برنامه افزایش سرمایه تا ۶۰۰ میلیارد تومان را در دست اقدام دارد. در مقابل، ۹۶ میلیارد تومان بدهی جاری، ۳۷۶ میلیارد تومان دارایی جاری دارد و از نسبت جاری مطلوبی برخوردار است. ۶۶ درصد از کل داراییها مربوط به سرفصل سرمایهگذاریهای بلندمدت است.
بررسی سبد سهام هلدینگ سیمانی غدیر حاکی از آن است که سهام ۲۱ شرکت بورسی را به بهای تمام شده ۹۰۱ میلیارد تومان در اختیار دارد که ارزش بازار آن تا پایان مرداد ماه بالغ بر ۵ هزار و ۴۹۳ میلیارد ریال است.
علاوه بر این، در ۱۵ شرکت غیربورسی ۱۲۷ میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است. به عبارتی، ۸۸ درصد سرمایهگذاریها بورسی و تنها ۱۲ درصد غیربورسی هستند که عمده حجم سبد غیربورسی مربوط به صندوق سرمایهگذاری قابل معامله است.
«سغدیر» که سال مالی منتهی به شهریور ماه دارد، در سال مالی ۱۳۹۹ با جهشی خیرهکننده به سود خالص ۷۵۰ میلیارد تومانی دست یافت؛ در حالی که در سال مالی ۱۳۹۸ رقم سود ۲۱ میلیارد تومان بود. روند سودسازی این شرکت کماکان بر مدار رشد میگردد؛ چرا در دوره ۹ ماهه سال مالی ۱۴۰۰ موفق به شناسایی ۲۲۱ میلیارد تومان سود خالص شده است.
این شرکت در سال مالی گذشته ۴۷۸ میلیارد تومان از محل سود شرکتهای تابعه، درآمد شناسایی کرد که با توجه به افزایش شدید نرخ سیمان در یک سال اخیر، قطعا درآمد شرکتهای سیمانی در سال مالی پیشرو با پرشی بلند همراه خواهد شد.
البته باید توجه داشت که بیشترین درآمد «سغدیر» در سال مالی ۱۳۹۹ از محل تقسیم سود شرکت سرمایهگذاری دی حاصل شد که در سال ۱۴۰۰ سهام این شرکت به طور کامل واگذار گردید. از سوی دیگر، ۲۵ درصد سهام «ساروج» به ازرش دفتری ۴۱ میلیارد تومان از «وغدیر» به این شرکت انتقال یافت تا پرتفوی «سغدیر» بیش از پیش سیمانی شود.
این شرکت در راستای اهداف و برنامههای ابلاغی از طرف شرکت سرمایهگذاری غدیر مبنی بر تمرکز به سهامداری شرکتهای سیمانی، مالکیت شرکتهای سرمایهگذاری آذر و سرمایهگذاری دی را به هلدینگ مالی غدیر منتقل کرد. از همین رو، هر چند انتظار میرود رقم سود برآوردی به میزان سال مالی قبل نرسد اما؛ قطعا بیش از سود تمام سالهای ۱۳۹۸ و پیش از آن است.
افزایش ۳۴ درصدی میزان صادرات و ارزآوری ۶۰ میلیون دلاری از جمله اهدافی است که «سغدیر» دنبال میکند تا درآمدهای عملیاتی خود را در گام اول تا ۴۹ درصد رشد دهد. علاوه بر این، برنامه پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت سیمان سفید شرق را دنبال میکند.
در مجموع میتوان گفت به سبب تلاش برای تمرکز پرتفو بر شرکتهای سیمانی و از طرف دیگر، افزایش قابل توجه نرخ فروش سیمان در مدت اخیر و برنامههای مختلف این هلدینگ برای بهبود عملکرد، انتظار میرود استقبال قابل توجهی از عرضه اولیه «سغدیر» از سوی سهامداران شود و این سهم به یکی از لیدرهای گروه سیمانی تبدیل شود.