به گزارش خبر، مجتبی شاهوار رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی استان مرکزی در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "جوانگرایی عبور از دیوار های کهنه نخبگان فرسوده" آورده است:
در نخستین دیدار با هیئت دولت سیزدهم ،رهبر معظم انقلاب تاکید بر استفاده از جوانان در مدیریت های میانی فرمودند تا جایی که این موضوع را جهت رفع انسداد سیاسی طرح و در واقع به زعم ما به عنوان یک راهبرد مطرح ساختند.
بدنه اجتماعی و سازمان رای آیت الله رئیسی در سال های ۹۶ و ۱۴۰۰ نیز عمدتاً از بین نیروهای جوان و با مشورت السابقون انقلاب در سراسر کشور تشکیل شد.
در نظریه های مدیریت نیز امروزه مقوله آنتروپی در مدیریت یا کُهن زدگی و فرسودگی سیستم نخبگانی (به منظور ایجاد سیستم نخبگانی شاداب وچابک، برای ارتقای نشاط در رویه های سازمانی و اصلاح ساختار سازمانی خشک و سلسله مراتب شدید که منجر به کُند شدن حرکت سازمان ها شده و تا زمان توقف کامل سازمان از حرکت ادامه می دهد) مطرح می باشد.
از این نظر رهبر حکیم انقلاب اسلامی به عنوان یک درمانگر، پیر خِرد و حکیم ذوالفنون وقوف بر مبادی ورودی قدرت و خروجی های آن دارد .
ایستایی آفت انقلاب اسلامی می باشد که در این بین اُلیگارشی برخی کارگزارانِ مقام پرست و عدم رهاسازی قدرت به شکل یک آسیب جدی متوجه برخی ساحت های اجرائی دولت ها گردیده است !
حضرت حق جل جلاله می فرماید :" کُلُ یوم هو فی شان " و "تلک الامثال نداولها بین الناس "بر طبق نظریه ادوار و اکوار در فلسفه اسلامی یا حکمت متعالیه و حرکت جوهری صدرایی نیز بنیانهای صحیحی مبنی بر وقوع این تغییرات ساختاری وجود دارد ؛ "انّ الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم "
جوانگرایی تهدید نیست ، راه حل است
نگرانی و وسواسی بیش از حد در خصوص واسپاری مدیریت های میانی دولت به جوانان امروز به عنوان یک مخاطره و دغدغه برای سابقون انقلاب خودنمایی می کند.
اما معماری نوین نیروی انسانی و مقابله با گسست نسل ها که ناشی از گردش روزگار و نشئه های حیات و ممات می باشد ، نسخه شفابخش جوانگرایی را به دولت ها تجویز می کند.
البته جوانگرایی مخاطراتی نیز دارد ؛ آقازادگی و موروثی شدن مدیریت های کلان ، پیر زدایی و عدم استفاده از تجارب مدیران خوش سابقه در روش اجرای دیوان سالاری و بروکراسی اداری از جمله این موارد می باشد.
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند ؛ جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی قلمداد شدند.
ایران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان و فعالان جوان، کلید واژههایی بود که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برای طراحی نظام پیشرفته اسلامی از آن استفاده داشتند.
قطعاً نیروهای جوان، متخصص و متعهد مهمترین ظرفیت امیدبخش کشور بوده و می توان در این راستا به منظور تحول اداری وتعالی سازمانی واهتمام به خدمت رسانی شایسته و ارتقاء رضایتمندی ارباب رجوع از نظام اداری کشور ، با اعتماد به ذخیره ارزشمند جوانان بهره جُست .
از این رو شایسته است آیت الله رئیسی و هیئت محترم دولت همانگونه که شخص ریاست محترم جمهوری نیز بارها در سخنان خود به استفاده از جوانان در دولت تاکید داشته اند، به این مقوله فراتر از شعار پایبند هستند و با تشکیل هیئت های اندیشه ورز از نیروهای سابقه دار و مدیران برجسته و عالی رتبه کشوری و لشکری در طول انتصاب مدیران جوان در زمینه انتقال تجربه ، خودکنترلی و تقویت ابعاد نظارتی، یاری نمایند.
بعون الله تعالی