به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر، سعید نمکی از صدور مجوز مصرف اورژانسی واکسن کوو ایران برکت خبر داد و اظهارکرد: در واکسنهای ایرانی کرونا، فاز یک و دو کارآزمایی بالینی انجام و فاز سوم شروع شد و ۱۴ هزار نفر داوطلب را در برکت و ۲۵ هزار نفر را در پاستور وارد مطالعه کردند؛ بیشتر واکسنهای جهان، مشارکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسنهای وارداتی را به عنوان واکسیناسیون عمومی انجام دادند و ما نیز قرار شد فاز یک و دو کارآزمایی بالینی واکسنهای ایرانی را پیش ببریم و اگر نتایج خوب بود و مشکلی نداشته باشند و بیعارضه بودن واکسن مشخص شود، ما نیز مجوز مصرف اضطراری و واکسیناسیون عمومی را با واکسنهای ایرانی کرونا صادر کنیم.
وی افزود: این اتفاق افتاد و دیروز جلسهای در سازمان غذا و دارو با حضور کمیته مربوطه برگزار و نتایج بررسی شد و هر دو واکسن پاستور و برکت واجد شرایط تشخیص داده شدند اما واکسن پاستور باید مدارک خود را کامل کند و صدور مجوز واکسن کرونای پاستور به دلیل اینکه هنوز مدارکشان تکمیل نشده بود به اوایل هفته آینده موکول شد اما مجوز استفاده اضطراری واکسن برکت به دلیل تکمیل بودن صادر شد.
مجوز مصرف اورژانسی واکسن
وزیر بهداشت تأکید کرد: قرار شد محموله اول واکسن کوو ایران برکت که پیش از این آماده شده بود تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت داده شود و از هفته آینده، این واکسن به مجموعه واکسنهای کشور خواهد پیوست.
وی یادآور شد: واکسن پاستور نیز که یکی از بهترین واکسنهای تولید مشترک ایران و کوباست از اوایل هفته آینده مجوز مصرف اورژانسی را خواهد گرفت و به مجموعه واکسیناسیون کشور اضافه خواهد شد.
نمکی خاطرنشان کرد: همه زیرساختها و پلتفرمهای مختلف جهان در واکسن کرونا، در ایران موجود است؛ واکسن فخرا وارد فاز دوم بالینی شده است؛ واکسن رازی فاز یک را گذرانده و وارد فاز دوم شده و بسیار موفقیت آمیز بوده است؛ واکسن دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) وارد فاز بالینی میشود. یک واکسن m RNA نیز در حال ساخته شدن است و در دوماه آینده یکی از موفقترین کشورهای جهان در تولید واکسن خواهیم بود و در زمستان آماده صادرات واکسن کرونا نیز خواهیم بود.
به یک شرط حاضر به همکاری هستیم
وی افزود: ما از روزهای اول، با کشورهای مختلف که در فناوری ساخت واکسن کرونا ورود کرده بودند مکاتبه کردیم. وقتی کشورهای دیگر به فاز تحقیقات رسیدند خواستند واکسن را در ایران تست کنند که گفتیم ما زیر بار نمیرویم. کشورهای منطقه که میگویند واکسن زدند، در کلینیکال ترایال واکسن سایر کشورها شرکت کردند و ما قبول نکردیم که مردم ما تحت آزمایش واکسن کشورهای دیگر قرار گیرند. به یک شرط حاضر به همکاری هستیم که بیایید و باهم واکسن بسازیم و تنها کشوری که در انتقال دانش فنی با ما کنار آمد کوباییها بودند که آن هم فاز یک و دو در کشور خودشان طی شد و فاز سوم را در ایران انجام دادیم.
با خدا معامله کردم
نمکی ادامه داد: راه دیگری که رفتیم راه کوواکس بود. برخی اظهار میکنند که فلانی واکسن داشت و نخریدیم، درست نیست. این شیوههای غیرمنصفانه که دل فرماندهان این عملیات بزرگ را در نبرد بیامان خالی کند، صحیح نیست. من با خدا معامله کردم و این فشارها ذرهای بر ارادهام اثر نخواهد گذاشت و این قضاوت که میلیونها واکسن پشت دروازهها بود و ما نخریدیم درست نیست؛ حرکت بزرگ واکسیناسیون در کشور راه افتاد و ناگهان بعضی کشورها واکسن را بر ما قطع کردند. کشورهای دوست این تأمین واکسن را بر ما قطع کردند، دشمنان که جای خود دارند. به این دوستان گفتیم چرا قطع کردید؟ گفتند به دلیل شیوع بیماری در کشور خودمان قرار است روزی ۱۵ میلیون واکسیناسیون انجام دهیم و حتی حاضر نشدند از این تعداد در عالم رفاقت، ۵۰ هزار واکسن برای ما بفرستند. چه کسی باید این مطلب را جبران کند به جز تولید داخلی؟ ما مسیر قرارداد با بیرونیها را طی کردیم و پیش پرداخت نیز دادیم و سازو کار کوواکس بسیار ضعیف بود زیرانتوانست به هشت کشور دنیا بگوید که ۸۵ درصد واکسنهای جهان متعلق به شما نیست.