به گزارش خبرنگاران علم و فناوری گزارش خبر به نقل از دیجیاتو، با توجه به جهشهای ویروس کرونا این سوال پیش میآید که آیا واکسن فعلی میتواند اثربخشی لازم را در در مورد ویروس کرونای جهش یافته داشته باشد یا همزمان با جهشها لازم است دوزهای دیگری واکسن تزریق شود؟
دانشمندان در تلاش هستند به این سوال مهم پاسخ بدهند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. اما مدیرعامل فایزر از سناریوی محتملی میگوید که چندان دور از واقعیت نیست. وی معتقد است که باتوجه به روند فعلی ویروس کرونا، به نظر میرسد افراد واکسینه شده لازم است بین ۶ تا ۱۲ ماه بعد از دریافت دوز دوم، مجددا برای بار سوم واکسینه شوند.
«یکی از سناریوهای احتمالی که در مورد واکسن فایززر مطرح میشود آن است که افراد واکسینه شده بین ۶ الی ۱۲ ماه بعد از دریافت واکسن، مجددا نیاز به دریافت دوز سوم داشته باشند. البته این موضوع هنوز به صورت قطعی تایید نشده است و محققان در تلاش هستند پاسخ روشنی برای آن پیدا کنند.»
بورلا توضیح میدهد:
«برخی واکسنها مانند فلج اطفال تنها با یک بار دریافت و یک دوز میتوانند اثربخشی لازم را داشته باشند، اما برای واکسنهایی مانند آنفولانزا قضیه به این شکل نیست. ویروس کرونا بیشتر شبیه ویروس آنفولانزا است تا ویروس فلج اطفال.»
فایزر در حال حاضر تحقیقات خود را در مورد دوز سوم واکسن آغاز کرده است تا بتواند مصونیت بیشتری را با توجه به جهشهای ویروس کرونا فراهم کند. باید دید آیا واقعا دریافت دوز سوم لازم است یا ممکن است روزی برسد که دیگر نیازی به واکسن کرونا نباشد و کره زمین از این بیماری همه گیر خلاص شود.