اختلاف قیمت موجود در بازار آزاد با قیمت کارخانه رانت 120 هزار میلیارد تومانی را برای مافیا به همراه دارد و در سوی دیگر، شهروندها خیری از لاتاریها نمیبرند.
نوسانهای متعدد بورس باعث شده که برخی سهامداران به ویژه تازهواردها بدون هیچگونه تحلیلی اقدام به رفتارهای هیجانی در این بازار کرده و در صفهای خرید و فروش قرار بگیرند.
تنها کاری که از دست سهامداران در این شرایط برمیآید صبر و سهامداری است. یادمان نرود تقریبا قیمت تمام سهمها در حداقلها قرار دارند و سهمهای ارزنده بسیاری در بازار است.
همواره یکی از نقاط تمرکز دولتها در بخش صنعت، در جاده مخصوص سیر میکند و دو شرکت ایران خودرو و سایپا محل مناقشه بودهاند این در حالی است که دولتها آمدند و رفتند اما؛ تغییری در وضعیت این دو شرکت ایجاد نشد.
نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» ویژه پذیرهنویسی سهام در درست انتشار شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با حضور مرتضی علی اکبری مدیرعامل «تجلی» برگزار میشود.
در هفتههای اخیر فعالان بازار سرمایه انتشار اوراق دولت را در افت شاخص این بازار به استناد فروش اوراق در مهرماه که حال بورس مناسب نبود، موثر دانستد که هجمههای منفی به اوراق، برگزاری نوزدهمین حراج آن را پس از مدتها توقف لغو کرد، اکنون نیز دولت تمرکز خود برای تامین کسری بودجه را فروش اموال مازاد خود قرار داده و انتشار اوراق را به صورت حداقلی ادامه میدهد.
وضعیت نوسانی این روزهای بازار سرمایه، روز گذشته وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به مجلس کشاند تا توضیحات خود را در این مورد به نمایندگان مردم ارائه کنند. در این میان مانند همیشه وعده هایی داده شد که نشان از بهبود وضعیت بازار در آینده نه چندان دور دارد اما یک تحلیلگر بازار سرمایه بر این باور است که سرنوشت بازار را وعده های کوتاه مدت تعیین نمیکند ولی با توجه به اوضاع شرکتها میتوان منتظر رشد ۱۵ تا ۲۵ درصدی بازار سرمایه تا پایان سال بود.
اگرچه اقتصاد ایران در بعد تأمین مالی بانکمحور به شمار میآید و تقریباً ۸۰ تا ۹۰ درصد تأمین مالی اقتصاد بر عهده بانکهاست، اما رشد بازار سرمایه در بازه زمانی سال ۹۷ تا مرداد ماه سال ۹۹ این تصور را در جامعه ایجاد کرد که دولت دوازدهم قصد دارد وزن بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصاد ایران را افزایش دهد تا هم اقتصاد ایران به سمت مردمی شدن حرکت کند و هم اینکه بانکها به واسطه کاهش بار تأمین مالی اقتصاد بتوانند اصلاحات ساختاری انجام دهند
هنوز یک هفته از وعدههای رئیس سازمان بورس برای بهبود بازار سرمایه نگذشته است که چراغ این بازار روز گذشته دوباره قرمز شد؛ اتفاقی که یک تحلیلگر بازار سرمایه دلیل آن را وجود ابهامات متعدد برسر راه این بازار میداند و بر این باور است که نبود نقدینگی در بازار به روند کاهشی آن دامن زده است.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور با بیان اینکه دولت و مجلس مقصر افت شاخص بورس هستند و بی تدبیریها در این زمینه مشهود است، گفت: قانون بورس در کشورمان به تصویب رسیده ولی به خوبی اجرا نمیشود.
حدود چهارماه از استعفای مدیرعامل صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه و بیش از یک ماه از کنار رفتن مدیرعامل شرکت بورس می گذرد و درحالی که بازار سرمایه روزهای سیاهی را می گذراند هنوز آینده این دو نهاد مهم بورسی در محاق قرار دارد.
در ۲۵ خرداد ماه سال جاری بود که آقای رئیسی به عنوان یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری و مقامات بلندپایه به تالار بورس در سعادت آباد رفت تا از نزدیک به صحبت های سهامداران نقره داغ شده گوش کند!
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی انتقادات خود را نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر الزام بانکها و مؤسسات اعتباری به ایجاد سامانه الکترونیکی قراردادهای تسهیلات به منظور امکان دسترسی هر تسهیلات گیرنده به اطلاعات تسهیلات خود را اعلام کرد.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درمورد وضعیت بازار طلا در روزهای آینده، گفت: در هفته گذشته بازار طلا و سکه با کاهش تقاضا برای خرید سکه همراه بود که نشان دهنده طلا برای سرمایه گذاری جاذبه و هیجان سابق خود را برای مردم از دست داده است و به همین دلیل تغییرات قیمتی ارز و انس جهانی بر نرخ طلا تاثیر گذاشت.
شاخص کل بورس در روزهایی که دلار روند نزولی دارد، همچنان درحال کاهش است. اگرچه این بار خداحافظی رئیس سازمان بورس، قبل از اعلام رسمی این خبر و تعیین جانشین، موجب به هم ریختگی بازار و سقوط شدیدتر شاخص کل شد.
دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس نوشت: دکتر خاندوزی روز پنجشنبه هشتم مهرماه به من اطلاع دادند که برنامه شان تغییر تیم مدیریتی سازمان بورس است. من هم از همان روز پیگیر هستم که این اتفاق زودتر بیفتد.
با نگاهی به گزارشهای بانک اقتصاد نوین در دورههای اخیر مشخص میشود که به مرور زمان سنگینی بار مثبت درآمدها بیشتر شده و تراز درآمدی در جهت سودسازی حرکت میکند.