چطور وکالت‌نامه می‌تواند شما را به دردسر بیندازد؟【سال1404】⚖️

وکالت‌نامه سندی قانونی است که در نقل و انتقال املاک، خودرو، امور مالیاتی و... کاربرد دارد، اما یک وکالت‌نامه مبهم می‌تواند منجر به سوء استفاده مالی، مشکلات حقوقی و دردسرهای متعدد برای شما شود.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر چطور وکالت‌نامه می‌تواند شما را به دردسر بیندازد؟【سال1404】⚖️

به گزارش خبرگزاری گزارش خبر، وکالت‌نامه سندی قانونی است که در نقل و انتقال املاک، خودرو، امور مالیاتی و... کاربرد دارد، اما یک وکالت‌نامه مبهم می‌تواند منجر به سوء استفاده مالی، مشکلات حقوقی و دردسرهای متعدد برای شما شود. مشاوره با بهترین وکیل شیراز در تنظیم وکالت‌نامه‌ای بی نقص، قانونی و دارای بندهای محافظتی نقش اساسی دارد. اگر شما نیز به وکالت‌نامه‌ معتبر نیاز دارید، می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت‌هایی نظیر: وکیل چی (vakilchi.com)، وکیل تو و … از مشاوره‌های تخصصی وکلای مجرب آن‌ها برای تنظیم وکالت‌نامه‌ای بدون دردسر بهره‌مند شوید.

اهمیت تنظیم اصولی وکالت‌نامه؛ نکاتی که باید بدانید!

وکالت‌نامه سند رسمی است که به موجب آن موکل اختیارات مشخصی را به وکیل واگذار می‌کند؛ بنابراین تنظیم دقیق آن از اهمیت زیادی برخوردار است. وکالت‌نامه‌ای که مبهم یا کلی نوشته شود یا دقت کافی در تنظیم آن صورت نگیرد، ممکن است، محدوده اختیارات وکیل را افزایش دهد و زمینه ساز سوء استفاده او در آینده شود. تنظیم دقیق موضوع وکالت و مفاد آن به حفظ حقوق موکل کمک می‌کند و شفافیت آن از بروز اختلافات احتمالی بین وکیل، موکل و اشخاص ثالث جلوگیری خواهد کرد.

لازم به ذکر است که وکالت‌نامه‌ای که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود در مراجع قضایی و اداری اعتبار قانونی دارد. توجه به نکاتی که باید هنگام تنظیم وکالت‌نامه در نظر گرفت، نیز بسیار حائز اهمیت است. یکی از این نکات مهم، مشخص کردن دقیق حدود اختیارات وکیل است؛ به طور مثال حدود اختیارات وکیل برای فروش ملک شامل: انجام امور اداری، مراجعه به دادگاه، شهرداری و… است؛ بنابراین لازم است که در اختیاراتی که به وکیل می‌دهید، دقت کنید و از اعطای اختیارات نامحدود و تام خودداری نمایید.

تعیین مدت زمان شروع و پایان اعتبار وکالت هم یکی از اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از سوء استفاده وکیل در آینده است؛ همچنین وکالت‌نامه شما باید قابلیت عزل و استعفا داشته باشد و شرط امکان عزل وکیل توسط موکل در آن قید شود و در نهایت مشاوره با وکیل متخصص قبل از تنظیم وکالت‌نامه از بروز مشکلات حقوقی برای شما در آینده جلوگیری خواهد کرد.

عوامل دردسرساز در تنظیم وکالت‌نامه به شرح زیر است:

⭐ عدم توجه به قوانین خاص مرتبط با موضوع وکالت:

برخی وکالت‌نامه‌ها نظیر: وکالت در طلاق، قوانین و شرایط خاصی دارند که وکیل باید آن‌ها را رعایت کند.

⚖️ اعطای اختیارات بیش از حد:

گاهی موکل بدون دقت، اختیارات گسترده‌ای مانند: فروش، دریافت وجه و… به وکیل می‌دهد.

❤️تنظیم وکالت‌نامه بدون نظارت وکیل:

عدم مشاوره حقوقی ممکن است، باعث بی‌اعتباری یا ضعف در متن وکالت‌نامه شود.

✔️ استفاده از عباراتی کلی و مبهم:

مثلاً "اختیارات لازم" بدون ذکر مصادیق دقیق، منجر به اختلاف بین وکیل و موکل خواهد شد.

💰 عدم در نظر گرفتن حق عزل یا استعفا:

گاهی وکیل یا موکل امکان خاتمه یک‌طرفه وکالت را ندارد یا دچار مشکل می‌شود.

چگونه وکالت‌نامه‌ها می‌توانند دردسرساز شوند؟

اگر وکالت‌نامه‌ها به درستی تنظیم نشوند یا اختیارات گسترده‌ای به وکیل داده شود، مشکلات و دردسرهای متعددی را برای موکل ایجاد می‌کنند که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • عدم محدودیت زمانی وکالت‌نامه: یکی از مشکلات رایج در وکالت‌نامه‌ها، نامحدود بودن زمان موضوع وکالت است، اگر وکالت‌نامه محدودیت زمانی نداشته باشد و مدت زمان اعتبار آن مشخص نشود، وکالت تا زمان فوت موکل یا اقدام او برای لغو صریح از طریق ابلاغ دادگستری همچنین لغو رسمی با مراجعه به دفتر اسناد و رسمی ادامه می‌باید و در این فاصله زمانی خطر احتمال سوء استفاده وکیل از وکالت‌نامه وجود خواهد داشت.
  • سوء استفاده از اختیارات در وکالت بلاعزل: موکل با اعطای وکالت بلاعزل به وکیل، حق عزل و برکناری او را از خود سلب می‌کند و در صورت سوء استفاده وکیل یا بروز اختلافات با او، امکان فسخ وکالت‌نامه به راحتی امکان پذیر نیست و نیاز به طرح دعوای حقوقی دارد و وکیل می‌تواند بدون اطلاع موکل اقداماتی بر خلاف خواسته او انجام دهد.
  • فسخ خودکار وکالت‌نامه در صورت فوت یا جنون موکل: هنگام انجام معاملات مهم نظیر: خرید و فروش ملک، اگر موکل فوت کند، انتقال رسمی ملک صورت نمی‌گیرد؛ زیرا طبق قانون مدنی ایران، وکالت‌نامه با فوت یا جنون موکل فسخ می‌شود و اعتبار حقوقی آن از بین می‌رود. این امر از نظر حقوقی مشکلاتی در معامله برای طرف مقابل ایجاد می‌شود.
  • دسترسی به دارایی‌های موکل در صورت عدم لغو به موقع وکالت‌نامه: اگر پس از اتمام کار موکل بی توجهی کرده و وکالت‌نامه را فسخ نکند، وکیل همچنان می‌تواند به عنوان نماینده حقوقی او از اختیارات قانونی خود سوء استفاده کند؛ به ویژه اگر به حساب‌های بانکی، دارایی‌ها یا املاک موکل دسترسی داشته باشد، می‌تواند بدون اطلاع او این اموال را بفروشد یا به خود انتقال دهد.

اشتباهات رایج در تنظیم وکالت‌نامه؛ دردسرهایی که باید بشناسید!

وکالت‌نامه یکی از رایج‌ترین اسناد حقوقی است که موکل برای انجام امور مختلف به وکیل می‌سپارد. اما اگر در تنظیم این سند دقت نشود، موکل با خسارت‌های مالی و مشکلات حقوقی متعددی مواجه خواهد شد، برخی از اشتباهات رایج و پیامدهای آن‌ها به شرح زیر است:

  1. مشخص نکردن موضوع دقیق وکالت و حدود اختیارات وکیل: اگر دقیقاً مشخص نشود که وکیل قرار است، چه کاری برای موکل انجام دهد و موضوع وکالت چیست، در آینده امکان بروز اختلاف نظر بین وکیل و موکل و مشکلات جدی وجود خواهد داشت؛ از طرفی وکالت‌نامه‌ای که محدوده اختیارات وکیل را مشخص نکند، دست وکیل را برای هر اقدامی باز می‌گذارد، حتی اگر به ضرر موکل باشد؛ همچنین در صورت بروز اختلاف، اثبات حدود اختیارات وکیل در محاکم قضایی دشوار خواهد بود.
  2. نادیده گرفتن حق توکیل به غیر: اگر موکل در وکالت‌نامه مشخص نکند که آیا وکیل حق توکیل به غیر را دارد یا خیر، در این صورت او ممکن است، وکالت را به شخص دیگری واگذار کند که موکل نسبت به او شناختی ندارد یا از نظر قانونی یا اخلاقی فرد قابل اعتمادی نیست، این امر امکان دارد، منجر به اقدامات غیرقانونی یا سوء استفاده از حقوق موکل شود؛ از طرفی او نمی‌تواند مستقیماً این وکیل را عزل کند یا بر عملکردش نظارت نماید؛ در نتیجه دچار پیچیدگی‌های قانونی خواهد شد.
  3. ناآگاهی از آثار قانونی امضا در دفترخانه: افراد زیادی هستند که بدون قرائت متن وکالت‌نامه یا درک کامل موضوع آن، در دفترخانه اسناد رسمی آن را امضا می‌کنند، بدون آن که متوجه شوند که وکالت‌نامه سند رسمی و معتبر در مراجع قانونی است و ممکن است، اموال، دارایی‌ها و حقوق قانونی آن‌ها به خاطر این بی توجهی از دست برود.
  4. عدم درج دقیق حق‌الوکاله در وکالت‌نامه: یکی از اشتباهات افراد هنگام مشاوره با وکیل، بی توجهی به میزان حق‌الوکاله ای است که قرار است به ازای فعالیت حقوقی به او پرداخت شود، ممکن است، وکیل به طور شفاهی در مورد این هزینه‌ها توضیحاتی به موکل بدهد، اما عدم درج دقیق حق‌الوکاله و مراحل پرداخت آن موکل را مجبور به پرداخت هزینه‌های پنهان و مازاد بر مبلغی خواهد کرد که در مورد آن‌ها قبلاً با وکیل به توافق رسیده بود.

راهنمای گام به گام پیشگیری از اشتباهات حقوقی در تنظیم وکالت‌نامه

راهنمای گام به گام زیر به شما در جلوگیری از اشتباهات حقوقی در تنظیم وکالت‌نامه کمک می‌کند. شما باید در اولین مرحله مشخص کنید که آیا می‌خواهید برای همه امور خود یا برای موضوع خاصی به طور مثال فروش ملک به وکیل وکالت دهید، توجه داشته باشید که تنظیم وکالت‌نامه کلی ممکن است، منجر به سوء استفاده وکیل در آینده شود، در مرحله بعدی باید اطلاعات هویتی کامل شامل: نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس و سایر مشخصات هویتی شما و وکیل در وکالت‌نامه قید شود و توسط سردفتر تصدیق شود.

حدود اختیارات وکیل را مشخص کنید و از به کار بردن عبارات مبهم یا کلی نظیر «انجام تمام امور» بدون تعیین جزئیات آن خودداری نمایید. اگر وکالت برای چند موضوع است، باید هر کدام به صورت بند بند و با شماره مشخص شود؛ همچنین عدم تعیین مدت زمان وکالت یا ذکر عباراتی مثل «تا زمان انجام کار» موجب مشکلات متعددی برای شما خواهد شد؛ از طرفی برای تعیین حق توکیل می‌توانید در وکالت‌نامه بنویسید که وکیل حق توکیل به غیر را ندارد یا وکیل می‌تواند با موافقت موکل وکالت را به دیگری واگذار کند.

جهت اعطای وکالت از فرم‌های استاندارد وکالت‌نامه که در دفتر اسناد رسمی موجود است، استفاده کنید، اگر وکالت‌نامه در خارج از ایران تنظیم می‌شود، باید به تایید کنسولگری یا سفارت ایران برسد؛ همچنین شرایط فسخ وکالت را تعیین کنید و اگر وکالت بلاعزل است. این موضوع باید در وکالت‌نامه قید شود. حتماً مشاوره‌ای با وکیل مجرب داشته باشید و به دانش خود یا وکیلی که به او وکالت می‌دهید، اکتفا نکنید، در پایان از سردفتر اسناد رسمی بخواهید، جزئیات وکالت‌نامه را برای شما توضیح دهد و در انتها آن را امضا کنید.

چه نوع وکالت‌نامه‌هایی برای شما مشکل ساز می‌شوند؟

برخی از انواع وکالت‌نامه‌ها در صورت عدم وقت در تنظیم یا اشتباه در انتخاب وکیل برای موکل مشکل ساز می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

وکالت فروش ملک یا خودرو: وکالت فروش به وکیل اختیار می‌دهد که فروش ملک را برای موکل و بدون حضور او انجام دهد، اما در برخی مواقع وکیل با عدم انتقال سند به نام خریدار، فروش مجدد ملک به شخص ثالث مشکلات حقوقی برای موکل ایجاد می‌کند، در مورد وکالت فروش خودرو و تعویض پلاک نیز با وجود وکالت دادن به خریدار در برخی موارد، او اقدامی برای انتقال سند و تعویض پلاک انجام نمی‌دهد؛ در نتیجه مسئولیت‌های قانونی خودرو نظیر: جریمه، بدهی بیمه و… به عهده فروشنده یا موکل باقی می‌ماند.

وکالت تام یا مطلق: این نوع وکالت به وکیل اختیارات کامل و گسترده‌ای می‌دهد و او می‌تواند کلیه نقل و انتقالات ملکی، امور حقوقی و اداری موکل را با اختیار تام انجام دهد، اما در صورت عدم تعهد وکیل، ممکن است او از این اختیارات برای تنظیم قراردادها بدون اطلاع موکل، گرفتن وام یا حتی توکیل به غیر استفاده کند، اما هر تخلفی که وکیل در چهارچوب وکالت انجام دهد، از نظر حقوقی مسئولیت اولیه آن به عهده وکیل خواهد بود.

وکالت کاری: این نوع وکالت به طور رسمی و محضری تنظیم می‌شود و به وکیل اختیار پیگیری پرونده‌ها، ثبت شرکت، انجام امور بانکی و اداری همچنین تقسیم ملک ورثه‌ای را می‌دهد، اما اگر متن وکالت‌نامه مبهم بوده یا حدود اختیارات وکیل در آن مشخص نشده باشد، او ممکن است، اقداماتی به ضرر و بدون اجازه موکل انجام دهد؛ علاوه بر این وکیل در صورت تأخیر یا بی دقتی در انجام کارها منجر به از دست دادن فرصت‌های قانونی موکل خواهد شد.

وکالت‌نامه‌های غیر‌محضری: این وکالت‌نامه‌ها به صورت دست نویس و غیررسمی بین طرفین تنظیم می‌شود، اما اعتبار رسمی در مراجع قانونی ندارد و در صورت بروز اختلاف، اثبات صحت وکالت‌نامه و استناد به آن در محاکم قضایی سخت و دشوار است و چون ثبت رسمی نشده است، وکیل یا حتی اشخاص ثالث می‌توانند اعتبار آن را زیر سوال ببرند و احتمال جعل امضا یا مفاد آن زیاد است.

چرا باید از تنظیم وکالت‌نامه با افراد غیرقابل اعتماد خودداری کرد؟

وکالت‌نامه ابزاری قدرتمند برای حفظ منافع موکل است؛ بنابراین وکالت دادن به فرد غیر قابل اعتماد، ضررهای جبران ناپذیری به منافع موکل وارد می‌کند. اگر وکیل فردی غیر قابل اعتماد باشد، ممکن است از این اختیارات برای حفظ منافع شخصی خود استفاده نماید؛ به طور مثال اموال موکل را بفروشد یا بدون اطلاع موکل از حساب بانکی او برداشت کند؛ از طرفی در برخی موارد موکل مجبور می‌شود که به وکیل، وکالت بلاعزل بدهد؛ در این صورت به راحتی نمی‌تواند او را عزل کند.

اگر چنین وکالت‌نامه‌ای به فردی غیر قابل اعتماد داده شود، امکان سوء استفاده از منافع موکل و کارشکنی او بیشتر خواهد بود؛ از طرفی اقدامات نادرست و غیرقانونی چنین وکیلی برای موکل بار حقوقی و مالی دارد؛ به عنوان مثال اگر وکیل به نیابت از موکل قراردادی غیرقانونی را امضا کند یا متعهد به امری شود که به ضرر موکل باشد، مسئولیت نهایی اعمال او به عهده موکل خواهد بود.

اگر موکل به سوء نیت یا سوء استفاده وکیل پی ببرد، اثبات آن در محاکم قضایی دشوار، زمان بر و استرس زا است. اعطای وکالت به چنین فردی به معنی از دست دادن کنترل امور مالی، بانکی و حقوق فرد است؛ بنابراین توصیه می‌شود به افرادی که دارای حسن سابقه و مورد اعتماد هستند، وکالت بدهید و حتماً در وکالت‌نامه اختیارات وکیل را محدود کنید و وکالت‌نامه‌ای تنظیم نمایید که قابل فسخ باشد.

مقایسه وکالت‌نامه محدود و کلی؛ کدام مشکل‌سازتر است؟

وکالت‌نامه‌های محدود و کلی هر کدام با توجه به نیاز موکل و موضوع وکالتش تنظیم می‌شوند و مشکل ساز بودن آن‌ها به شرایط موکل و نحوه استفاده از آن‌ها بستگی دارد؛ در وکالت محدود که اختیار وکیل مربوط به موضوع وکالت است، موکل می‌تواند کنترل بیشتری بر عملکرد وکیل داشته و سوء استفاده وکیل از اختیاراتش را محدود کند؛ همچنین برای اموری که به وکالت برای مدت محدود نیاز دارند، مناسب است، اما از معایب آن نیاز به تنظیم وکالت‌نامه‌های متعدد برای امور مختلف موکل است که می‌تواند علاوه بر زمان بر بودن برای موکل پر‌هزینه نیز باشد.

اگر موکل به اقدامات اضافی توسط وکیل در خارج از حدود اختیاراتش نیاز داشته باشد، باید وکالت‌نامه جدیدی تنظیم کند، اما در وکالت‌نامه کلی، وکیل اختیارات گسترده‌تری دارد؛ بنابراین برای انجام امور مختلف که در حدود اختیارشان در وکالت‌نامه تعیین شده، نیازی به مراجعه مکرر به موکل ندارد و برای افرادی که به دلیل دوری از کشور، بیماری یا کمبود وقت نمی‌توانند شخصاً امور حقوقی خود را انجام دهند، مناسب است.

یکی از معایب وکالت‌نامه کلی، امکان سوء استفاده وکیل به دلیل اختیارات گسترده و انجام اقداماتی برخلاف میل و منافع موکل است و اگر وکیل برای ابطال این نوع وکالت‌نامه همکاری نکند، موکل با دشواری‌هایی برای ابطال آن مواجه می‌شود؛ از طرفی مراجع قضایی یا ثبتی در برخی مسائل حقوقی وکالت‌نامه کلی را برای امور خاص نظیر: انتقال اموال غیر منقول نمی‌پذیرند، در نهایت می‌توان گفت که انتخاب نوع وکالت‌نامه به نیازها و میزان اعتماد موکل به وکیل بستگی دارد.

اهمیت مشاوره با وکیل قبل از تنظیم وکالت‌نامه؛ چرا نباید بدون نظر حقوقی اقدام کنید؟

عدم مشاوره با وکیل، عواقب جبران ناپذیری دارد و موجب تنظیم وکالت‌نامه‌ای غیرقانونی و ناکارآمد خواهد شد که احتمال نقض حقوق موکل را افزایش می‌دهد؛ بنابراین لازم است به دلایل زیر قبل از تنظیم وکالت‌نامه با وکیلی حاذق و مجرب مشورت کنید:

  • دقت در تنظیم مفاد وکالت‌نامه: وکیل با سابقه و متعهد در تنظیم مفاد وکالت‌نامه به شما کمک می‌کند تا قراردادی دقیق، شفاف و متناسب با خواسته‌ها و نیازهای شما تنظیم شود. او از قید هرگونه اصطلاحات مبهم و مفادی که موجب تعبیرهای نادرست شود در وکالت‌نامه خودداری می‌نماید.
  • جلوگیری از سوء استفاده وکیل انتخابی: بدون مشاوره حقوقی، ممکن است، بندهایی در وکالت‌نامه گنجانده شود که به ضرر شما باشد یا به وکیل اختیاراتی بیش از نیاز شما بدهد که منجر به سوء استفاده احتمالی از اختیارات و ضرر و زیان برای شما شود.
  • رعایت قوانین و مقررات جاری: وکیل متعهد، با آشنایی که به قوانین و مقررات به روز و جاری دارد، به شما اطلاع می دهد که وکالت‌نامه‌ای که تنظیم کرده‌اید، دارای اعتبار قانونی است و در مراجع قضایی و اداری می‌توانید به آن استناد کنید.
  • انتخاب نوع وکالت مناسب: وکالت انواع مختلفی نظیر: وکالت مطلق، مقید یا بلاعزل دارد، در وکالت مطلق وکیل اختیار تام دارد که به همه امور موکل رسیدگی کند، اما در وکالت مقید، اختیار وکیل محدود به موضوع وکالت است و وکالت بلاعزل بیشتر در معاملات ملکی، گرفتن وام و در دعاوی طلاق کاربرد دارد. مشاوره با وکیل مجرب به شما کمک می‌کند تا با توجه به اهداف خود مناسب‌ترین نوع وکالت را انتخاب کنید.

چه زمانی باید برای تنظیم وکالت‌نامه به وکیل مراجعه کنیم؟

هنگامی که قرار است، معاملات مهم و پیچیده‌ای انجام دهید نظیر: خرید و فروش ملک، خودرو یا تنظیم قراردادهای تجاری کلان که نیاز به دانش حقوقی و تجربه در حقوق تجاری و مالکیت دارد، بهتر است با تنظیم وکالت‌نامه و اعطای وکالت، انجام این امور را به وکیلی که دارای حسن شهرت است، بسپارید؛ همچنین اگر درگیر دعاوی خانواده، کیفری یا حقوقی شده‌اید، برای مذاکره با طرف مقابل، مقامات قضایی و دفاع از حقوقتان در دادگاه‌ها یا دادسراها به وکیل و تنظیم وکالت‌نامه نیاز دارید.

برخی افراد نیز به دلیل سفر به خارج از کشور، بیماری و عدم امکان حضور در مکان‌های رسمی برای اموری نظیر: ثبت شرکت، امور بانکی یا امضا اسناد رسمی از خدمات وکیل استفاده می‌کنند؛ علاوه بر این افراد در امور ارث، طلاق یا امور مهاجرتی که نیاز به دانش و تخصص حقوقی در هر زمینه است، معمولاً نمایندگی حقوقی امور خود را به وکیل مجرب می‌سپارند.

اگر شما به دفاع از حقوق خود در برابر نهادهای دولتی نظیر: سازمان مالیاتی، اداره کار و… نیاز دارید، وکیل با تنظیم وکالت‌نامه و تعیین حدود اختیاراتش وکالت شما را در مراجع قضایی مرتبط با هر سازمان به عهده می‌گیرد، در تمامی این موارد قبل از تنظیم وکالت‌نامه حتماً با چندین وکیل خبره مشورت کنید تا بهترین وکیل را برای پرونده خود انتخاب کنید.

نقش وکیل در جلوگیری از سوء استفاده از وکالت‌نامه‌ها

وکیل با جلوگیری از سوء استفاده از وکالت‌نامه نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از مشکلات حقوقی و خسارات مالی برای موکل دارد. مهم‌ترین اقدامات وکیل در این زمینه عبارتند از:

  1. تنظیم دقیق و شفاف وکالت‌نامه: وکیل متعهد موظف است، وکالت‌نامه‌ای دقیق و شفاف تنظیم کند که شامل: حدود اختیارات وکیل، مدت زمان وکالت و شرایط فسخ آن باشد؛ همچنین باید موکل را در مورد عواقب وکالت بلاعزل آگاه کند و در صورت عدم نیاز موکل از تنظیم وکالت بلاعزل خودداری نماید.
  2. مشاوره حقوقی با موکل: او قبل از تنظیم وکالت‌نامه در مورد حقوق و تکالیفش در قبال وکالت‌نامه اطلاعات لازم را به موکل می‌دهد که شامل: شرح موضوع وکالت‌نامه، حدود اختیاراتش به عنوان وکیل، استفاده از حق عزل وکیل و تعیین محدوده زمانی برای اعتبار وکالت‌نامه است.
  3. نظارت بر اجرای وکالت: وکیل می بایستی بر اجرای موضوع و مفاد وکالت‌نامه نظارت کند و در صورت هرگونه انحراف در اجرای مفاد آن، اقدامات لازم که شامل: اطلاع رسانی به موکل، تنظیم اظهارنامه رسمی و مراجعه به مراجع قضایی برای جلوگیری از تخلفات مربوط به مفاد وکالت‌نامه است را انجام دهد.
  4. استفاده از ابزارهای قانونی: او در صورت مشاهده سوء استفاده از وکالت‌نامه از ابزارهای قانونی برای حمایت از موکل استفاده می‌کند که می‌تواند طرح دعوا در دادگاه برای ابطال وکالت‌نامه و ارائه شکایت کیفری علیه فرد یا سازمان مربوطه باشد.

حرف آخر

موکل با تنظیم وکالت‌نامه وظایف حقوقی، مالی و اداری خود را به وکیل می‌سپارد، اما اگر الزامات قانونی در تنظیم وکالت‌نامه رعایت نشود، امکان سوء استفاده وکیل و ریسک‌های مالی در آن افزایش می‌یابد؛ بنابراین باید، قبل از تنظیم آن با وکیل حقوقی خبره‌ای مشورت کنید؛ به این منظور می‌توانید از خدمات حقوقی وکلای وب‌سایت‌هایی نظیر: وکیل جو، وکیل چی (vakilchi.com) و … استفاده نمایید؛ به نظر شما چگونه یک وکالت‌نامه می‌تواند دردسرساز شود؟ لطفاً پاسخ خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

پایگاه آموزشی احمد باقری

پایگاه آموزشی احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

پایگاه تخصصی تحلیلی سرمایه نگر

پایگاه تخصصی تحلیلی سرمایه نگر

سرمایه نگر پایگاه مستقل تحلیل و آموزش بازارسرمایه

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

پایگاه خبری گفتمان فارس

پایگاه خبری گفتمان فارس

با مدیریت خبری عباس ستایش گو

پایگاه اطلاع رسانی مشارکت

پایگاه اطلاع رسانی مشارکت

اجلاس ملی مشارکت در ساخت

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

توسعه معدنی و صنعتی صبانور

توسعه معدنی و صنعتی صبانور

بزرگترین تولید کننده فرآورده های سنگ آهن در غرب کشور

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

پایگاه خبری گفتمان یزد

پایگاه خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو

پایگاه اطلاع رسانی معدن پیشرو

پایگاه رسمی اخبار معادن و صنایع معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی

پایگاه اطلاع رسانی اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

امیرحسین باقری

امیرحسین باقری

مشاور و مدرس بورس

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها