به گزارش خبر پایگاه اطلاع رسانی سپهر، رسول شجری، یکی از تاثیرگذارترین شخصیتها در صنعت کفش کشور، با بیش از ۳۰ سال سابقه در اتحادیه کفش دستدوز تهران، به عنوان یک پیشگام در تلاش برای احقاق حقوق اعضا و بهبود وضعیت این صنعت شناخته میشود. او که متولد سال ۱۳۳۳ است، از سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را در حوزه کفاشی آغاز کرده و به مدت ۱۷ سال رئیس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران بوده است. شجری همچنین سهم بسزایی در راهاندازی نمایشگاه امپکس ایفا کرده است.
شجری در خصوص فعالیتهای اتحادیه در طول سالها گفت: "این اتحادیه با قدمت ۱۲۸ ساله، یکی از قدیمیترین اتحادیهها در تهران است و تمامی موفقیتها نتیجه تلاش هیئتمدیرههای وقت است."
او همچنین به برگزاری کلاسهای نهضت سوادآموزی در حسینیه کارگران کفاش اشاره کرد که به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا با دانش جدید به رقابت بپردازند. در این کلاسها، ۷۰ تا ۷۵ نفر سواد خواندن و نوشتن را یاد گرفتند و بسیاری از آنها اکنون در صنعت فعال هستند.
به گفته شجری، واردات کفشهای چینی در سالهای اخیر چالشی جدی برای این صنعت ایجاد کرده و اعضای اتحادیه به اعتراضات و تجمعاتی برای جلوگیری از ورود این محصولات روی آوردند که در نهایت با پیگیریهای اتحادیه، ممنوعیت صادر شد.
شجری همچنین به راهاندازی دانشگاه تخصصی کفش اشاره کرد و افزود: "این اقدام نشاندهنده این است که این صنعت به شخصیت معنوی نیاز دارد." با راهاندازی این دانشگاه، اکنون بسیاری از افراد در این صنعت از تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد بهرهمند شدهاند، در حالی که در گذشته این صنعت کمبود نیروی متخصص داشت.
از دیگر اقداماتی که شجری در اتحادیه انجام داده است، برگزاری دورههای آموزشی طراحی و مدلسازی با همکاری مدرسین ایتالیایی و همچنین انتقال تولیدیها به شهرک صنعتی قرچک است. او خاطرنشان کرد که در سالهای اولیه، استقبال کمی از این شهرک صورت گرفت اما در نهایت اعضای اتحادیه به آن سمت نقل مکان کردند.
شجری در پایان به تلاشهای خود در زمینه رفع مسائل مالیاتی در این صنعت اشاره کرده و تأکید کرد که همواره در راستای بهبود شرایط کاری و مالی همکاران خود قدم برداشته است.