به گزارش گروه صنعت و تجارت پایگاه خبری گفتمان فارس، حسین فرازمند معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (سازمان تات) در رابطه با این سازمان گفت: وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وظیفه خود میداند که از تمام کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی حمایت لازم را داشته باشد. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان مغز متفکر وزارت جهاد کشاورزی با ۲۱ موسسه و مرکز ملی در سطح کشور و ۳۴ مرکز تحقیقات و آموزش استانی و بیش از ۳۰۰ ایستگاه و حدود بیش از ۲۰۰۰ محقق و هیئت علمی سعی میکند که بتواند حمایت لازم را در بحثهای مختلف علمی و فنی از بخش کشاورزی کشور انجام دهد. در همین راستا اقدامات مهمی را پیگیر است و انجام داده است. در طی دو سال گذشته الگوی کشت را به روز رسانی کرد و تدوین الگوی کشت محصولات باغی انجام شد که بتوانیم کمکی به توسعه بخش کشاورزی داشته باشیم.
وی در رابطه با شورای راهبردی ادامه داد: از مباحث دیگری که در سازمان تات پیگیری میشود، بحث شورای راهبردی است که در حوزههای مختلف با هماهنگی معاونت های اجرایی وزارت جهاد کشاورزی انجام میشود. مدیریت این شورای اجرایی به عهده معاون اجرایی وزارت جهاد کشاورزی و روسای محترم سازمانهای ملی است که نیاز سنجی انجام شود و نیاز تحقیقات و خلائی که بحث تحقیقات در حوزه های مختلف است انجام شود.
این مسئول در ادامه از اقدامات گسترده این سازمان خبر داد: اقدامات گسترده ای در حوزه آموزش و ترویج انجام شده که هدف از آن رسوخ دانش به بهرهبرداران عرصه است. در ۴۰ سال اخیر این موضوع انجام شد و موفق شدیم ۴۰۰ درصد رشد در بخش کشاورزی داشته باشیم. تا الان حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد ناشی از افزایش سطح بوده است و بیشتر آن ناشی از افزایش بهرهوری بوده و این نیست مگر اینکه دانش در بخش کشاورزی رسوخ پیدا کند که حاصل تلاش محققین ما بخشهای اجرایی وزارت جهاد کشاورزی و مخصوصاً خود کشاورزان بوده که که منجر به این اتفاقات شده است.
فرازمند در رابطه با بحث نمونه های بخش کشاورزی اذعان کرد: بحث انتخاب نمونههای بخش کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است. چرا که خود نمونههای کشاورزی نشان دهنده و تجلی رسوخ دانش و فناوریهای نوین در بخش کشاورزی هستند که همانطور که اعلام کردند سازمان تات آمادگی خود را دارد که در حوزههای مختلف کمک کند.
وی در رابطه با هوش مصنوعی بیان کرد: اخیرا گروه هوش مصنوعی را راه اندازی کردیم و اقدامات مختلفی، از جمله تدوین ایجاد سیستم آبیاری هوشمند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی را انجام داده ایم. بحث سیستم تعیین سطح زیر کشت مزارع کشاورزی با استفاده از هوش مصنوعی با دقت یک متر بوده و ما این امادگی را داریم که با استان فارس که همیشه به عنوان یکی از استانهای پیشرو در فناوری بخش کشاورزی بوده است همکاری را داشته باشیم.
از اقدامات دیگری که انجام میشود تدوین الگوی کشت بود .ما پلتفرم یا سکوی مدیریت الگوی کشت را آماده کردیم که از سال بعد آماده بهرهبرداری است. این پلتفرم تحت عنوان "سکوی کشاورزی من" است. اولین بار در حقیقت کشاورزان و بهرهبرداران در ارتباط مستقیم با بخش اجرا و تحقیقات خواهند بود و ارتباط چند سویه ایجاد میشود و میتوانند صفحه کشاورزی خودشان را ملاحظه بفرمایند. درخواستها را ارسال کنند. مشاورها به صورت آنلاین از محققین بخش حمایت لازم را در مورد کشاورزی داشته باشند و به طور اتوماتیک ارتباط چند سویه بین تمام بازوان بخش کشاورزی باشد.
این مسئول در پایان گفت: در صورتی که سازمان جهاد کشاورزی استان فارس آمادگی داشته باشد به عنوان یکی از استانهای پایلوت استفاده خواهیم کرد. شبکه اجتماعی کشاورزی ایران بیش از ۳۰۰ هزار کاربر در سطح کشور دارد و در سال آینده نسخه جدید این شبکه در حال بهرهبرداری است. چون هدف بحث آموزش و ترویج برای کشاورزان است. از اقدامات دیگر سیستم کارسنتر بخش کشاورزی بود که در استان فارس هم به عنوان پایلوت اجرا شد و نسخه جدید آن هم آماده شده و کمک خواهیم کرد سال آینده در تمام استانها از جمله استان فارس به عنوان پیشرو استفاده شود.