به گزارش گروه جامعه پایگاه خبری گفتمان فارس، «حسین شکاری» با اشاره به آمار بالای مواد غذایی تاریخ گذشته و معدوم شده از ابتدای بهمن سال جاری تاکنون در فراشبند، گفت: بیش از 435 کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در این باره زمانی، از سوی بازرسان بهداشت محیط کشف و معدوم شده است که این مقدار شامل انواع نوشیدنی های گازدار، لبنیات، آب میوه، گوشت مرغ و سایر فراورده های پروتئینی است.
او با بیان اینکه بازرسان بهداشت محیط، روزانه چندین کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته را از مراکز عرضه جمع آوری و معدوم می کنند، افزود: رعایت مقررات بهداشتی در تمامی مراحل تهیه، نگهداری، توزیع و فروش مواد غذایی به دلیل خطرات جدی مواد غذایی تاریخ گذشته برای سلامتی مصرف کنندگان، الزامی است و مواد غذایی تاریخ گذشته باید در سریع ترین زمان ممکن از چرخه فروش خارج شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند با تاکید بر اینکه تاریخ های انقضای درج شده بر روی بسته بندی محصولات می تواند فرد را راهنمایی کرده و از بروز مسمومیت های غذایی جلوگیری نماید، اضافه کرد: «تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» نشان می دهد که چه زمانی این محصول در اوج تازگی است و مشتریان می توانند از آن استفاده نمایند. در همین راستا شهروندان باید پیش از توجه به قیمت کالا، به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن توجه کنند.
مسوول بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت این شهرستان نیز کنترل تاریخ مصرف مواد غذایی در زمان خرید را دارای اهمیت بالایی دانست و تاکید کرد: ممکن است یک کنسرو غذایی که تاریخ آن به اتمام رسیده است، زمینهساز مسمومیت یک خانواده و در نهایت مرگ آنها شود.
«زهرا کریم پور» افزود: رعایت اصول اخلاقی از سوی واحدهای صنفی یک واجب شرعی و قانونی است و فعالان حوزههای صنفی باید اخلاقمداری را سرلوحه کارهای خود قرار دهند و تلاش کنند آنچه را که در اختیار مصرفکننده قرار میدهند از بالاترین کیفیت برخوردار باشد.
او از شهروندان خواست، در هنگام خرید مواد غذایی به مشخصات بهداشتی محصول دقت کنند و درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، گزارش خود را در سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ثبت و پیگیری کنند.