به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم اعطای گواهی بین المللی شهر سالم مراغه اظهار داشت: بزرگترین اتفاقی که در شهر مراغه صورت گرفته، نگرش مسئولان این شهر است که شهر سالم و سلامت یک امر اجتماعی و شبکه ای است و فردی نیست.
وی تاکید کرد: وقتی به سلامت و شهر و استان سالم دست می یابیم که همه دست به دست هم دهیم و مشکلات تغذیه، سواد سلامت، آموزش، تحرک و ورزش و ایجاد فضای سبز را مرتفع کنیم و بدانیم شرایط اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی نقش مهمی در این مسئله دارند.
دکتر ظفرقندی همچنین در ادامه شهر سالم را اینگونه تعریف کرد: شهر سالم شهری است که بر اساس شاخص هایی که سازمان بهداشت جهانی اعلام داشته دارای هشتاد شاخص در ۹ حیطه مختلف است که عمدتا با کمک مردم، نهادهای مدنی، مسئولان شهر و شبکه بهداشتی تحقق مییابد.
وی افزود: این شاخص ها، شاخص های اجتماعی و در زمینه فضای سبز، محیط تحرک، ورزش، آموزش سواد سلامت و سلامت اجتماعی، روانی و جسمی است که توسط WHO ارائه می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۳۰ شهر دیگر در لیست و در ردیف تایید شهر سالم هستند و باید فعالیت و شاخصهای خود را ارتقا بخشند که امیدواریم این ۳۰ شهر و شهرهای دیگر هم بتوانند به جایگاه شهر سالم و یا استان سالم دست پیدا کنند.
دکتر ظفرقندی معتقد است که باید برای همه شهرهای ایران یک پیوست سلامت تعریف شود و این پیوست یک پیوست اجتماعی است چون باور داریم که مقوله سلامت یک مقوله اجتماعی است نه فردی.
وی در همین خصوص توضیح داد: سلامت یک جامعه تابع تغذیه، شرایط اقتصادی، سواد سلامت، فضای سبز و آلودگی هوا و شاخص های متعدد دیگر است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ارائه گزارش خود در جلسه هیات دولت از اثرات آلودگی هوا بر روی سلامت و میزان مرگ و میر خبر داد و اظهار امیدواری کرد: باید با یک نگرش اجتماعی به بحث سلامت و تقسیم مسئولیت نگاه کنیم و امیدواریم با همکاری مسئولان، مردم، نهادهای مدنی و خیرین شهرهای سالم را در ایران گسترش دهیم.