به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر«اورنگ ایلامی» با بیان اینکه کمکاری تیروئید در نوزادان، بر اثر کمبود هورمونهای تیروئید در بدو تولد یا پس از آن دیده میشود، افزود: در این بیماری، سطح هورمون تیروکسین، کمتر از میزان طبیعی است و اغلب موارد در اثر اختلال غده تیروئید در دوران جنینی و اختلال در سنتز هورمونهای تیروئید اتفاق میافتد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: هر نوزادی که متولد میشود، ممکن است به این بیماری مبتلا باشد و با توجه به این که غده تیروئید بر همه جوانب سلامت تاثیر میگذارد، در صورت تشخیص کمکاری تیروئید، باید به سرعت اقدامات درمانی برای نوزاد آغاز شود.
دکتر ایلامی بر لزوم تشخیص به موقع کم کاری تیروئید در نوزدان تاکید کرد و افزود: سالهای اول عمر، زمان تکامل مغز کودک بوده و تکامل طبیعی مغز وابسته به هورمونهای تیروئید است و این بیماری در بدو تولد به ندرت علائم دارد و در صورت تشخیص، میتوان از عوارض برگشت ناپذیر و غیرقابل جبران آن جلوگیری کرد.
او با بیان اینکه کمکاری تیروئید در بدو تولد در ۹۵ درصد موارد بدون علامت است و با از بین رفتن زمان طلایی و به تعویق افتادن درمان، این بیماری با اختلال در تکامل مغز، سبب بروز اختلال تواناییهای مغزی، بدنی و رشد قدی میشود.
در ادامه این نشست، رییس اداره غدد و متابولیک وزرات بهداشت با بیان اینکه بروز بیماری کم کاری تیرویید نوزادان در کشور، چند عاملی است و افزود: مطالعات انجام شده نشان می دهد که عوامل مهمی از جمله ازدواج های فامیلی، وجود بیماری های تیروییدی در مادر و فامیل درجه یک و اختلالات ید دریافتی، از عوامل مهم بروز بالای این بیماری هستند.
دکتر «شهین یاراحمدی» ضمن قدردانی از تلاشهای ارزشمند اعضای هیات علمی مشاور برنامه، مدیران و کارشناسان برنامه در موفقیت برنامه غربالگری بدو تولد نوزادان در استان فارس، افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نقش بسیار کلیدی در آغاز و پیشبرد برنامه غربالگری بدو تولد نوزادان در سطح کشور داشته است.