به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، بیش از یک دهه است که با رواج سبک زندگی غربی و ترویج و گسترش تفکرات غربگرایانه بین نسل جوان، آنها را در پذیرش آموزههای دینی و سبک زندگی اسلامی با تردید روبرو کرد تا جایی که این تردیدها موجب عدم تمایل خانوادهها به فرزندآوری یا اکتفا به تک فرزندی شد.
از همین رو فرزندآوری، افزایش رشد جمعیت و حرکت به سمت جوانی جمعیت، یکی از مباحث و موضوعات مهمی است که در سالیان اخیر مورد تاکید مقام معظم رهبری، عالمان دینی و متخصصان و کارشناسان علوم اجتماعی قرار گرفته است.
در همین راستا قانون جوانی جمعیت در جلسهای مورخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۰ در کمیسیون طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۰ به تایید شورای نگهبان رسید و سپس به ادارات و نهادها و سازمانهای مختلف جهت اجرا ابلاغ شد.
وزارت نیرو نیز به نوبه خود جهت اجرای این قانون و حمایت همه جانبه از جوانی جمعیت قانون مذکور را با در نظر گرفتن برخی ساز و کارها شرکتهای زیر مجموعه خود، ابلاغ و آنان را مکلف به اجرا نمود.
در این خصوص به سراغ یداله حقیقی مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس رفتیم تا از چند و چون این قانون و همچنین اقدامات انجام شده توسط شرکت مذکور با خبر شویم.
وی در ابتدا به اقدامات وزارت نیرو در اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره و عنوان کرد: در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و وظایف ذاتی خود در قبال جامعه، این شرکت اقدام به اجرای طرح جهاد فرزندآوری و جوانی جمعیت در مجموعه خود نموده است.
این مقام مسئول ادامه داد: این طرح با هدف ترویج فرهنگ فرزندآوری، حمایت از خانواده و جوانان و ایجاد بستر مناسب برای تحقق این امر مهم در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس مسئولیت اجتماعی را رسالتی مهم برشمرد و افزود: مسئولیت اجتماعی در کنار وظایف ذاتی، از رسالتهای مهم این شرکت به شمار میرود. از این رو، همواره در تلاشیم تا در قبال جامعه و خانواده ایرانی، تعهدات خود را به بهترین نحو انجام دهیم.
اقدامات شرکت برق منطقهای فارس در راستای اجرای طرح جوانی جمیعت
حقیقی تصریح کرد: طرح "جهاد فرزندآوری و جوانی جمعیت"، گامی در راستای تحقق این رسالت و لبیک به منویات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش نرخ باروری و جوانی جمعیت کشور است.
این مقام مسئول با بیان اینکه جوانی جمعیت و جلوگیری از پیری جمعیت یکی از ضرورتهای کلان جامعه و از مهمترین رویکردهای مدیران در دولت سیزدهم است، افزود: شرکت برق منطقهای فارس پاداشهایی برای همکاران خانم و آقا که اقدام به ازدواج و فرزندآوری کردهاند در نظر گرفته که میتوان ارائه تسهیلات به کارکنان در زمینه مرخصی زایمان و شیردهی به بانوان، ایجاد مهدکودک در محل شرکت، پرداخت کمکهزینه نگهداری از فرزند، برگزاری دورههای آموزشی برای آمادگی زایمان، تربیت فرزند و ارائه مشاورههای روانشناسی و تربیتی به خانوادهها، پرداخت ۱۰ میلیون تومان پاداش فرزندآوری به پدران و مادران شاغل در این شرکت، اهدای امتیاز منازل سازمانی به سه فرزندیها و یا بالاتر، یک سال تعجیل در اخذ رتبه ارشد و خبره به همکاران واجد شرایط و... اشاره کرد.
امید به آیندهای روشن
مدیرعامل شرکت برق منطقهای فارس در ادامه با تاکید بر اهمیت فرزندآوری و جوانی جمعیت در کشور، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح و سایر اقدامات حمایتی، شاهد افزایش نرخ باروری و جوانی جمعیت در کشور و آیندهای روشن برای خانوادههای ایرانی باشیم.
وی در پایان "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" را از جمله قوانین مترقی و موثر در جهت تعالی و توسعه کشور برشمرد و تصریح کرد: سالمندی جمعیت از جمله تهدیداتی است که جامعه امروز ما را هدف قرار داده و هرچه گسترش یابد، دو بُعد قدرت فکری و نیروی کار جامعه، آسیب پذیرتر میشود.