به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مجتبی حمیدیان، در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه شهرستان بافق که با حضور معاونان و مدیران ارشد شرکت در محل کارخانه آهن اسفنجی برگزار شد با بیان این مطلب گفت: بخشی از سنگ های انومالی شمالی با توجه به مشخصاتی که دارد برای کارخانجات ما قابل استفاده نیست.سیستم خطوط شرکت قابلیت مصرف سنگ های کلوخه را که از چغارت و چاه گز استخراج می شود دارد.
وی با بیان اینکه برای پرعیارسازی سنگ های معدن آنومالی شمالی و میشدوان خط پرعیارسازی 4 میلیون تنی را فعال کردیم افزود: این پروژه سنگ های با عیار 20 درصد را به 40 درصد تبدیل کرده و آماده فروش می کند. در حال حاضر خط ورودی کارخانه کنسانتره امکان استفاده از این سنگ ها را ندارد بنابراین در قبال فروش این سنگ سنگی را می خریم که بتوانیم تبدیل به کنسانتره کنیم.
حمیدیان با اشاره به هدف شرکت در تولید سالانه 12 تا 14 میلیون تن کنسانتره در سال های آینده اظهار کرد: با تحقق این هدف از خروج سنگ از منطقه جلوگیری می کنیم اما در حال حاضر هزینه ای که باید صرف سنگ کنیم اقتصادی نیست.
وی اضافه کرد: در دو سال گذاشته 900 هزار تن سنگ از مجموعه نوظهور که در قالب دو معدن میشدوان و آنومالی شمالی فعالیت می کند دریافت و مصرف کرده ایم مابقی سنگ ها قابلیت مصرف در کارخانه را نداشته است.
اگر به سمت معادن زیرزمینی نرویم باختیم
حمیدیان در پاسخ به این پرسش که چرا به سمت آنومالی 8 که معدنی زیرزمینی با ذخیره نیمه عمیق است رفته اید گفت: ذخیره معدن آنومالی شمالی در زمان روس ها حدود 320 میلیون تن تخمین زده شد اما به دلیل سنگ های کم عیار استخراج از آن مقرون به صرف نبود اما امروزه با توجه به شرایط موجود استخراج از این معدن مقرون به صرفه شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون تمام شرکت های صنعتی و معدنی که در حوزه فولاد فعال هستند دچار چالش تامین خوراک شده اند افزود: ذخیره رو سطحی، رو به اتمام است و باید به سمت ذخایر زیرزمینی و معدنکاری زیرزمینی برویم.
حمیدیان تصریح کرد: باید این دیدگاه در ما نهادینه شود که ذخایر عمیق نیز در آینده نه چندان دور مورد توجه قرار خواهد گرفت و هر شرکتی که در این حوزه ورود نکند باخته است .امروزه در کشور سوئد معدنی با عمق بالای هزار متر فعال است و سالانه بین 27 تا 30 میلیون تن سنگ آهن از آن استخراج می شود.
قرارداد با سازمان انرژی اتمی تعاملی است
سوال دیگر خبرنگاران درباره نحوه قرارداد با سازمان انرژی اتمی در آنومالی 8 بود که مرادیان، معاون معدنی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در این خصوص گفت: بحث اکتشاف بحثی هست که ریسک بالایی دارد مدیرانی موفق هستند که این ریسک را بپذیرند. در آنومالی 8 نوع قرارداد با سازمان انرژی اتمی را با تعامل پیش بردیم به طوری که سازمان انرژی اتمی حاضر شده اگر میزان ذخایر کمتر از آن چه تصور می کردیم باشد در میزان حق السهم خود تعدیل کند .
حمیدیان نیز اضافه کرد: همه شرکت های معدنی با سازمان انرژی اتمی قرارداد دارند چرا که دو مجموعه ایمیدرو و سازمان انرژی اتمی دو معدنکار بزرگ کشور هستند و با فرایندها و مکانیسم های خود در حوزه معدن مشارکت می کنند.
حمیدیان گفت: سازمان انرژی اتمی برای اولین بار فعالیت های معدنکاری شرکت سنگ آهن را از بلوک مرکزی منطقه بافق خارج کرد و الان در بیرون از منطقه بافق و در ساغند شمالی ناتک و گیورد معدنکاری انجام می شود.
بهره مندی از سنگ معدن چاه گز بهترین راه تامین خوراک
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به تولید کنسانتره اشاره کرد و گفت: با اجرای پروژه باربرگشتی و رسیدن محصول آن به 70 درصد طرح توسعه کارخانه کنسانتره در دستور کار قرار می گیرد تا به این ترتیب ظرفیت کارخانه کنسانتره از 3.2 میلیون تن به حدود 5.2 میلیون تن برسد و خوراک گندله تامین شود.
حمیدیان با بیان اینکه در حال حاضر بهترین راه تامین خوراک شرکت بهره مندی از سنگ های معدن چاه گز است خاطرنشان کرد: سنگ در معدن چغارت رو به اتمام است و سنگ سه چاهون نیز عیار پایینی دارد بنابراین در حال حاضر بهترین سنگ آهن برای ما سنگ معدن چاه گز است که امیدواریم دو میلیون تن سنگ از این معدن به شرکت سنگ آهن وارد شود.
وی اضافه کرد: اگر سنگ چاه گز را داشته باشیم کارخانه های خردایش و آگلومراسیون می توانند حداقل 400 تا 500 هزار تن محصول تولید کنند.
وی با بیان اینکه حدود 80 درصد سهام شرکت سنگ آهن مرکزی ایران متعلق به گروه صندوق بازنشستگی فولاد است افزود: حدود 20 درصد سهام نیز متعلق به صباتامین وابسته به تامین اجتماعی و یک درصد هم متعلق به کارکنان شرکت در قالب سهام ترجیحی است.بنابراین مدیریت شرکت و سهامدار اصلی توسط وزارت کار و رفاه اجتماعی تعیین می شود.
شرکت های موفق در بورس عرضه شده اند
حمیدیان اضافه کرد: در فرایندی که سازمان خصوصی سازی انجام می دهد باید شرکت و مجموعه صندوق فولاد بخشی از سهام خود را کاهش داده و در بورس عرضه کنند اما این موضوع به دلایل مختلف پیگیری نشده است اما با نگاهی به شرکت های صنعتی موفق می بینیم که نقطه قوت این شرکت ها برای توسعه، عرضه شدن آن ها در بورس و تامین مالی برای اجرای پروژه های توسعه ای شان است.
وی با بیان اینکه ذی نفعان شرکت سنگ آهن مرکزی ایران همگی از جنس عام هستند و ذی نفع خاص ندارد افزود: کارکنان، سهامداران، دولت، مسوولان منطقه ای و پیمانکاران ذی نفعان شرکت محسوب می شوند که در شرایط کنونی همه این ذی نفعان باید درک دقیقی از شرایط حاکم بر شرکت داشته باشند و برای توسعه آن همدلی کنند.
شرکت سنگ آهن در یک فضای رقابتی واقعی است
حمیدیان تصریح کرد: شرکت سنگ آهن از دوران جذاب خود که معدن چغارت بود فاصله گرفته و امروز در یک فضای رقابتی واقعی قرار دارد بنابراین باید عقب ماندگی خود را نسبت به رقبا جبران کند.
وی به بخشی از مشکلات شرکت در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: پشت سر گذاشته شدن دوران طلایی صنعت آهن با سقوط تاریخی قیمت ها،جنگ های منطقه، مشکلات زیرساختی داخلی ، مازاد بودن و ثبات در قیمت محصول گندله، ناترازی در زنجیره ، مشکلات دولتی ، افزایش 120 درصدی هزینه ها و ... از جمله مسائلی بود که ما در دو سال اخیر با آن مواجه بودیم.
حقوق کارگران حتی یک روز هم عقب نمی افتد
حمیدیان اضافه کرد: در چنین شرایطی تلاش کردیم حتی یک روز هم حقوق کارگران عقب نیفتد چرا که شرایط اقتصادی را درک می کنیم اما انتظار داریم که کارگران نیز شرایط حاکم بر شرکت را درک کنند تا این شرکت بتواند مسیر توسعه را بپیماید.
وی به همکاری سهامداران و تقسیم سودشان اشاره کرد و گفت: سال گذشته همکاری جدی در این زمینه داشتند و از سود سال حدود 50 درصد را به شرکت پرداخت کردند.
حمیدیان در ادامه اظهار کرد: شرکت های صنعتی و معدنی باید نسبت به منطقه خود ادای دین داشته باشند در همین راستا شرکت سنگ آهن کمیته مسوولیت های اجتماعی را راه اندازی کرد و در حوزه پرداخت دو درصد عوارض همواره پیشتاز بود به طوری که در سال 401 حدود 220 میلیارد تومان و در سال گذشته 50 درصد آن با وجود مشکلات موجود پرداخت شد و مابقی هم تقسیم شده و به مرور پرداخت می شود. البته امیدواریم که دوستان در این حوزه هم صبر و حوصله را بالا برده و همدلی داشته باشند.
وی از پیمانکاران هم که از دیگر ذی نفعان شرکت هستند تشکر کرد و افزود: بخش قابل توجهی از بدهی های ما مربوط به بدهی های کارخانه گندله سازی است که هنوز پیمانکار آن مطالبات چند هزار میلیاردی خود را دریافت نکرده است با این وجود برای کمک به توسعه و رشد شرکت با ما سازش می کند.
سهام ترجیحی نیاز به پیگیری بیشتر دارد
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص سهام ترجیحی کارکنان گفت: سهام ترجیحی موضوعی است که ابعاد فنی خود را دارد .از یک طرف مرتبط با سهامدار است و از طرفی مرتبط با سازمان خصوصی سازی و قوانین دوره ای که این موضوع در آن اتفاق افتاده است. هم اکنون پیگیری ها در شورای کارگری در حال انجام است و هر جا لازم باشد ما کمک می کنیم ولی واقعیت این است که نمایندگان کارکنان برای به نتیجه رسیدن آن باید پیگیری بیشتری داشته باشند.
تبدیل وضعیت کارکنان طبق روال گذشته در حال انجام است
حمیدیان در پاسخ به پرسشی پیرامون تبدیل وضعیت پرسنل با سابقه 5 سال اظهار کرد: تبدیل وضعیت پرسنل همچون سال های قبل در حال انجام است و فرایند خود را طی می کند و بر اساس زمانبندی پرسنل تبدیل وضعیت می شوند.
وی افزود :در این دوره مدیریت، تبدیل وضعیت 279 نفر که مشمول طرح بودند انجام شده و بقیه افراد نیز به مرور تبدیل وضعیت می شوند.
حمیدیان با بیان اینکه تاکنون 364 نفر از ایثارگران هم تغییر وضعیت شده اند اضافه کرد: با سهامدار پیرامون همکاران فعال در گندله سازی نیز با توجه به نوع قراردادی که دارند مذاکره کردیم اما طبق قانون کارهای حجمی مشمول نمی شوند.