به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان از جمله شرکتهایی است که علاوه بر فعالیت اصلی خود (تولید آهن اسفنجی) سرمایهگذاریهای پربازدهی انجام داده است.
این شرکت با سرمایه گذاریهای ارزنده در شرکتهایی همچون توسعه آهن و فولاد گل گهر و صنایع معدنی نوظهور کویر بافق، درآمدهای غیرعملیاتی مطلوبی شناسایی میکند.
مالکیت 10 درصدی در شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر برای شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان از این حیث حائز اهمیت است که در آیندهای نزدیک به یکی از بزرگترین شرکتهای فولادی کشور تبدیل خواهد شد. در حال حاضر سرمایه اسمیشرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر 280 هزار میلیارد ریال است و در سال مالی منتهی به اسفند ماه 1401 بیش از 85 هزار و 885 میلیارد ریال سود خالص شناسایی کرد و پیش بینیها حاکی از آن است که سال 1402 میتواند به 10 هزار میلیارد ریال سودآوری دست یابد.
شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در حال حاضر دو کارخانه فولادسازی و آهن اسفنجی را در دست ساخت دارد که به ترتیب 85 و 88 درصد تا پایان شهریور ماه پیشرفت فیزیکی داشته و برآورد میشود تا پایان سال جاری تکمیل و به بهرهبرداری برسند.
شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق تولیدکننده سنگ آهن است و به تازگی خط خردایش و پرعیارسازی سنگ خود را راهاندازی کرده تا محصول خود را با عیار بالاتر و نرخهای بهتر به فروش برساند. همچنین، کارخانه کنسانتره سازی نیز در این شرکت تا پایان سال آینده احداث خواهد شد.
علاوه بر این موارد، «فغدیر» پروژه گندله سازی و کنسانتره سازی را با مشارکت بزرگان معدنی و صنعتی کشور در دست ساخت دارد.
پروژه گندله سازی بهاباد با ظرفیت تولید 4 میلیون تن در سال تا پایان سال جاری تکمیل و وارد مدار تولید خواهد شد و تست سرد آن در اوایل سال 1403 انجام خواهد گرفت.
به منظور تامین خوراک واحد گندله سازی، این شرکت قرارداد مشارکت و بهره برداری با شرکت صنعتی، معدنی و انرژی ایران غرب در محدوده بافق یزد منعقد کرده است.
پروژه کنسانتره سازی بهاباد نیز با ظرفیت یک میلیون تن در فاز اول، تا پایان شهریور ماه پیشرفت 94 درصدی داشت و این خط نیز در شرف تکمیل است و در سال آینده تولیدات آن نیز به زنجیره فولاد کشور افزوده خواهد شد.
در کنار این موارد، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در نظر دارد در زمستان که با محدودیت مصرف گاز مواجه است و خط تولید به خواب زمستانی میرود، طرح افزایش ظرفیت از یک به یک میلیون و 200 هزار تن افزایش دهد تا سهم بیشتری در بازار آهن اسفنجی کشور به خود اختصاص دهد.
در واقع، این شرکت در حال تبدیل شده به یک هلدینگ معدنی میباشد و در زنجیره فولاد حضور فعال دارد و با حضور در محدوده معدنی C5 گزستان دو پروژه کنسانتره سازی و گندله سازی، از سنگ آهن تا آهن اسفنجی را در جمع تولیدات خود دارد و به نوعی زنجیره را درون خود تکمیل کرده است.