به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، مهدی حسنی با اعلام این خبر گفت: در راستای حمایت از تولید داخل و همچنین حمایت از حقوق مصرف کنندگان و با عنایت به اجرای طرح شناسه گذاری کالا و با توجه به ممنوعیت ورود باتری خودرو به کشور، بازرسان این سازمان طی رصد بازار، موفق به کشف یک انبار باتری خودرو قاچاق شدند.
وی اظهار داشت: بازرسان این سازمان به محل این انبار مراجعه و ۳۹۲ انواع باتری قاچاق کشف و پرونده تخلف به ارزش ۵ میلیارد و ۷۳۰ میلیون ریال تشکیل داده و برای طی مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارسال نمودند.
معاون بازرسی اداره کل صمت به مردم توصیه کرد: از خرید باتری خارجی به علت احتمال تقلب در آمپر باتری، عدم وجود ضمانتنامه و گارانتی و احتمال خسارت به خودرو، جدا خودداری نموده و به خرید باتری ایرانی که دارای علامت استاندارد و ضمانتنامه کالا و کیفیت قابل قبول اقدام کنند.
به گفته حسنی متاسفانه مشاهده می شود که کمتر بودن ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی قیمت باتری قاچاق، سبب شده برخی از همشهریان به دلیل شرایط اقتصادی به خرید باتری قاچاق پرداخته در حالی که عمر این باتری ها کوتاه و سبب آسیب به خودرو می شود در حالی که این تفاوت قیمت هر چند در ابتدای خرید، خوشایند به نظر می رسد اما در حقیقت ضرر مالی زیادی را متوجه فرد می کند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه اجناس قاچاق موارد را از طریق تلفن 124 سامانه پاسخگویی سازمان صمت اطلاع دهند تا در اسرع وقت مورد بررسی بازرسان قرار گیرد.
این توضیح لازم است که شناسه کالا یا کد کالا که به آن، بارکد می گویند، در واقع، شناسنامه کالا بوده و متمایز کننده کالای قاچاق از غیر قاچاق است. دریافت این شناسه، اجباری می باشد و نحوه دریافت این شناسه، با ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران و سپس، ورود به قسمت شناسه کالا که به همین منظور راه اندازی شده است، خواهد بود.