به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر یونس پناهی در این نشست که با حضور وزیر بهداشت در تالار شهید حاج قاسم سلیمانی وزارت بهداشت برگزار شد، رسیدن به مرجعیت علمی را از سیاست های کلان کشور دانست و گفت: قرار گرفتن در جمع سرآمدان علمی از خواسته های جدی است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید بسیار داشتند.
وی با بیان اینکه یکی از ابزارهای لازم برای مرجعیت علمی توسعه مجلات تخصصی علوم پزشکی است، عنوان کرد: توسعه مجلات با هدف دیپلماسی علمی انجام شود. توسعه علمی حتی میتواند روابط کشورها از جنبه سیاسی را تحت تاثیر قرار دهد؛ زیرا امروز می توانیم بدون صرف هزینه نظامی با تولیدات علمی در عرصه بینالمللی مطرح شویم.
دکتر پناهی به درآمدزایی مجلات اشاره و خاطرنشان کرد: در دوران گذشته انتشار مجلات هزینه دربرداشت اما اکنون مجلات میتوانند برای سازمان منتشر کننده، درآمد زا باشند. از سوی دیگر لازم است مجلات در راستای نیازهای حوزه سلامت، فعالیت کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت رصد تهدیدات آینده نظام سلامت را یکی از اقدامات وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود:برای مثال در سال ۱۹۹۹ تحقیقات نشان میداد که بار بیماری ها به سمت بیماری های عفونی بود و همان هم اولویت نظام سلامت کشور بود اما در سال ۲۰۱۹ بررسی و مشخص شد بیماریهای غیرواگیر از مسائل جدی جامعه است بنابراین بدیهی است که مجلات هم باید به آن سمت حرکت کنند.
وی با اشاره به لزوم توجه به جوانی جمعیت به عنوان یک مسئله در حوزه تحقیقات و فناوری، تصریح کرد: در این زمینه هم باید مجله تخصصی داشته باشیم تا مبنای سیاستگذاریها مبتنی بر شواهد ناشی از تلاش مجلات علمی بر اساس نیازهای جامعه باشد.
معاون وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم فرهنگسازی جهت قرار گرفتن اطلاعات مجلات در اختیار مردم به زبان آسان و قابل فهم، یادآور شد: ارائه مطالب علمی با ادبیات قابل فهم برای مردم و در دسترس قرار دادن آن بسیار اهمیت دارد چون هدف ما در نهایت، افزایش سطح آگاهی مردم برای تقویت خودمراقبتی و پیشگیری از بیماری ها است.
دکتر پناهی با بیان اینکه مجلات تخصصی نمایه شده، سرمایه ملی کشور هستند، عنوان کرد: اساتید برای ارتقا مجلات تلاش کنند هدف ها نباید بر حفظ مجله معطوف شود بلکه هدف اساتید باید ارتقای مجلات باشد. این مجلات علاوه بر اینکه به دانشگاهها مربوط هستند، به کشور هم تعلق دارند.