به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، مریم طهماسبی در حاشیه برگزاری جشنواره طبخ آبزیان و غذاهای دریایی در شهرستان سپیدان بیان کرد: جشنواره طبخ آبزیان یکی از برنامههایی است که با هدف ارتقاء سرانه مصرف آبزیان در این استان برنامه ریزی و برگزار شد.
این مقام مسئول ضمن تقدیر از همکاری دستگاههای مختلف از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرمانداری شهرستان سپیدان، مدیریت شیلات و امور آبزیان استان، تولید کنندگان بخش خصوصی و بسیاری از عوامل دیگر که در برگزاری جشنواره مذکور نقش آفرین بوده اند، افزود: قدمت جشنوارهها به حدود ۱۰۰ سال در طول تاریخ میرسد.
به گفته وی؛ ایران یکی از کشورهایی است که در زمینه برگزاری جشنواره ها بسیار فعال است و در کنار سایر روشهای آموزشی گروهی و انفرادی از ابزار جشنوارهها استفاده می نماید.
او در پاسخ به این پرسش که چرا جشنواره ای را با عنوان طبخ آبزیان طراحی و اجرا کرده اید، اظهار کرد: ما در شاخص سرانه مصرف ماهی در کشور با سطح جهانی فاصله داریم از این رو میطلبد که خانوادهها و به صورت مشخص زنان یاد بگیرند و این را در الگوی خانواده پیاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر یک نگاهی به آمار و ارقام بیندازیم، سرانه مصرف ماهی در ایران تقریباً نصف سرانه مصرف ماهی در دنیا است، ابراز کرد: با توضیحاتی که در این جشنواره داده شد متوجه می شویم متاسفانه در خیلی از استانها این میزان حتی کمتر از میانگین ملی است.
طهماسبی با بیان اینکه در این جشنواره بانوان روستایی و عشایری به طبخ آبزیان دعوت و تشویق می شوند، افزود: در این برنامه علاوه بر اینکه افراد با روشهای جدید طبخ آبزیان آشنا میشود میتوانند آن دانش و دانستههای که دارند در حوزه طبخ با سایر مخاطبین و شرکت کنندگان به اشتراک بگذارند.
مدیر کل دفتر توسعه فعالیتهای زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی از برگزاری جشنواره طبخ ماهیان به عنوان یک برنامه یادگیری افقی در بین گروههای مخاطب یاد کرد و گفت: ما کشاورزی را یک زنجیره میبینیم و معتقدیم که اگر میخواهیم تولید یک محصول پایدار باشد و دستیابی به امنیت غذایی آسانتر شود، لازمهاش این است که به درستی مصرف شود.
طهماسبی می افزاید: باید سعی کنیم که بر روی فرهنگ مصرف خانوارهای روستایی و عشایری و به صورت خاص زنان روستایی و شهری کار کنیم زیرا که مصرف صحیح غذا هم به لحاظ بهداشتی و سلامت خانواده اهمیت دارد و هم به دلیل تضمین امنیت و تولید آن محصول، مطمئناً سعی خواهیم کرد که فعالیت هایی از این دست را بیشتر در برنامه هایمان داشته باشیم.
جشنواره و مسابقه طبخ آبزیان همراه با کارگاه آموزشی طبخ غذاهای دریایی در تفرجگاه چله گاه شهر اردکان مرکز شهرستان سپیدان با حضور علیرضا سامری فرماندار این شهرستان، معصومه مویدی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، علی فلاحی مدیر امور شیلات و آبزیان، شهاب الدین صالحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان و جمع کثیری از مسئولین محلی و شرکت کنندگان و علاقه مندان برگزار شد.