به گزارش خبرنگاران گروه بازارسرمایه گزارش خبر، بر اساس اطلاعات منتشر شده، صورتهای مالی دوره 3 ماهه نخست سال 1402 این شرکت حاکی از آن است که رشد شدید سودآوری رخ داده و ارقام جدیدی را در کارنامه فعالیت خود به ثبت رساند.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در 3 ماهه اول بالغ بر 18 هزار و 727 میلیارد ریال سود خالص شناسایی کرد و نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیر 220 درصدی را رقم زد.
از علل افزایش چشمگیر سودآوری در دوره مالی منتهی به 31 خرداد ماه سال 1402 نسبت به دوره مشابه سال قبل میتوان به بهبود عوامل تولید، افزایش مقداری تولید و شاخصهای بهرهوری اشاره کرد. همچنین، موجودی اول دوره مواد اولیه و تحویل مواد اولیه خریداری شده در سال ۱۴۰۱ به واسطه قراردادهایی با قیمت پایینتر نسبت به سال جاری، از دیگر عوامل موثر بر رشد سود عملیاتی و خالص در دوره جاری به شمار میرود.
«فغدیر» در دوره یاد شده حدود 252 هزار تن آهن اسفنجی به فروش رساند؛ در حالی که این رقم در بهار سال 1401 کمتر از 125 هزار تن بود.
از طرف دیگر، میانگین نرخ فروش در دوره مشابه سال گذشته حدود 98 میلیون ریال بوده که در دوره جاری به 116 میلیون ریال افزایش یافت و به عبارتی، این تولیدکننده محصول خود را در سال جاری به نرخی به مراتب بهتر از سال قبل تحویل مصرفکننده داده است.
به این ترتیب، جمع کل درآمدهای عملیاتی «فغدیر» در فصل اول با ثبت رشد قابل توجه 139 درصدی، از رقم 29 هزار میلیارد ریال فراتر رفت و در صورتی که با همین فرمان پیش رود و با در نظر گرفتن محدودیت برق در تابستان و گاز در زمستان، میتوان انتظار داشت در پایان سال، حدود 100 هزار میلیارد ریال درآمد شناسایی کند.
بنابراین، با لحاظ حاشیه سود خالص 35 درصدی، میتوان انتظار تحقق سود در محدوده 35 هزار میلیارد ریال از این شرکت را داشت.
یکی از نقاط قوت «فغدیر» که در رشد سودآوری یاد شده اثرگذار بوده، سرمایهگذاری در دیگر شرکتهای فعال و مطرح و سودآور زنجیره فولاد است.
شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در اسل 1391 سهام شرکت فولاد شاهرود (فرود) را خریداری کرد که در ابتدا فعالیت آن شرکت محدود به تولید ۱۸۰ هزار تن نورد در سال بود اما؛ طی سالیان اخیر با توجه به سرمایه گذاریهای انجام شده، دو خط ذوب در شرکت فولاد شاهرود احداث گردید که در روند افزایش سودآوری تاثیر قابل ملاحظهای داشته است.
شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر با هدف ایجاد ارزش افزوده و با توجه به معادن غنی سنگ آهن در منطقه سیرجان احداث شده است. در این راستا احداث کارخانه احیا مستقیم (آهن اسفنجی) با ظرفیت سالیانه ۳.۷ میلیون تن آهن اسفنجی و کارخانه فولادسازی و نورد با ظرفیت سالیانه ۳ میلیون تن و ورقهای فولادی در ۳ فاز برنامهریزی شد و هم اکنون در حال اجرا است.
شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق از دیگر شرکتهایی است که «فغدیر» بخشی از سهام آن را در اختیار دارد و با توجه به در اختیار داشتن معادن آنومالی شمالی و میشدوان در استان یزد، عملیات استخراج و فروش کلوخه سنگ آهن را پیش میبرد و به تازگی با راهاندازی خط پرعیارسازی، بیش از پیش در بازار سنگ آهن کشور حضور و نقش خواهد داشت و قطعا با بهبود عیار تولیدات و افزایش مشتریان، فروش و سودآوری رشد قابل توجهی خواهد داشت.
شرکت صنایع معدنی عصر نوین بهاباد دیگر شرکتی است که «فغدیر» با مشارکت شرکت معدنی صنعتی چادرملو (کچاد) با هدف تولید کنستانتره سنگ آهن، تاسیس کرد. این پروژه هم اکنون بالغ بر 87 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در آیندهای نه چندان دور نیز وارد مدار تولید خواهد شد.
پروژه احداث مجتمع گندلهسازی بهاباد با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال (قابل توسعه به ۵ میلیون تن) نیز در دست اجرا دارد که تا پایان خرداد ماه بالغ بر 89 درصد پیشرفت داشته و قطعا در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
به این ترتیب، زنجیره تولیدات «فغدیر» تکمیل خواهد شد و به واسطه شرکتهای تابعه خود، از سنگ آهن تا فولاد را در چرخه خود دارد و با تکمیل زنجیره، هزینه تامین مواد اولیه جهت تولید محصول نهایی کاهش محسوسی خواهد داشت و در آیندهای نزدیک این شرکت در حاشیه سود و حاشیه امن بهتری و بالاتری فعالیت خواهد کرد.