به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر بهرام عین اللهی گفت: دستیابی، حفظ و ارتقای سلامت، هیچ گاه به شکل ناحیه ای امکانپذیر نیست و در یک منطقه جدا اتفاق نمیافتد، بلکه مستلزم همکاری کشورها به ویژه کشورهای همسایه است.
وی افزود: کرونا ثابت کرد اگر بیماری یا پدیده ای در یک گوشه از جهان رخ دهد می تواند در جهان فراگیر شود و تمام کشورها را درگیر کند و تحت تاثیر قرار دهد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: برای توسعه سلامت در کشورهای گروه پنج باید به طور جمعی به سلامت نگاه کنیم و به ایجاد و ارتقای سلامت در تمام کشورها بیندیشیم.
دکتر عین اللهی با بیان اینکه حوزه سلامت کشورهای ایران، عراق ، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان به یکدیگر گره خورده است، ادامه داد: امروزه با مراودات و همکاری هایی که در بخش های مختلف بین کشورها و همسایگان وجود دارد، بیماری قادر است به همه کشورها نفوذ کند.
وی یادآور شد: بنابراین وحدت و همکاری ما یک ضرورت تاریخی است تا بتوان شاخص های سلامت را در منطقه ارتقا داده و به نقطه ایده آل رساند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: همان طور که امروزه کشورهای اروپایی به ساز وکاری یکپارچه برای همکاری های چندجانبه ایجاد کرده اند؛ ما نیز باید بتوانیم برای توسعه سلامت و همکاری های دانشمندانمان با یکدیگر، به چنین ظرفیتی دست یابیم.
دکتر عین اللهی گفت: باید شرایطی فراهم شود که استادان، دانشجویان و دانشمندان ما به راحتی بتوانند با هم مراوده داشته باشند و بدون مانع به کشورهای یکدیگر سفر کنند و همایش های مشترک علمی برگزار کنند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در منطقه ما حوادث متعددی رخ می دهد که زلزله عظیم امسال در ترکیه و سیل سال گذشته پاکستان که متاسفانه خرابی ها و مرگ و میرهای زیادی نیز برجای گذاشت، نمونه ای از این حوادث بودند و این حوادث تلخ ضرورت همکاری های مشترک را برای کمک به یکدیگر یادآور می شود.
سلامت، حلقه مشترک کشورهای منطقه
دکتر عین اللهی ادامه داد: سلامت، حلقه مشترک کشورهای منطقه است و می تواند باعث وحدت و توسعه همکاری های کشورهای گروه پنج شده و همچنین مقدمه ای برای توسعه اقتصاد سلامت باشد.
وی با اشاره به اینکه امروزه توسعه روابط در تأمین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی از ضروریات است، بیان کرد: ایران در حوزه شرکت های دانش بنیان موفقیت های زیادی کسب کرده و قادر است ۹۹ درصد نیازهای دارویی و ۴۰ درصد نیازهای تجهیزات پیشرفته پزشکی خود را تامین کرده و می تواند تجربیات خود را از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در اختیار گروه پنج قرار دهد.
وی افزود: گروه پنج به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای حساس از یک موقعیت استثنایی برخوردار است و تشکیل این گروه می تواند الگوی سایر کشورها قرار گیرد.
مدیریت مهمترین رکن در ایجاد سلامت
وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلات عمده امروز کشورهای عضو گروه پنج مدیریت در حوزه سلامت است که نیاز به ایجاد ساز و کاری روزآمد دارد؛ چرا که مدیریت مهم ترین رکن در ایجاد سلامت در کشورهای گروه پنج است.
دکتر عین اللهی تصریح کرد: امیدواریم این اجلاس بتواند در زمینه ایجاد مدیریت صحیح و کیفی سلامت در منطقه گام های بزرگی بردارد.
وی افزود: خوشبختانه گروه پنج پس از وقفه ای طولانی در سپتامبر ۲۰۲۲ دوباره احیا و فعال شد و امروزه اهتمام بسیار خوبی در اعضای این گروه برای نیل به اهداف بلند سلامت وجود دارد.
وی ابراز داشت: امیدواریم دستور کارهای این اجلاس مطابق با نیازهای منطقه از جمله کنترل شیوع بیماری های واگیر، پیش برود.
وزیر بهداشت اظهار داشت: متاسفانه در شرایطی که مرگ و میر بیماری های واگیر در کشورهای پیشرفته به صفر رسیده شاهد شیوع و مرگ ومیر بالای این بیماری ها در برخی کشورهای منطقه هستیم که هزینه زیادی به کشورهای گروه پنج تحمیل می کند.
دکتر عین اللهی گفت: باید در جهت پیشگیری از شیوع و کنترل بیماری های واگیر همکاری های مشترک و مستحکمی را صورت دهیم و ایران صمیمانه آماده همکاری با کشورهای منطقه در این زمینه است.
وی در پایان با اظهار امیدواری از این که نشست کنونی بتواند یک برنامه عملیاتی و دستورالعمل مشترک تدوین و به کشورهای گروه پنج اعلام کند، افزود: درباره مراسم بزرگ راهپیمایی اربعین که در پیش خواهیم داشت، نیازمند ایجاد یک کارگروه مستقل با همکاری کشور عراق هستیم تا بتوانیم سلامت همه زائران را تأمین کنیم.