در یکصد و سی و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس:

فارس در اقدامات فرهنگی پیشتاز است

استاندار فارس با تاکید براینکه خیلی از اقدامات فرهنگی از فارس آغاز شده است، افزود: ایجاد شورای فضای مجازی استان که به گفته مقام عالی وزارت کشور یک الگوی کشوری است، طرح احرار سپاه فجر استان و اجرای مراسم فرهنگی مذهبی در اماکن تاریخی گردشگری فارس نمونه های دیگری از خدمات فرهنگی انجام شده در سومین حرم اهل بیت علیهم السلام است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر فارس در اقدامات فرهنگی پیشتاز است

گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، محمدهادی ایمانیه صبح پنجشنبه در یکصد و سی و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس که با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در استانداری فارس برگزار شد گفت: مسائل فرهنگی دغدغه ارزشمند و قابل تقدیر همه دلسوزان نظام است. در محضر خدا شهادت می دهم هر کار فرهنگی در استان انجام می شود با مشورت، همکاری و مسئولیت معنوی آیت‌الله دژکام صورت گرفته است؛ قوه قضائیه فارس در تمام جلسه های فرهنگی حاضر و حمایت جدی و کانلی در این موضوع انجام داده است، دیگر دستگاه‌های اجرایی نیز نقش مهمی برای پیشبرد امور در این زمینه داشته‌اند.

استاندار فارس گفت: برنامه فرهنگی چهارشنبه های طلایی در ۸۶ نقطه استان و ایجاد قرارگاه و سامانه مردم رسی دو نمونه از اقدامات شاخص فرهنگی استان است.

وی به ضرورت کاهش طلاق در بین زوجین اشاره کرد و گفت: در این حوزه از سنوات قبل با همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مرکزی به نام بهار نکو ایجاد شد که وظیفه مشاوره قبل و بعد از ازدواج زوجین را به صورت تخصصی در دستور کار دارد. این مرکز در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به عنوان الگو معرفی شده است.

دکتر ایمانیه با تاکید براینکه خیلی از اقدامات فرهنگی از فارس آغاز شده است، افزود: ایجاد شورای فضای مجازی استان که به گفته مقام عالی وزارت کشور یک الگوی کشوری است، طرح احرار سپاه فجر استان و اجرای مراسم فرهنگی مذهبی در اماکن تاریخی گردشگری فارس نمونه های دیگری از خدمات فرهنگی انجام شده در سومین حرم اهل بیت علیهم السلام است.

استاندار فارس با اشاره بر اینکه استان فارس و شهر شیراز همواره با بیشترین آماج حملات دشمنان در ادوار مختلف روبه رو بوده است، تصریح کرد: مشکلات فرهنگی در فارس رها نشده است؛ تمام تلاش خود را برای حل این مشکلات به کار گرفته‌ایم و بصورت هفتگی گزارش دستگاه ها را بررسی می کنیم

لزوم توجه بیشتر به موضوع وقف و موقوفات در کشور

وی با بیان اینکه اولین موقوفات کشور متعلق به استان فارس است، گفت: به اعتقاد بنده در کشور به خوبی از وقف و موقوفات استفاده نمی‌شود. موقوفات کشور که عمدتا در راستای مسائل فرهنگی از جمله مدرسه، حوزه علمیه و مراکز درمانی هستند به خوبی اداره نمی‌شوند. این در حالیست که مدیریت و اداره خوب موقوفات می‌توانست پشتوانه خوبی برای استان و حاکمیت باشد. درصورت نیاز مجلس می تواند ورود کند.

شفاف سازی وضعیت اموال مدیران و مسئولان

وی بر ضرورت شفاف سازی وضعیت اموال مدیران و مسئولان تأکید کرد و گفت: شبهاتی در ذهن مردم است که افراد قبل و بعد از انتصاب به مسئولیتی، اموالشان چه تغییری می‌کند؛ این موضوع باید شفاف سازی شود. این موضوع در قانون اساسی آمده و مجلس می‌تواند آن را زنده کند و به نوعی نظارت از مسئولین را راه‌اندازی کند.

استاندار فارس به تعدد سازمان های دخیل در امورات فرهنگی اشاره کرد و گفت: ۵۴ سازمان در کارهای فرهنگی دخالت می‌کنند و این موجب پراکندگی در بودجه‌ها و اعتبارات شده است. نیاز است بودجه‌ها در اختیار استاندار یا شورای برنامه‌ریزی قراربگیرد. در این کار احتیاج به هزینه کردن و اعتبار دادن نیست بلکه احتیاج به اختیار دادن است. تفویض اختیار بسیار اهمیت دارد این در حالیست که روز به روز اختیارات کمتری به استانداران داده می‌شود.

لزوم واگذاری مدیریت آثار تاریخی و فرهنگی فارس به استان

وی بیان داشت: حدود یک سال و نیم است که در حال چانه زنی هستیم تا اختیار اداره تخت‌جمشید، حافظیه، پاسارگاد و سعدی به استان فارس داده شود. درواقع نیاز است اداره این مجموعه‌ها هیأت امنایی شود تا خودمان آنها را اداره کنیم‌. مسئولان فارس بهتر می‌دانند که اعتبارات را چگونه هزینه کنند. متأسفانه از تهران فردی را که زیر نظر مدیرکل میراث فرهنگی هم نیست برای اداره تخت‌جمشید یا پاسارگاد می‌فرستند و همین مساله ما را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

ایمانیه افزود: نیاز است تمهیدات لازم اندیشیده شود و کاری کنیم تا اموال مردم پاک و مطهر شود. بر همین اساس می‌توان یک لایحه و طرحی در مجلس برای ارتباط دادن خمس و زکات با مالیات و عوارض تعریف شود تا مردم انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات پیدا کنند. بدون شک این اقدام منجر به کاهش فرار مالیاتی خواهد شد.

چگونگی اختصاص اعتبارات به حوزه فرهنگی

وی به اختصاص اعتبارات به حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: دریافت این اعتبارات به شرطی خوشحال کننده خواهد بود که در عمل تخصیص‌ها هم به استان داده شود. برای اینگونه از طرح‌ها بایستی پیوست استانی تهیه شود. متأسفانه اعتبارات معدن، صنعت یا میراث به تهران می‌رود و به استان بازنمی‌گردد.

دکتر ایمانیه اضافه کرد: باید قانونی تصویب شود تا کارهای فرهنگی استان ذیحساب مشترک داشته باشد. تا اگر اقدامی در راستای سند توسعه

فرهنگی بود اعمال شود. نیاز است پیش امضایی از ذیحساب مشترک داشته باشیم تا بتوانیم با نظارت بیشتر بر اعتبارات در مسیر اجرای سند مهندسی فرهنگی گام‌های محکم‌تری برداریم.

وی با اشاره به اینکه توجه ویژه به حرم‌های مطهر اهل بیت(ع) نیازمند بودجه‌ و اعتبار است، گفت: توجه جدی به مساجد تاریخی که بنیان‌های فرهنگی و ذهنی مردم فارس هستند و همچنین توجه به برخی مدارس مانند مدرسه خان به منابع مالی نیازمند است.

دکتر ایمانیه با بیان اینکه توجه به بعد فرهنگی آثار تاریخی برای ما اهمیت بسیاری دارد، گفت: کشور ایران فرهنگ دینی و مذهبی پرافتخاری دارد که می‌توانیم آن را کنار آثار تاریخی تبلیغ شود. باید زمینه ای فراهم شود تا بتوانیم به تبلیغ هویت ملی بپرداریم.

ضرورت تخصیص اعتبار برای پرداختن به بُعد فرهنگی ورزش

وی توسعه فرهنگی ورزش فارس را در گرو تخصیص اعتبارات دانست و گفت: پرداختن به بُعد فرهنگی ورزش و گردشگری مهم است اما تحقق این امر نیاز به اعتبارات دارد. کانون‌های فرهنگی دانشجویی نیز مظلوم واقع شده اند و این کانون‌ها برای پرداختن به امور فرهنگی نیازمند تخصیص اعتبارات هستند.

استاندار فارس بیان داشت: برای احداث کتابخانه مرکزی، تکمیل تالار مرکزی ورزشگاه پارس، ورزشگاه شهید سلیمانی و بازسازی ورزشگاه حافظیه هم اعتبارات محدود است. راههای اعتبار فراهم شود این موارد پیگیری خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه برای احداث خانه عالم در مساجد باید اعتباراتی به استان فارس تزریق شود، گفت: دنبال کردن بحث پرورشی مدارس و مدارس امین احتیاج به پول دارد.

لزوم توجه به مسکن و اشتغال دانشجویان

دکتر ایمانیه گفت: بنده اخیرا پیشنهادی را مطرح کردم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ۴۰ خانه تاریخی پیرامون را خریداری کند تا این خانه‌ها به خانه هنرمندان تبدیل شوند. این کار باعث رونق گردشگری و جذب توریسم و حفظ بافت تاریخی می‌شود. برای حفظ و احیای بافت تاریخی به شدت پای این کار ایستاده‌ایم تا از این طریق هویت تاریخی، دینی و ملی را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه ازدواج دانشحویان در گرو حل مشکلات مسکن آنهاست، گفت: در بحث مسکن بهترین کار راه‌اندازی خوابگاه متاهلین است. می‌توان بودجه‌ای را از طریق وام و تسهیلات و قرض‌الحسنه برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در نظرگرفت.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها