به گزارش خبرنگاران گروه بورس، بانک و بیمه گزارش خبر، سید فرهنگ حسینی رئیس هیئتمدیره شرکت سوژمیران در تشریح تاریخچه این شرکت گفت: سوژمیران سال ۱۳۴۰ تأسیس شد، در سال ۱۳۹۹ پذیرش و در سال ۱۴۰۰ نزد سازمان بورس به ثبت رسید.
به گفته وی «فسوژ» در تابستان سال گذشته در گروه فلزات اساسی بازار اول فرابورس درج شد و سرمایه این شرکت در حال حاضر ۶۰۰ میلیارد ریال است.
حوزه فعالیت شرکت سوژمیران
حسینی حوزه فعالیت «فسوژ» را اکتشاف و استخراج ماده معدنی سرب و فرآوری کنسانتره سرب اعلام کرد و افزود: گروه صنعتی امیر با سهامداری ۵۹.۹ درصد و صنعتی آراسته معدن با سهامداری ۴۰ درصدی، سهامداران عمده این شرکت هستند.
این مقام مسئول در سوژمیران در جریان معرفی این شرکت، محصول نهایی را کنسانتره سرب اعلام کرد و گفت: معدن سرب راونج در استان مرکزی واقع شده که ۵ میلیون تن ذخیره استخراج دارد، ظرفیت استخراج از این معدن سالانه ۲۰۰ هزار تن کانسنگ سرب است.
وی ادامه داد: همچنین معدن بوکسیت سفید کمر نیز با ذخیره ۲۲۴ هزار تن، ظرفیت استخراج سالانه ۷.۷ هزار تن را دارد.
حسینی با اشاره به تمدید اعتبار پروانه بهرهبرداری این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۴، در تشریح فرایند تولید گفت: در روند تولید ابتدا خاک پرعیار و خاک کمعیار از معدن استخراج میشود و در نهایت کنسانتره سرب بهعنوان محصول نهایی خواهد بود.
نقاط قوت و فرصتهای مهم «فسوژ»
حسینی در ادامه به نقاط قوت «فسوژ» اشاره کرد و افزود: از مهمترین مزیتهای این مجموعه در اختیار داشتن معادن و ماده معدنی است، همچنین تکمیل بودن چرخه تأمین ماده معدنی، معافیت مالیاتی ناشی از صادرات، برداشت مکانیزه از معدن و امکان استفاده از خاک کمعیار، از دیگر نقاط قوت مجموعه سوژمیران است.
به گفته رئیس هیئتمدیره این شرکت در اختیار داشتن ذخایر با عیار مناسب، در اختیار داشتن نیروهای باتجربه و متخصص و تملک تمامی ماشینآلات سنگین معدن کاری از دیگر مزیتهای این شرکت به شمار میروند.
حسینی در تشریح فرصتهای این مجموعه معدنی به پیگیری ساخت و راهاندازی کارخانه شماره ۲ اشاره کرد و افزود: افزایش استخراج بوکسیت، امکان استحصال سایر فلزات از خاک معدن، وجود زیرساختهای مناسب در شهرستان، در اختیار داشتن محدوده معدنی به مساحت ۱۷ کیلومترمربع و در اختیار داشتن حجم انبوه سنگ کمعیار از دیگر فرصتها و مزیتهای سوژمیران است.
وی در خصوص نقاط ضعف و تهدیدهای این شرکت به نوسان قیمت جهانی سرب و نوسان قیمت مواد شیمیایی و افزودنی اشاره کرد و گفت: همچنین تحریمهای بینالمللی، مشکلات انتقال ارز، وضع قوانین و تعرفههای جدید داخلی و امکان جایگزینی لیتیوم با سرب از تهدیدهای پیش روی این مجموعه به شمار میرود.
نحوه قیمتگذاری و تعیین نرخ فروش
حسینی در خصوص نحوه قیمتگذاری محصولات و تعیین نرخ فروش تصریح کرد: کنسانتره سرب بر اساس عیار و نرخ شمش سرب در بازار فلزات لندن (LME) و بوکسیت بر اساس عرضه و تقاضای بازار، تعیین قیمت میشوند.
به گفته وی در حوزه فروش، حدود ۹۸ درصد از کنسانتره سرب تولیدی شرکت، صادر میشود که بر اساس تکلیف هیئت پذیرش، شرکت قرارداد بلندمدت با خریدار خارجی منعقد کرده است. فروش در بازار داخلی نیز بیش از یک درصد کنسانتره سرب و کمتر از یک درصد بوکسیت است.
مقایسه سود خالص طی سه سال
این مقام مسئول در سوژمیران در ادامه وضعیت مقایسهای سود و زیان این مجموعه را مورد توجه قرارداد و گفت: «فسوژ» در ۶ ماهه امسال ۶۰۱ میلیارد ریال سود خالص محقق کرده است، این شرکت در ۱۲ماهه سال گذشته یک هزار میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۹ رقم ۹۷۹ میلیارد ریال سود خالص شناسایی کرده بود.
عوارض صادراتی و مالیات سوژمیران
حسینی با اشاره به صادراتی بودن محصولات این مجموعه در خصوص مالیات و عوارض صادرات نیز اینگونه توضیح داد: صادرات کنسانتره سرب از مالیات معاف است، عوارض کنسانتره سرب نیز از بهار سال جاری لغو شده است. همچنین به دلیل صادرات، مالیات بر ارزشافزوده پرداختی توسط شرکت، استرداد میشود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه مفاصاحساب مالیاتی شرکت تا سال ۱۳۹۸ اخذ و مالیات قطعی ۱۳۹۹ دریافت شده، افزود: مالیات سال ۱۴۰۰ تاکنون رسیدگی نشده است.
وی درباره حقوق دولتی نیز با اشاره به اینکه این حق بر اساس ارزش ماده معدنی سر معدن محاسبه میشود، گفت: حقوق دولتی معادن زیرزمینی ۲۰ درصد تخفیف دارد، نرخ حقوق دولتی عیار نیز بهاضافه دو درصد است.
وی ادامه داد: حقوق دولتی سوژمیران تا پایان سال ۱۳۹۹ تسویه شده و پرداخت حقوق دولتی ۱۴۰۰ در حال انجام است.
در ادامه این نشست پوریا خالدیان مدیر خدمات مالی شرکت مشاور سرمایهگذاری خط ارزش، به عنوان نماینده ارزشگذار شرکت سوژمیران با تاکید بر استراتژیک بودن صنعت سرب عنوان کرد: سرمایه شرکت سوژمیران ۶۰ میلیارد تومان بوده و این شرکت ۶۰۰ میلیون سهم را داراست.
خالدیان با اشاره به روند رو به رشد فروش این شرکت در سالهای اخیر گفت: فروش سوژمیران از ۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ به ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سود عملیاتی و سود خالص نیز با رشدی قابل توجه به ترتیب به ۹۹ میلیارد تومان و یکصد میلیارد تومان رسیده است.
مدیر خدمات مالی شرکت مشاور سرمایهگذاری خط ارزش، انعطافپذیری نقدینگی شرکت در شرایط مختلف را از ویژگیهای سوژمیران دانسته و اظهار داشت: بر اساس جمعبندی روشهای مالی و خالص ارزش داراییها، ارزش روز خالص دارایی شرکت ۹۸۷ میلیارد تومان و ارزش هر سهم ۱۶۴۵ تومان برآورد شده است.