به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، نیکوپور در مورد نقاط ضعف و قوت و همچنین راهکار و پیشنهادهایی در باره جایزه کتاب سال، پس از گپ و گفت های فراوان، بر این باور است که رویداد مورد اشاره منجر به جریان سازی نشده است.
این روزنامه نگار باسابقه معتقد است که جایزه های کتاب در سال های اخیر به رغم اینکه رواج پیدا کرده اند، اما از کیفیت چندانی برخوردار نیستند. دست کم در استان فارس در 2 دوره ای که برگزار شده است، منجر به جریان سازی نشده و تمایل چندانی از سوی اهالی ادبیات به این جایزه دیده نمی شود.
نویسنده کتاب چهارراه عکاسی می افزاید: در دومین دوره جایزه کتاب سال فارس تجربه من به عنوان خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران در استان فارس این بود که این جایزه با وجود نویسندگان سرشناس حوزه ادبیات کودک و نوجوان منتخبی در این حوزه نداشت و همین موجب حواشی شد.
این مولف عکاسی با اشاره به اینکه در هرحال دوام، اعتبار و بقای جوایز کتاب به سازمان دهی، داوران، آثار منتخب دوره های پیشین و جریان سازی است که می توان با برگزاری دقیق و شفاف آن را به رویدادی مورد توجه تبدیل کرد، گفت: جایزه کتاب سال فارس با وجود انجمن های ادبی پرشمار این استان و آنچه شیراز به عنوان مهد چهره های ادبی در خود دارد می تواند به رویدادی قابل توجه ارتقا یابد اگرکه دیوار بی اعتمادی به این محافل فرو بریزد.
نویسنده کتاب جعبه عکاسی در پایان اظهار داشت: جایزه کتاب سال فارس مادامی که در قید و بندهای دولتی باشد و کلیشه ای نمی تواند به رویدادی پر قوت در حوزه ادبیات گام بگذارد و نگاهی به جوایز ادبی مستقل در سال های گذشته نشان می دهد مثلا جایزه کتاب گردون، جایزه کتاب گلشیری، جایزه کتاب نون و... موجب اعتبار بخشیدن به اثری شده که منتخب این رویدادها و شناخته شدن نویسندگان برگزیده می شود.