به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، سردار غلامحسین کلولی دزفولی، مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در این نشست که به مناسبت روز ملی مقاومت و پایداری (روز دزفول) برگزار شد، با اشاره به حمله ناجوانمردانه دشمن در سال ۵۹ گفت: علی رغم خرابیها، جنگ برکاتی نیز برای کشور داشت.
وی یکی از زیباترین جلوههای دفاع مقدس را ایستادگی مردم عنوان کرد و گفت: دشمن از ایجاد جنگ شهرها دو هدف عمده داشت، یکی شکست اراده مردم که بعد از آن بتواند فشار سیاسی به حاکمان بیاورد و دوم، دستیابی به اهداف خود در شهرهایی بود که ویژگیهای راهبردی داشته و در گلوگاهها قرار داشتند. بر این اساس دزفول یکی از نمونههای حملات ددمنشانه بود.
سردار کلولی دزفولی با اشاره به اولین حرکت بمباران هوایی شهر دزفول در ۳۱ شهریور ۵۹ اظهار داشت: بعد از اینکه حملات از فکه شروع و به کرخه رسید وقتی به موشکهای کم برد رسید به وسیله توپخانهها دزفول را مورد هدف قرار دادند.
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد افزود: این وضعیت بعد از عملیات فتح المبین ادامه داشت و پس از آن از موشکهای راهبردی اسکاد (اولین موشک زمین به زمین) استفاده شد.
وی با بیان اینکه ۱۸۶ نوع موشک به دزفول اصابت کرد که نیمی از اینها برای ویرانی شهر بزرگی کفایت می کرد افزود: نزدیک ۸۵۰ بمب و راکت توسط هواپیماهای دشمن به دزفول ریخته شد و بیش از ۲۵۰۰ گلوله در کمتر از یکسال، دزفول را مورد اصابت قرار داد.
سردار کلولی دزفولی ادامه داد: در آن مدت بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی، مغازه و واحد اداری منهدم شد.
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد تاکید کرد: با همه این چالشها، مقاومتها ادامه داشت و با همت دولت و نظام اجازه داده نشد تا خواستههای آنها عملی بشود تا جاییکه برخی از منازل بیش از سه بار موشک خورد و بازسازی شد.
سردار کلولی دزفولی با ارائه گزارشهایی در خصوص خسارات جانی ناشی از جنگ تحمیلی بر مردم دزفول اظهار داشت: ۲۶۰۰ شهید تقدیم نظام شد و بیش از 4200 جانباز نتیجه رزم مردم دزفول در جبهه بود.
وی افزود: همچنین بیش از ۵۰۰ نفر از عزیزان آزاده و بیش از ۷۰۰ جانباز که اکثرا قطع عضوی هستند نتیجه این جنگ بود.
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به هویت دینی و انقلابی مردم دزفول، تشدید حملات و دشمنی با مردم این شهر را یکی از دلایل مهم توجه دشمن به این شهر عنوان کرد و گفت: دزفول شهر علما و مراجع تقلید و معروف به دارالمومنین بود.
سردار کلولی دزفولی با اشاره به شورشهای مردم دزفول بر علیه ضد انقلاب گفت: بر این اساس با توجه به نگاه ضد دینی و ضد انقلابی دشمن، زمانیکه خواست انقلاب را ساقط کند گفت که یکی از شاخصهایی که اگر کوبیده شود در واقع یعنی جمهوری اسلامی کوچک کوبانده شده، دزفول است.
وی ادامه داد: دومین عامل حملات کوبنده دشمن به دزفول، موقعیت ژئوپلتیکی دزفول است.
وی افزود: اگر دزفول را تصرف می کردند و خالی می شد و سیدمجدالدین قاضی نمیماند و دزفول سقوط می کرد، خوزستان و جبهههای جلو نیز سقوط میکردند و ارتباط شمال و جنوب قطع میشد.
دبیر همایش بنیاد چهارم خرداد با اشاره به اهمیت دزفول برای مسئولان نظام و مراجعه اکثریت مقامات به این شهر گفت: حضرت امام فرمودند دزفولیها دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کردند و رهبری نیز فرمودند: دزفول دژ مقاوم ایران و اسلام است.
سردار کلولی دزفولی اضافه کرد: لذا این ایستادگی و مقاومت و پایداری دزفول باعث شد در ۶ شهریور ۶۶ نظام جمهوری اسلامی تصمیم گرفت دزفول را به عنوان شهر نمونه مقاومت معرفی کند.
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در پاسخ به این سوال که آیا هنوز روحیه مقاومت و دفاع از ارزشها بین مردم دزفول وجود دارد گفت: شور و شعف و شعوری که در حال حاضر در مردم و جوانان می بینید، دهها برابر از دفاع مقدس بیشتر شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا توانستهایم پاسخ درخور و مناسبی برای مقاومت مردم دزفول داشته باشیم گفت: مردم دزفول همچنان پای ارزشهای خود ایستاده اند و خواهند بود ولی در عین حال این مساله را نباید نادیده گرفت که دولتمردان آنچنان که باید در شان مردم انجام میدادند، نداده اند. زخمهایی که بر پیکر دزفول وارد شده است در دوران دفاع مقدس نیاز به مرهمهای بیش از این دارد که تا کنون صورت گرفته است و امیدواریم دزفول در مسیر توسعه بیش از پیش قرار گیرد.
سردار کلولی دزفولی در پاسخ به برنامههای روز چهارم خرداد گفت: برای این روز در پنج شهر برنامه گستردهای داریم و با حضور بیش از دو هزار نفر و با سخنرانی وزیر محترم گردشگری مراسم برگزار میشود.
دبیر همایش بنیاد چهارم خرداد افزود: در اهواز هم همایش با سخنرانی فرمانده نیروی دریایی سپاه برگزار می شود. همچنین در قم نیز مراسم با حضور علمای استان و همچنین خوزستان برگزار میشود.
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد ادامه داد: در مشهد نیز توسط برادران شورای شهر مشهد و همچنین با حضور خوزستانیها مراسم برگزار خواهد شد و در تهران نیز روز چهارشنبه چهار خرداد از ساعت 30: 5 تا 7:30 در موزه دفاع مقدس مراسم با حضور وزیر و یکی از سفرای کشورهای محور مقاومت که پیام رهبران خود را بیان می کنند برگزار میشود.
سردار کلولی دزفولی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اهداف برگزاری این همایش گفت: برای زنده نگه داشتن موضوع باید یاد آن را زنده نگهداشت، همانگونه که در مساله محرم و صفر و مراسم آن شاهد این امر بودهایم؛ چرا که اگر صحبتی نشود بعد از مدتی فراموش میشود. بنابراین وجود این همایشها ضروری است، اما باید اینها را به سمتی ببریم که برای مسئولین ایجاد انگیزه و حمایت کند.
مدیرعامل بنیاد چهارم خرداد در پایان با اشاره به پیشینه این بنیاد گفت: تعدادی از پیشکوتان برای اینکه فرهنگ ایستادگی را توسعه دهند، ستادی به نام چهار خرداد تشکیل داند و سازمان را به سمت سازمان مردم نهاد توسعه دادند. این ساختار توسط وزارت کشور مجوز فعالیت دارد و بنا دارد این موضوع را در سراسر کشور گسترش دهد تا بتواند روزهای دفاع مقدس را نیز زنده نگه دارد.