به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، ایمانیه در این نشست که به مناسبت دهه حساب 100 امام راحل و سالروز تاسیس نهاد بنیاد مسکن و با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن مرادی نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن استان فارس ، عطا الله زمانی مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس و معاونین و مدیران این نهاد برگزار شد، از خدمات بنیاد در مناطق روستایی و در راستای توسعه روستایی و محرومیتزدایی تقدیر کرد.
استاندار فارس اقدامات انجام شده در جهت مقاومسازی مسکن روستایی در این استان را متناسب با امکانات خوب توصیف کرد و گفت: انتظار است که با مشارکت تمام دستگاههای مرتبط و همچنین خیریهها، طرح هادی و مقامسازی مسکن روستایی در استان تا پایان سال ۱۴۰۲ به اتمام برسد.
محمد هادی ایمانیه، در جمع مدیران بنیاد مسکن استان در شیراز، بر لزوم افزایش سهمیه روستاها در طرح جهش ملی مسکن تاکید کرد و افزود: باید تلاش شود سهمیه بیشتری از این طرح به روستاها اختصاص یابد تا پایداری ماندن در روستاها بیشتر شود.
وی ادامه داد: اگر کسی که در حاشیه شهر زندگی میکند به روستا مهاجرت کرد باید مورد تشویق قرار گیرد و میتوان با اقدامات حمایتی در جهت تهیه مسکن در روستا و اختصاص تسهیلات ویژه و مشوقهایی در این زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستا را نیز رقم زد.
ایمانیه اظهار داشت: یک روستایی زمانی حاضر به ماندن در روستا است که نخست شغلش تامین باشد، برخورداری از امکاناتی همچون اینترنت، تلفن و جاده مناسب در روستاها گرچه ضروری است اما آنچه موجب ماندن روستایی در روستا میشود داشتن شغل و درآمد برای امرار معاش است.
استاندار فارس گفت: لازم است که با توافق قرارگاه اشتغال استان، همزمان با ساخت مسکن در روستاها، زمینه ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر نیز فراهم شود تا هیچ روستایی از جمعیت خالی نشود.
ایمانیه ادامه داد: قطعا گردشگری نیز میتواند در ایجاد شغل و ماندگاری در روستاها موثر باشد و لذا باید با همکاری معاونت گردشگری، روستاهای هدف گردشگری در استان افزایش یابد.
وی گفت: تا پایان امسال با همکاری بنیاد مسکن و هماهنگی بهزیستی، باید تمام خانوادههای دارای دو معلول در استان صاحب خانه شوند.
استاندار فارس با اشاره به تعهد فارس برای رسیدن فارس به رتبه ۱۰ در اجرای قانون نهضت ملی مسکن در سطح کشور، گفت: متولیان اجرای این قانون در انتخاب زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به اینکه زیرساختهای لازم را داشته باشد.
محمد هادی ایمانیه اظهارداشت: بافتهای فرسوده در سطح شهر شیراز و سایر شهرستانها میتواند برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به دلیل داشتن زیر ساختها مورد توجه قرار بگیرد و در سایر موارد نیز سازمانهای متولی ایجاد زیر ساختها باید همکاری لازم را با متولیان اجرای طرح داشته باشند.
نماینده عالی دولت در استان فارس با تاکید بر مدنظر قرار دادن سیاست جلوگیری از مهاجرت از روستاها به حاشیه شهرها، تصریح کرد.
ایمانیه همچنین ادامه داد: اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها علاوه بر اشتغال و بهسازی مسکن، زمینهساز سکونت را برای روستاییان فراهم می کند.
نمایند عالی دولت در استان فارس با تصریح بر اینکه بیش از هزار هکتار زمین در نزدیکی شهرک شهرک صنعتی بزرگ شیراز ظرفیتی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن وجود دارد عنوان کرد: در شهرک صنعتی شیراز ۲۷ هزار نفر در کارگاهها و کارخانهها مشغول به فعالیت هستند که برخی از افراد شاغل در این شهرک ساکن شهر صدرا هستند و با اختصاص زمین نزدیک به این شهرک برای اجرای طرح ملی نهضت ملی برای افرادی که متقاضی هستند میتوانیم از ترافیک و هزینههای ناشی از رفت و آمد این شاغلان بکاهیم.
ایمانیه اشارهای هم به افزایش عوارض و خدمات شهری شهرداری داشت و گفت: در شرایط تورمی هیچ استدلالی وجود ندارد که عوارض ساخت و ساز و بهای خدمات شهری بیشتر از ۵۰درصد باشد و اجازه افزایش آن را نمیدهیم.
استاندار فارس از فرماندار شهرستان شیراز خواست با هماهنگی با سایر ادارت شهرستان شیراز، اجرای طرح نهضت ملی مسکن در این کلان شهرها را با اولویت در دستور کار خود قرار دهد.
ایمانیه اشارهای نیز به ضرورت ورود بخش خصوصی برای ساخت مسکن در اجرای نهضت ملی مسکن کرد و افزود: با ارائه تخفیف به عنوان مشوق، زمینه برای ورود بخش خصوصی فراهم شده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس ادامه داد: شرکتهای انبوه ساز موظف هستند در ساخت مجتمعهای مسکونی زیر ساختهای خدماتی مانند مسجد و مدرسه را به عنوان یک تکلیف اجرایی کند و بعد از ساخت، این موضوع را به سایر دستگاه ها محول نکنند تا شاهد تکرار برخی از مشکلات گذاشته نباشیم.
تعیین تکلیف و تسریع در پالایش متقاضیان ثبت نام شده در قانون ملی نهضت مسکن موضوع دیگری بود که استاندار فارس از مسئولان راه و شهرسازی به عنوان متولی در این بخش خواست نسبت به آن توجه ویژه صورت بگیرد تا واجدین شرایط سریع تر مشخص شوند.
عطا الله زمانی، مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس نیز با تقدیر از همراحی و حمایت استاندار فارس استفاده از ظرفیتهای پیش رو برای توسعه مسکن در استان فارس را یک ضرورت و اولویت ذکر کرد و بیان داشت: بنیاد مسکن در این عرصه از همه فرصتهای پیش رو بهرهگیری خواهد کرد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس با بیان اینکه ساخت گروهی موفقترین شیوه تولید مسکن در طرح نهضت ملی مسکن است گفت: استان فارس در طرح نهضت ملی مسکن با دنبال کردن همین شیوه ساخت توانست از بسیاری شاخصهای کشوری در تولید مسکن پیشی بگیرد.
عطا الله زمانی افزود: در این شیوه تولید مسکن افراد در قالب گروههای دو نفره تا ۱۰ نفره برای ساخت واحدهای دو طبقه که زمین آن از سوی بنیاد مسکن به آنها واگذار شده است اقدام میکنند ، این طرح در بسیاری از شهرهای مجری طرح نهضت ملی مسکن در استان فارس اجرا شده و برخی از واحدهای آن در مرحله سفت کاری و اجرای سقف طبقه دوم است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس با برشمردن مزایای طرح نهضت ملی مسکن ادامه داد: این طرح در ادامه طرح اقدام ملی مسکن است اما به شکل قانونمندتر با منابع و اعتبارات شفافتر اجرا میشود که در مجموع در ۱۲۲ شهر فارس اجرا میشود که در حال حاضر در ۱۰۵ شهر در استان فارس و به ویژه در جنوب این استان فعالیت طرح کلید خورده است.
زمانی با بیان اینکه در مجموع ۱۷۴ هزار و ۴۱۷ متقاضی در این طرح ثبتنام کردند گفت: تاکنون ۵۱ هزار و ۲۵ متقاضی پالایش شده است اما در این بین تنها ۱۴ هزار و ۱۹۶ متقاضی برای تایید نهایی درخواست به بنیاد مسکن مراجعه کردهاند، در تمام شهرستانها بین یک تا ۴ دفتر پیشخوان برای نهایی شدن درخواست متقاضیان فعال شده اما از بین ۵۱ هزار متقاضی پالایش شده تنها ۱۴ هزار متقاضی مراجعه کردهاند بنا بر این نیاز است شهروندان متقاضی حتما به بنیاد مسکن شهرستان ها یا دفاتر پیشخوان رجوع و درخواست و نامنویسی خود را تکمیل کنند.
او با بیان اینکه تاکنون برای ۵ هزار و ۵۱۵ واحد مسکونی در این طرح در استان فارس زمین تامین شده و به بنیاد مسکن تحویل داده شده است، اظهار کرد: ۵ هزار و ۲۱۹ متقاضی را به این پروژهها متصل کردیم و نزدیک به ۱۲۰۰ واحد نیز پروانه ساختمانی اخذ کردهاند.
وی عنوان کرد: به مناسبت سالگرد دهه حساب ۱۰۰ امام در ۲۲ روستای فارس بهسازی معابر با اعتبار ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان افتتاح میشود و در حوزه بهسازی مسکن روستایی نیز ۹ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی روستایی به بهرهبرداری رسید.
زمانی با بیان اینکه بنیاد مسکن مسئولیت ساخت مسکن محرومین و مسکن مهر در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و ساخت مسکن اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر را برعهده دارد، گفت: بنیاد مسکن در حدود ۱۱۵ شهر فارس فعالیت ساخت مسکن را برعهده دارد.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه راهبر ساخت و ساز روستایی در استان فارس، افزود: با راهاندازی این سامانه متقاضیان مسکن روستایی برای اخذ پروانه ساختمانی به مرکز شهرستان مراجعه نمیکنند و تمام مراحل اخذ پروانه از طریق این سامانه و به صورت غیرحضوری انجام میشود که در حال حاضر این سامانه به صورت پایلوت در شهرستان جهرم در حال اجرا است.
حجه الاسلام مرادی نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن استان فارس نیز در این نشست با تقدیر از استاندار فارس ، تامین مسکن نیازمندان و کمک به خانواده های بیبضاعت برای ایجاد سرپناه را یک ضرورت انکار ناپذیر دانست که بنیاد مسکن در این عرصه خوش درخشیده است.