به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مرتضی فیروزآبادی گفت: یکی از سیاستهای مهمی که در کمیته امداد انتخاب کردهایم مهارتآموزی است، ما روشی را که در کمیته انتخاب کردهایم به این صورت است که تا سه سال افرادی را که وارد عرصه اشتغال میشوند، حمایت میکنیم تا این فرد به ثبات و آرامش برسد.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد افراد تحت پوشش کمیته در نگاه اولیه امکان حرکت به سمت اشتغال را دارند، در حال حاضر ۷۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار نفر از این ۵۰ درصد که دارای شرایط لازم هستند؛ آمادگی دارند تا وارد فرآیند اشتغال شوند. تعهد ما نیز در سال ۱۴۰۰ ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان بود که محقق شده است و حدود ۷۰ درصد این ۳۰۰ هزار فرصت شغلی از این ۸۰۰ هزار نفر بوده اند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد از آن ۳۰۰ هزار فرصت شغلی نیز افرادی هستند که تحت پوشش کمیته امداد نیستند اما با توجه به شرایطی که در حال حاضر در ایام کرونا داریم، با مشکلاتی مواجه شدهاند و از همین رو به کمیته امداد مراجعه کردهاند. ما سیاستی را در مقابل این افراد اتخاذ کردهایم و این افراد را که به کمیته امداد مراجعه کردهاند چنانچه محرومیتشان احراز شود؛ وارد فرایند توانمندسازی و اشتغال میکنیم.
فیروزآبادی درباره وضعیت مستمری افرادی که وارد چرخه توانمندسازی نمیشوند، توضیح داد: در این خصوص تاکید ما بر افرادی است که اگر در بین مددجویان ما افرادی باشند که بتوانند کار کنند اما به سمت کار نیایند در اینجا کمیته امداد تصمیم میگیرد. این افراد در یک بازه زمانی فرصت دارند که برای اشتغال مراجعه کنند و فرآیند توانمندسازی را طی کنند البته این شامل افرادی است که میتوانند کار کنند و شامل سالمندان، بیماران صعبالعلاج و… نمیشود. اگر فرد فرآیند توانمندسازی را طی میکند ما معتقدیم که باید تا سه سال حمایت از او ادامه داشته باشیم تا فرآیند توانمندسازی این فرد تثبیت شود تا افراد بعدی نیز تشویق شوند و به سمت فرآیند توانمندسازی بیایند.
وی تصریح کرد: بخشی از افرادی که نمیتوانند وارد چرخه توانمندسازی شوند یا سالمند هستند و یا دارای بیماری صعبالعلاج دارند و یا دانشآموز یا دانشجو هستند. ما اگر بخواهیم زنجیره فقر قطع شود باید کاری کنیم که اگر خانوادهای در محرومیت قرار گرفته است فرزندش در محرومیت نباشد بنابراین مهارتآموزی و توجه به تحصیل دانشآموزان و دانشجویان کار بسیار مهمی است و ما این اقدامات را برای این مددجویان انجام میدهیم و مهارتهای لازم را به آنها در این زمینه ارائه میدهیم.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد همچنین درباره موانع توانمندسازی افراد تحت پوشش گفت: موانع پیش رو دو دسته هستند برخی از این موانع حلشان پیچیده است مانند جغرافیای زندگی یعنی محل زندگی این افراد در دور دست است یا در گذشته آب در این منطقه وجود داشته اما در حال حاضر به دلیل خشکسالی، آب دیگر در آن منطقه نیست.
فیروزآبادی درباره موانع قابل حل نیز گفت: برخی از موانع نیز قابل حل است. یکی از مهمترین موانع قابل حل مسئله ضمانتها است. در حال حاضر امکان وام کمبهره که در اصل ۴۳ قانون اساسی آمده است برای افراد محروم فراهم شده است برخی از بانکها در خصوص ضمانت شرایط خاصی دارند و با توجه به شرایط ضمانت برخی افراد ممکن است از دریافت وام جا بمانند که اتفاقا محرومترین افراد نیز هستند این موضوع باید حل شود. البته ما در این زمینه نیز اقداماتی را انجام دادهایم. همچنین ما توانمندی فرد برای طرح اشتغال و توجیه اقتصادی آن را انجام میدهیم و وقتی به بانک معرفی میشود مقدمات بانک برای اعتبارسنجی را ما در کمیته برای مددجویان انجام میدهیم و بانکها این موضوع را میپذیرند. مجوز هم در برخی موارد مشمول انحصار میشود، در برخی موارد هم روال مجوز طولانی است و این یکی از موضوعاتی است که باید با همکاری سایر دستگاهها رفع شود.
وی با بیان اینکه مددجویان ما کمتر از نیم درصد معوقه به بانکها دارند و از خوش حسابترین مشتریان بانکها هستند و البته درآمد هم دارند، گفت: در سال ۱۴۰۰، ده هزار میلیارد تومان مصوبه تبصره ۱۶ داشتیم. باید برنامه جدیتری برای توانمندسازی این افراد طی شود و این منابع جدیتری را میطلبد. ما در سال 1401 مکلف به ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی مکلف شدهایم و میخواهیم کیفیت را نیز ارتقا دهیم.