ناجی خود باشید؛

راهکارهای نجات سرنشینان خودروی در حال غرق شدن

تمام حوادث خودرویی خطرناک هستند، ولی هیچ یک به اندازه زندانی شدن در داخل یک خودرو در حال غرق شدن وحشتناک نیست. خونسردی خود را حفظ کرده و سریع عمل کنید، بعد از ورود آب به خودرو به سرعت کمربند ایمنی خود را باز کنید، شیشه را باز کرده یا بشکنید و سریعاً خود و دیگر سرنشین‌ها را از خودرو خارج کنید. اگر کودکی در خودرو حضور دارد ابتدا حتماً او را باید از خودرو بیرون بیاورید؛ همیشه وسیله‌ای برای شکستن شیشه داخل خودرو نگه دارید تا درصورت لزوم از آن استفاده کنید.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر راهکارهای نجات سرنشینان خودروی در حال غرق شدن

به گزارش خبر روابط عمومی گروه پاس، با توجه به این که در روزهای اخیر هم وطنان بسیاری در شهرهای مختلف کشور عزیزمان ایران با دردسرهای سیل دست و پنجه نرم می‌کنند لازم دانستیم تا با نوشتن این مطالب سهمی هرچند کوچک در کمک به کاهش تلفات و آسیب‌های احتمالی این بلای طبیعی داشته باشیم. در ادامه مطلب با ما همراه شوید تا شما را با روش‌های خروج از یک خودروی در حال غرق شدن آشنا کنیم.

خروج از خودرو:

۱ - خونسردی خود را حفظ کرده و سرعت عمل به خرج دهید؛

دست پاچه شدن و وحشت زده رفتار کردن تنها انرژی شما را تلف خواهد کرد؛ هوای با ارزش داخل خودرو را هدر خواهد داد و نهایتاً سبب بیهوش شدن شما خواهد شد. به محض این که متوجه ورود آب به داخل خودرو شدید، چند نفس عمیق کشیده و کاملاً تمرکز خود را روی خروج از خودرو بگذارید. روی اتفاقات و کارهایی که باید برای خروج از خودرو انجام دهید تمرکز کنید.

کارهایی که باید انجام دهید بسیار ساده هستند: کمربند ایمنی را آزاد کنید، پنجره را باز کرده و از خودرو خارج شوید. بین ۳۰ تا ۶۰ ثانیه برای خروج از خودرو زمان خواهید داشت و اگر سریع نباشید، کل کابین را آب فرا خواهد گرفت.

نکته: تا زمانی که از داخل خودرو خارج نشده‌اید با اورژانس یا پلیس تماس نگیرید. تماس با پلیس یا اورژانس سبب از دست رفتن زمان طلایی برای خروج از خودرو خواهد شد.

به محض ورود آب به داخل خودرو، کمربند ایمنی خود را باز کنید. اگر کمربند بسته باشد، امکان خروج از خودرو را نخواهید داشت. باز کردن کمربند ایمنی نخستین کاری است که باید انجام بدهید.

اگر کودک یا سرنشین‌های دیگری داخل خودروی شما قرار دارند حتماً کمربند ایمنی آن‌ها را نیز آزاد کنید. اولویت اول شما باید باز کردن کمربند ایمنی خودتان باشد تا بتوانید در صورت لزوم به دیگران هم کمک کنید.

۲ - بعد از باز کردن کمربند، سریع یکی از شیشه های خودرو را باز کنید؛

بعد از این که کمربند ایمنی را باز کردید به سرعت و قبل از افزایش سطح آب داخل کابین، یکی از شیشه ها را باز نمایید. اگر سریع نباشید و آب تا کنار شیشه بالا بیاید، شکست یا باز کردن آن تقریباً غیرممکن خواهد شد. اگر پنجره‌های خودروی شما برقی هستند، احتمالاً تا چند دقیقه بعد از بالا آمدن آب نیز به درستی کار خواهند کرد.

به هیچ وجه برای خروج از در خودرو تلاش نکنید. فشار آب بیرون خودرو سبب می‌شود تا باز شدن در، تقریباً غیر ممکن شود. حتی اگر بتوانید در را باز کنید، این کار سبب ورود بیشتر آب به داخل خودرو و غرق شدن سریع‌تر آن خواهد شد.

۳ - شیشه خودرورا بشکنید؛

اگر قادر به باز کردن شیشه نیستید، یا اگر شیشه فقط تا نیمه باز می‌شود، باید آن را بشکنید. اگر ابزاری برای شکستن شیشه در اختیار ندارید، یکی از پشت سری‌های صندلی‌ها را خارج کرده و با قسمت فلزی آن چند بار به گوشه‌های پایینی شیشه ضربه بزنید.

از آن جایی که بخش جلویی خودرو سنگین‌ترین قسمت آن است و زودتر از همه غرق می‌شود، به هیچ وجه برای خروج از طریق شیشه جلو تلاش نکنید. همچنین طراحی شیشه جلوی خودروها به گونه‌ای است که شکستن آن در مقایسه با شیشه های دیگر بسیار سخت‌تر می‌باشد. به جای آن، بهتر است شیشه کناری راننده یا یکی از شیشه های عقب را بشکنید.

اگر هیچ ابزار یا شیء سنگینی داخل خودرو ندارید، می‌توانید از پای خود برای شکستن شیشه استفاده کنید. به جای ضربه زدن به مرکز شیشه، به گوشه‌های آن ضربه زده و شیشه را بشکنید.

۴ - سرنشین‌های کودک را خارج کنید؛

اگر داخل خودرو کودکی حضور دارد، سریعاً کمربند او را باز کرده و از شیشه خارج کنید. این که ابتدا او را خارج کرده و سپس خودتان از خودرو خارج شوید بسیار بهتر و راحت‌تر از حالتی خواهد بود که ابتدا خودتان خارج شده و سپس به دنبال کودک بیایید.

اگر داخل خودرو چند کودک حضور دارند، ابتدا بزرگ‌ترین آن‌ها را از خودرو خارج کنید. آن‌ها می‌توانند برای خارج کردن کودکان کم سن و سال‌تر به شما کمک کنند.

۵ - از شیشه شکسته شده یا باز شده بیرون بروید؛

زمانی که شیشه باز شده و کودکان را خارج کرده‌اید، به سرعت از داخل خودرو خارج شوید. در این لحظه ممکن است آب با سرعت بیشتری وارد خودرو شود و از این رو، باید آماده شنا کردن و خروج از خودرو باشید.

اگر برای خروج از خودرو نیاز به شنا کردن بود، تا زمانی که از خودرو کاملاً دور نشده‌اید پاهای خود را نباید رو به عقب حرکت دهید؛ از بازوهای خود برای حرکت رو به بالا استفاده کنید.

۶ - یکی از درهای خودروی زیر آب رفته را باز کنید؛

اگر قبل از غرق شدن خودرو نتوانستید یکی از شیشه ها را باز کرده یا بشکنید، احتمالاً قادر خواهید بود تا از طریق یکی از درها از خودرو خارج شوید. تا لحظه‌ای که هوا هنوز داخل خودرو وجود دارد، چند نفس عمیق کشیده و سپس نزدیک‌ترین در خودرو را باز کنید. زمانی که داخل کابین پر از آب می‌شود، به دلیل یکسان شدن فشار بیرون و داخل خودرو امکان باز کردن در وجود خواهد داشت. نفس خود را حبس کرده و در را به سمت بیرون فشار دهید؛ سپس با شنا کردن به سمت بیرون خود را از خطر غرق شدن نجات دهید.

پر شدن کامل کابین یک خودرو از آب بین ۶۰ تا ۱۲۰ ثانیه زمان می‌برد. متاسفانه شانس فرار موفق شما از داخل خودرو در این حالت در صورتی که منبع اکسیژن نداشته باشید، بسیار کم خواهد بود.

تا زمانی که آب داخل خودرو به سینه شما نرسیده به صورت عادی به تنفس خود ادامه بدهید، سپس یک نفس عمیق کشیده و بینی خود را بگیرید. خونسردی خود را حفظ کنید؛ به منظور حفظ نفس خود و همچنین جلوگیری از ورود آب، دهان خود را بسته نگه دارید.

اگر از طریق در می‌خواهید از داخل خودرو خارج شوید، دست خود را روی چفت در قرار بدهید؛ اگر چفت در را نمی‌بینید، از طریق لمس کردن ستون وسط خودرو می‌توانید به راحتی آن را پیدا کنید.

۷ - به محض خروج از خودروی زیر آب رفته، سریعاً تا سطح آب شنا کنید؛

با شنا کردن به راحتی می‌توانید از خودرو خارج شده و خود را به سطح آب برسانید. اگر نمی‌دانید به کدام جهت باید شنا کنید، به دنبال نور رفته و در آن سمت شنا کنید. یک راه خوب دیگر برای پیدا کردن سطح آب، دنبال کردن مسیر حرکت حباب‌های موجود داخل آب می‌باشد. از آن جایی که موانع مختلفی در مسیر شنا معمولاً وجود دارند، هنگام شنا کردن حواستان به محیط اطراف باشد.

اگر هنگام شنا احساس خستگی کردید، می‌توانید از اشیائی که از خودرو خارج شده‌اند استفاده کرده و اندکی استراحت کنید.

۸ بعد از خروج از آب با نیروهای امدادی تماس بگیرید؛

بعد از خروج موفقیت آمیز از خودرو و آب، می‌توانید با پلیس و اورژانس تماس بگیرید. اگر تلفن خود را داخل خودرو جا گذاشته‌اید، می‌توانید از دیگران برای این کار کمک بگیرید.

به دلیل افزایش سطح آدرنالین در خون، ممکن است در لحظه متوجه آسیب‌هایی که دیده‌اید نشوید به همین دلیل بهتر است سریعاً در یک مرکز پزشکی چکاپ کامل شوید.

سرمازدگی معمولاً یکی از معمول‌ترین مشکلاتی است که در چنین مواقعی برای افراد پیش می‌آید؛ شدت این موضوع معمولاً بسته به دمای آب، سطح شوک وارده به سرنشین و راننده و همچنین دمای هوای بیرون، متفاوت است.

بخش دوم

طراحی یک سناریوی خوب برای فرار از داخل خودرو:

اگر از قبل با شیوه‌های خروج از خودروی در حال غرق شدن آشنایی داشته باشید، احتمال موفقیت آمیز بودن تلاش شما برای خروج از خودروی بسیار بیشتر خواهد بود. با اعضای خانواده خود و افراد دیگری که با شما در حال سفر هستند در مورد کارهایی که باید به هنگام غرق شدن خودرو باید انجام گیرد صحبت کنید. این قدم‌ها را به خاطر بسپارید:

باز کردن کمربند ایمنی؛

باز کردن یا شکستن پنجره؛

خارج شدن از داخل خودرو.

برخی از کارشناسان ایمنی خودرو اعتقاد دارند بهتر است کمربند ایمنی کودکان را بعد از باز کردن یا شکستن پنجره باز کنید.

ابزاری برای شکستن شیشه داخل خودرو داشته باشید؛

اگر همیشه ابزاری برای شکستن شیشه داخل خودرو داشته باشید در مواقع اضطراری مانند هنگامی که سعی می‌کنید از داخل خودروی در حال غرق شدن خارج شوید، کار شما بسیار راحت‌تر خواهد بود. برای این کار می‌توانید از یک آچار چرخ، آچار فرانسه، یا هر شیء فلزی سنگین دیگری استفاده کنید.

بهتر است چنین ابزارهایی را در جایی مشخص که دسترسی به آن بسیار راحت است قرار دهید تا در مواقع لزوم، به راحتی بتوانید آن را پیدا کنید.

آزاد کردن و خروج کودکان از داخل خودرو را تمرین کنید؛

زمانی که می‌خواهید در مواقع اضطراری کودکان را از داخل خودرو خارج کنید، باز کردن کمربند ایمنی آن‌ها، مخصوصاً اگر داخل صندلی مخصوص خود قرار داشته باشند می‌تواند چالش بزرگی برای شما محسوب شود. چندین بار این کار را تمرین کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانید آن‌ها را از کمربند ایمنی یا صندلی خود آزاد کنید. زمانی که این کار را به راحتی انجام دادید در مرحله بعد سعی کنید با چشمانی بسته، آن ها را از کمربند ایمنی یا صندلی آزاد کنید.

بهتر است ی ابزارهایی مانند چاقو یا کاتر داخل خودرو داشته باشید تا در صورتی که کمربند ایمنی باز نمی‌شد، بتوانید کمربند را به راحتی ببرید.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها