به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، عباس سلطانیان در آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره علمی پژوهشی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور در شیراز گفت: در آموزش و پرورش های سراسر کشور اردوگاه ها، کتابخانه ها، خانه های فرهنگ، موزه های تخصصی و پژوهشسراهای دانش آموزی را برای ایجاد محیط های متنوع برای تسهیل و تعمیق یادگیری ایجاد کردیم.
مدیرکل دفتر متوسطه نظری آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش گفت: از سال 1382 وزارت آموزش و پرورش با تاسیس آزمایشگاه های مختلف وارد امر پژوهش دانش آموزی شد و امروز در 726 منطقه آموزشی کشور 684 پژوهش سرای دانش آموزی در حال ارایه خدمات آموزشی و پژوهشی هستند.
سلطانیان گفت: در 638 منطقه آموزشی کشور حداقل یک پژوهشسرا داریم و در 46 منطقه کشور بیش از یک پژوهشسرا وجود دارد که نشان از اهمیت و ضرورت این مساله هست.
وی گفت: مخاطبین ما در دومین جشنواره علمی پژوهشی دانش آموزان پایه چهارم تا دوارزهم در تمامی رشته های تحصیلی بوده است.
وی ایجاد زمینه مشارکت و تقویت کار گروهی و تیمی، ایجاد زمینه جهت طراحی و انجام پروژه های تحقیق، تقویت و تعمیق فرهنگ مطالعه و فرهنگ پژوهش، شناسایی، جذب و هدایت دانش آموزان مستعد و قرار دادن آنها در مسیر علاقه خودشان و تلفیق دانش نظری و عملی را از اهداف اصلی این جشنواره دانست.
مدیرکل دفتر متوسطه نظری آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این جشنواره در 10 محور و 84 گرایش برگزار شده است گفت: زیست فناوری، نانو، نجوم، گیاهان دارویی و طب ایرانی، آزمایشگاه علوم تجربی، کد نویسی، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته، ادبیات و علوم انسانی و انرژی های نوین از محورهای برگزاری مسابقات بوده است.
سلطانیان گفت: در اولین دوره این جشنواره بیش از 264 هزار نفر دانش آموز مشارکت کردند و در دومین دوره این جشنواره تعداد مشارکت کنندگان به بیش از 1 میلیون و 122 هزار نفر رسید.
وی با بیان این که در دومین دوره جشنواره از حیث مشارکت بیش از 424 درصد رشد داشته ایم گفت: 6 هزار و 649 دانش آموز به همراه آثار و تولیدات خود به مرحله کشوری جشنواره راه پیدا کردند.
مدیرکل دفتر متوسطه نظری آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش گفت: برای داوری آثار از 180 داور بهره گرفتیم که بیش از 11 هزار 700 ساعت کار داوری ی به طول انجامید که در نهایت 612 نفر از دانش آموزان برگزیده کشوری شدند.
سلطانیان گفت: در مرحله ی منطقه ای این مسابقات 19 درصد از شرکت کنندگان جشنواره را دانش آموزان دوره ابتدایی و 47 درصد متوسطه اول و 34 درصد را دانش آموزان دوره دوم متوسطه در شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش تشکیل دادند.
وی گفت: سهم دانش آموزان ابتدایی در مرحله کشوری 16 درصد، دوره اول متوسطه 37 درصد و دوره دوم متوسطه 47 درصد بوده است.
مدیرکل دفتر متوسطه نظری آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش گفت: اداره کل آموزش و پرورش استانهای فارس، اصفهان، تهران، مازندران، کرمان، خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان شرقی، البرز و شهرستانهای تهران به ترتیب حایز مقام اول تا دهم کشوری به لحاظ آمادگی و حضور در مسابقات شدند.
گفتنی است در پایان این مراسم از دانش آموزان فارسی مقام اور در دومین دوره جشنواره علمی پژوهشی پژوهشسراهای کشور همزمان با سراسر کشور تقدیر شد.