به گزارش خبر آنطور که از خبرها برمیآیدقیمت آهن آلات روز گذشته در عمده شرکتها با افزایش نسبی مواجه بود. اخبار بازار ارز نیز حاکی از ادامه روند افزایشی نرخ دلار بود به طوری که روز یکشنبه هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت ۳۰ هزار و ۴۵۰ تومان مبادله شد.
این روند افزایشی در بازار آهن و ارز در حالی روی میدهد که تقاضای مصرف برای محصولات فولادی همچنان درحال رکود است و برخلاف عرضهکنندگان که سوار بر موج گرانی شدهاند، مصرفکنندگان تمایلی به خرید نشان نمیدهند. در ادامه قیمت روزانه آهن در روز گذشته تحلیل و بررسی میشود.
تحلیل روزانه اهن
از قیمت آهن روز گذشته شاهد افزایش قیمت عمده محصولات فولادی در غالب مبادی فروش بودیم به طوری که قیمت میلگرد جز در تعداد انگشتشماری از شرکتها، در سایر مبادی فروش با افزایش ۵۰ الی ۴۰۰ تومانی محصولات خود را عرضه کردند.
قیمت نبشی و ناودانی نیز در کنار ثبات قیمت در برخی مبادی، با افزایش قیمت ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد. قیمت انواع لوله و پروفیل نیز مانند سایر محصولات فولادی به همراه ثبات نسبی حاکم در برخی مبادی فروش، حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.
قیمت تیرآهن نیز در بخش کیلوفروشی عمدتا ثابت بود اما رشد ۱۵۰ تومانی نیز مشاهده شد، در بخش شاخهفروشی نیز افزایش ۱۰ الی ۳۰ هزار تومانی مشاهده شد. همچنین قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز مانند سایر مقاطع فولادی با افزایش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی همراه بود و ورق سیاه نیز ۵۰ الی ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.
آنطور که بررسی شد در همه بازارها افزایش قیمت روی داده است و پس از مدتی ثبات نسبی قیمتها، متأثر از جهش نرخ دلار، مقاطع فولادی و همچنین سایر واحدهای فولادی مسیر صعودی در پیش گرفتهاند.
شب گذشته شاهد گفتوگوی خبری رئیس جمهوری کشورمان بودیم و انتظار میرفت این گفتوگو سیگنال جدیدی برای ارز ایجاد کند. در این گفتوگو ابراهیم رئیسی مدعی شد که در حال تلاش برای کنترل تورم و گرانی هستند تا ثبات اقتصادی در کشور حاکم شود.
وی همچنین بیان کرد که بن بستی برای برون رفت از مشکلات فعلی کشور وجود ندارد. اما آنطور که پیشبینی میشد درباره آینده مذاکرات، علل جهش قیمت ارز و سایر قیمتها، پروژه ساخت مسکن ملی، بازار خودرو و بورس و مسائل مهمی از این دست هیچ صحبتی به میان نیامد و برخی پرسشها نیز بدون پاسخ ماند.
اما خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات اخیر اعلام کرد که نشست برجام هنوز به پایان نرسیده و دور بعدی آن در پایان هفته آینده از سر گرفته خواهد شد. آنطور که وی ابراز کرد اصراری برای تسریع روند مذاکرات نیست و اجازه نمیدهند طرف مذاکره وقتشان را تلف کنند و به بازی بگیرند.
اگرچه طولانیتر شدن روند مذاکرات آثار تخریبی و فرسایشی بسیاری ممکن است به بار بیاورد که البته در حال حاضر نتایج منفی آن را نیز در همه ابعاد اجتماعی و اقتصادی ملاحظه میکنیم، اما در نهایت امر باید منتظر باشیم تا ببینیم انتهای این مسیری که دولتمردان در پیش گرفتهاند به کجا ختم میشود.
کاهش قیمت ورق با عرضه تلفیقی
رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عرضه تلفیقی ورق فولادی را مثبت ارزیابی کرد و در این زمینه اظهار داشت: ورق فولادی که از طریق واردات تأمین میشود در مقایسه با ورقهای فولادی تولید داخل نرخ بالاتری دارند، اما هنگام عرضه این ورقها تلفیق میشوند از همین رو حجم عرضه افزایش مییابد که این امر در نهایت به کاهش قیمت ورق فولادی منجر میشود.
خلیفه سلطانی در ادامه افزود: برای تعدیل قیمت ورق داخلی عرضه تلفیقی تدبیری مناسب و کاربردی مینماید، به همین دلیل بهتر است دولت نیز در این جهت گام برداشته و میزان واردات ورق فولادی را افزایش دهد.