به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "طلایه داران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین جوانان" آورده است:
در دنیایی معاصر که دشمنان با تهاجم فرهنگی در عرصه جنگ نرم هر روز سعی دارند به ترفندی جوانان را از باورهای ارزشی خود دور سازند و آنان را بی هویت و پیرو فرهنگ غرب کنند، تربیت فرزندان در پرتو فرهنگ ایثار و شهادت می تواند ضامن رشد و تعالی اخلاقی و معنوی آنان و بهترین و قوی ترین ساز وکار در این راستا باشد.
القای فرهنگ شهادت و ایثار از طریق آموزش متناسب با مقتضای سنی و ظرفیت تخیلی کودکان و بیان اسطوره های تاریخی به صورت داستان تخیلی و شعرهای کودکانه تدوین شود.
رویکردها و اشکال تربیتی متفاوتی از طریق تربیت آموزش و پرورش که تلاش سازمان یافته و اثربخشی در رشد و تعالی فکری و اخلاقی کودکان و نوجوانان دارد صورت می گیرد. زیرا زندگی اجتماعی با وجود ایثار شهادت از لطافت انسانی بهره مند می شود.
نهادینه کردن فرهنگ شهادت و ایثار در بین جوانان از طریق تعلیم و تربیت تأثیرگزارتر است.
دبیران و آموزگاران به عنوان مهمترین افراد تأتیرگزار در جوانان هستند و باید در بحث آموزشی در فرصت ها و مناسبت های گوناگون فرهنگ ایثار و شهادت را برای دانش آموزان بیان کنند.
با توجه به جهان مدرن و تحولات جامعه امروزی آموزگاران باید رویکردهای نوین را با توجه به نیازهای جدید در حوزه های فرهنگ شهادت و ایثار تدوین کنند تا این فرهنگ ارزشمند کم رنگ نشود.
آموزش و پرورش باید در مباحث آموزشی و کتب درسی مولف های فرهنگ ایثار و شهادت و ارزش های اخلاقی را به صورت پررنگ تر بیان کند.
در کل آموزش و پرورش که مهمترین نهاد رسمی جامعه است و در کنار خانواده، عهده دار تربیت کودکان و نوجوانان است و در ارتقاء و رشد اخلاقی و معنوی دانش آموزان که از مباحث مهم زندگی امروزی است نقش موثری بر عهده دارد.
چنانچه جامعه ای خواهان برخورداری از نسلی با عزت و آمادهی ایثار و شهادت است باید به طور بنیادی به فرهنگ سازی در این زمینه پرداخته و عوامل تأثیرگذار در این عرصه را شناسایی کرده و با تمام ظرفیت و توان برای هر کدام از آنها برنامه ریزی نماید