به گزارش خبر، "محمد یوسفی شاتوری"پژوهشگر و کارشناس مسائل جغرافیای سیاسی و عضو انجمن ژئوپلیتیک ایران، در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "خشک شدن زاینده رود عامل اصلی بحران فرونشست زمین در اصفهان است. " آورده است:
بحران فرونشست زمین در شهرستان اصفهان یکی دیگر از بحران های ظهور یافته طی دو سال اخیر در این حوضه می باشد که با توجه به خشک شدن رودخانه زاینده رود و برداشت بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی و افت شدید سطح کیفی و کمی منابع آب در دشت های کم آبی مثل دشت مهیار و جرقویه، دشت اصفهان-برخوار، دشت کوهپایه و سجزی و... این بحران از پیش ظهور یافته نسبت به قبل تشدید گردیده است.
لازم به ذکر است که با تداوم خشکسالی و قطع جریان رودخانه زاینده رود، از مجموع 35 دشت در سال 1394، 22 دشت ممنوعه اعلام شدند و امروز نیز با روند فعلی منابع و مصارف آب در حوضه این عدد به 27 دشت ارتقا یافته است. بنابراین، نمایان شدن مسئله بحران آب در استان اصفهان و خطر فرونشست زمین به منزله ی یک تهدید جدی برای مراکز فرهنگی و تاریخی بوده و همچنین سیما و المان های شهری ممکن است از خطرات آن بی نصیب نمانند.
بنده اعتقاد دارم که نیز با تداوم وضعیت فعلی در حوضه آبریز زاینده رود، تا چند سال آینده استان اصفهان با ظهور بحران های خطرناکی چون فرونشست زمین به مناطق دیگر، مسئله مهاجرت تشدید شود و قیمت زمین و ملک کاهش یابد.
بدین ترتیب و در حال حاضر، در حوضه آبریز زاینده رود با توجه به نبود منابع آب کافی و مصارف بی رویه آب در بخش های صنعت و کشاورزی دچار شرایط بسیار خطرناکی شده است و پیش بینی می گردد که در افق سال 1410 به علت افت شدید منابع آب های سطحی و زیرزمینی و حفر چاه های بسیار عمیق و تداوم روند خشک بودن رودخانه زاینده رود با خطرات جدی تری رو به شود و از این جهت در تأمین نیاز آب ساکنان خود با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
بدین معنا که با وضعیت فرابحرانی حوضه در افق سال 1410 و کاهش حجم بیلان منابع آبهای زیرزمینی، اکثر آبخوان های حوضه به ویژه دشت های برخوار، مهیار و جرقویه و سجزی با پدیده فرونشست زمین دست و پنجه نرم کنند که از مهمترین آسیب های جدی بر پیکره حوضه آبریز زاینده می توان قلمداد نمود.