به گزارش خبرنگاران زندگی و سرگرمی گزارش خبر، دکتر رضا غفارزادگان، رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با اشاره به این که در ایران حدود 8.5 تا 10 درصد جمعیت سالمندان مبتلا به دمانس هستند و شایعترین نوع دمانس (زوال عقل) آلزایمر نام دارد عنوان کرد: نزدیک به یک میلیون نفر در ایران به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که با ورود پاندمی کرونا این تعداد بیشتر شده است. این بیماری از عوارض دوران کهنسالی است که با بالا رفتن سن و از تخریب سلولهای خاکستری حافظه انسان به وجود میآید و متاسفانه با ورود پاندمی کرونا و عوارض آن تعداد افراد مبتلا به آلزایمر در کشور افزایش یافته است.
دکتر غفارزادگان افزود: سیستم ایمنی بدن برای تنظیم دقیق واکنش التهابی و تولید آنتی بادی در برابر عوامل بیماری زایی که با آن روبرو شده، تکامل یافته است. با این وجود، تغییرات طولانی مدت در مغز پس از بیماری کرونا با افزایش خطر ابتلا به کاهش شناختی مرتبط با سن و بیماری آلزایمر ارتباط نزدیکی دارد. اقدامات مخرب سلولهای عصبی ایمنی و سیگنالینگ التهابی میتوانند حافظه را به طور دائم مختل کنند.
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خاطر نشان کرد: ملیتروپیک یکی از محصولات مهم دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی است که حاوی عصاره بادرنجبویه به میزان 400 میلیگرم است و با تلاش محققان این پژوهشکده، به لیست داروهای گیاهی کشور اضافه شده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، وی افزود: ملیتروپیک با مهار آنزیم استیل کولین استراز میتواند سبب افزایش کارایی انتقالدهنده استیل کولین شود و در نهایت بیماری آلزایمر در مراحل خفیف و متوسط قابل کنترل قطعی خواهد بود. همچنین گیاه بادرنجبویه میتواند به کاهش استرس، بهبود کیفیت خواب و تقویت حافظه کمک کند.
دکتر غفارزادگان تأکید کرد: مصرف داروی گیاهی ملیتروپیک میتواند در کاهش اثرات آلزایمر در دوران بهبودی پس از بیماری کرونا موثر باشد و تا حدودی اثرات این بیماری را خنثی کند.