صداي احمد مسعود در رسانه ملی شنیده خواهد شد؟

طالبان چند روزی را هست که در سراسر افغانستان جا خوش کرده. در این میان آنچه که مسلم است تنهایی مردم افغان و البته همراهی و همگامی پنهان خیلی ها و سکوت جامعه بین المللی دراینباره است و از سویی دیگر از ظواهر امر این طور پیداست که بسیاری از چهره‌های شاخص دولت سابق و شاید بتوان گفت که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها نیز به جای مقابله این روزها از مذاکرات صلح و کنار آمدن با طالبان می گویند و اینکه شاید طالبان گروه جدیدی شده است و به دنبال دولتی فراگیر است و... هنوز کشورهای دنیا واقعا نمیدانند چگونه باید این دولت را به رسمیت بشناسند؟ بزرگترین مشکل طالبان هم همین مشکل مشروعیت و رسمیت نداشتنش برای جهانیان است. هرچند که همین جامعه جهانی با انفعال خود در برابر اتفاقات افغانستان البته که یاریگر فتوحات طالبان نیز بود. اما اینکه طالبان بتواند خود را به عنوان گروهی متفاوت با قبل به بقیه بقبولاند تا امروز به تحقق نپیوسته‌. نشان به آن نشان که اتحادیه اروپا با صراحت اعلام کرده طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و مذاکره‌ای نیز با آن ها نخواهد داشت‌. «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ضمن اعلام این مطلب گفت که شاید سخنان طالبان را بشنویم اما آنها را با اعمال و رفتارشان قضاوت می‌کنیم.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر صداي احمد مسعود در رسانه ملی شنیده خواهد شد؟

به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر، روزهای عجیبی برای افغانستان و جهان است. عده‌ای این روزها را یک سرنوشت تاریک بر‌ای مردم این کشور و بازگشت به عصر جهالت می‌دانند و البته لکه ننگی برای جهانی که با همه آن چیزهایی که از این گروه دیده و می‌داند هیچ کاری نکرد، عده‌ای براین عقیده اند که باید به این طالبان فرصت داد چرا که شاید واقعا متحول شده باشد و تنها راه پایان خشونت هم حضور آن‌ها در قدرت است، عده‌ای زیادی هم صرفا با نا امیدی و ترس منتظرند تا ببینند در واقعیت چه خواهد شد‌.

به نظر برخی هم، واقعیات طالبان امروز ، هم نه در زبان آن‌ها بلکه در اعمال و رفتار و فیلم‌های پخش شده در زمان فتوحات و البته برخی اقدامات عملی شان مشخص است. آن هم در کنار گذشته‌ای که قابل پاک کردن نیست‌. دیدن فیلم هایی مثل کشتار سربازان تسلیم شده افغان، یا طنز پرداز افغانی، محاکمه‌های خیابانی و... تصاویری که در آن می‌گویند هر کس با فلانی بیعت نکند مرتد است، قوانین من در آوردی درباره زنان و‌... بخشی از روایتی است که در شبکه‌های مجازی درباره رفتار طالبان اصلاح‌شده(!) به چشم می‌آید.

طالبان روتوش شده در رسانه ها و مقامات رسمی شان هم در مورد خیلی از احکام، خیلی از آزادی‌های طبیعی و اجتماعی و خیلی از حقوق اولیه انسانی پاسخ روشنی به خبرنگاران نمی‌دهند و آن‌ها را یا به قوانین آینده ، یا به نظام آتی‌، یا به اسلام مورد قبول خود... حواله می‌دهند‌.

می‌گویند زنان در چارچوب قوانین شرعی می‌توانند فعالیت کنند، چارچوبی که البته قطعا تفسیر و اندازه‌اش را خود آن‌ها تعیین می‌کنند، یا درباره احکام سنگسار و... می‌گویند که دادگاه در اینباره تصمیم می‌گیرد، در مورد رسانه‌ها و آزادی شان می‌گویند: آزادند به شرط آن که علیه ما اقدامی نکنند، در حالی که در روز نخست حضورشان در مقابل تلویزیون و مقابل مجری زن قرار می گیرند و گفت‌وگو می‌کنند چند روز بعد یک مجری زن دیگر خبر از این می‌دهد که به من گفته‌اند دیگر فعالیت نکن (!) ظاهرا از دید آن‌ها دایره فعالیت بانوان و مخالفان و آدم‌ها بستگی به سلایق آن‌ها و نوع فعالیت‌هایشان دارد‌.

آنچه اندوهناک است اینکه برخی از مسائل و مطالبی که طالبان از آن‌ها با عنوان امتیاز به مردم افغان سخن می‌گویند و یا نشانه‌ای از تغییر عقایدشان بیان کرده در واقع تنها بخش کوچکی از داشته‌های مردم این کشور طی 20 سال گذشته و از حقوق مسلم آنهاست و اعطای همین حقوق قبلا داشته مردم افغان دراین دو دهه را امروز برخی رسانه‌ها به عنوان نشانه‌های مثبت و تغییر در طالبان بیان می‌کنند در حالی‌که کسی نمی‌گوید آنچه را که شما از رفتار طالبان به عنوان تغییر یاد می‌کنید اندکی از حقوق قبلی مردم افغانستان تا چند روز پیش است‌.

طالبان اما هر چه که می‌گذرد به مرور ماهیت خودشان را بیشتر نشان می‌دهند و در نخستین فتوا آموزش مختلط را ممنوع کرده‌اند.

«ملا فرید»، نماینده طالبان و رئیس آموزش عالی طالبان گفت: اساتید زن باید فقط برای دانشجویان زن تدریس کنند. آموزش مختلط ریشه تمامی بدی‌ها در جامعه است و آموزش مختلط باید پایان یابد. این موضوع تنها چند روز پس از آنکه طالبان به رعایت حقوق زنان افغانستان متعهد شده بیان می‌شود و ناشی از همان مرز خود تفسیری شریعت است.

این در حالی است که در سند محرمانه‌ای که پنجشنبه گذشته به‌ دست خبرگزاری فرانسه رسیده، مشخص می‌شود که طالبان لیست اولویت‌بندی شده افرادی را که با ارتش آمریکا همکاری می‌کردند یا در رأس سازمان‌های دولتی افغانستان بودند تهیه کرده است تا آنها را دستگیر کند. این هم بعد از ادعای ماجرای عفوعمومی است که اعلام کرده بود و... هرچند درهمین مدت خبرهای برخی اعدام ها و دستگیری‌های ادعایی در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شد‌.

دراین راستا البته که اختصاص یافتن رسانه‌های مختلف خارجی به طالبان نیز موضوع ناراحت کننده‌ای است که صداو سیمای ایران نیز از آن بی‌نصیب نبوده است و اخیر ا ضمن آنکه در برخی گزارش‌های صداو سیما مسئله طالبان و تغییر عملکردش مطرح و بررسی می‌شود، در آخرین گام شبکه افق به گفت‌وگوی با سخنگوی طالبان دراین امر پرداخته که با واکنش‌های زیادی هم روبه روشده است‌.

این در حالی است که چندین ماه قبل از این وقایع ظریف در گفت‌وگویی با رسانه افغانستانی اعلام کرده بود که طالبان هنوز در لیست تروریستی ایران قرار دارد.

این در حالی است که تنها چهره‌ای که برخی از او دراین شرایط به عنوان چهره‌ای که در مقابل طالبان کوتاه نیامده سخن می‌گویند، بی‌رسانه‌تر و تنها تر از همیشه است و در عوض پوشش فعالیت‌های او در رسانه‌های رسمی، اخبار‌های مختلفی مانند پیوستنش به طالبان یا بیعت با او یا پخش گفت‌وگو‌های قدیمی‌اش رسانه‌ای می‌شود.

احمد مسعود و پنجشیر انعکاس چندانی در رسانه‌های رسمی ندارند و مگر اینکه خبرهایی غیر تایید شده از این باشد که مثلا مسعود تحت چه شرایطی حاضر به مذاکره و صلح است. شاید بد نباشد درچنین شرایطی صداوسیما ایران به سراغ احمد مسعود هم برود.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

مجله خبری گفتمان یزد

مجله خبری گفتمان یزد

رسانه تخصصی رصد اخبار در استان یزد

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

پایگاه خبری گفتگوی خبری صنایع معدنی

گفتگوی خبری صنایع معدنی

پایگاه رسمی اخبار معادن و مواد معدنی

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

پایگاه خبری نهضت ملی مسکن

رسانه تخصصی نهضت ملی مسکن

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی دریا و نفت

شبکه اطلاع رسانی و مرجع اخبار دریا و نفت

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلا

پایگاه اطلاع رسانی جمعیت اعتلای نهادهای مردمی

جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها