به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر، یک فعال سیاسی معتقد است که وزرای پیشنهادی ابراهیم رئیسی منافع ملی را به خطر میاندازد. حتی رای دهندگان به رئیسی هم راضی به انتخاب افراد بیسابقه و بیتجربه نیستند.
لیست وزرای پیشنهادی رئیسی برای کابینه بالاخره به مجلس داده شد. در یک نگاه کلی به اسامی پیشنهادی، برخلاف تاکیدهای مکرر رئیسی مبنی بر تشکیل کابینه فراجناحی اما صدر تا ذیل لیست وزرای پیشنهادی را اصولگرایان تشکیل میدهند.
از وحیدی و ضرغامی تا امیرعبدالهیان و رستم قاسمی، همگی از طیف اصولگرایان هستند که براساس سهم خواهی جناحی انتخاب شدهاند. از سپاه تا احمدی نژاد، همگی در این کابینه سهم دارند. البته هستند افرادی همچون سعید جلیلی و قاضی زاده هاشمی که فعلا سهمی به آنها داده نشده است، البته براساس شنیدهها گفته میشود به محسن رضایی قرار است استانداری بدهند. ممکن است به این افراد هم به پاس پوششی بودن سهمی در دولت داده شود.
در کنار جناحی بودن کابینه رئیسی، بی تجربگی و بی سابقه بودن برخی از افراد پیشنهادی، جنجالی شده. از رضا فاطمی وزیر پیشنهادی صمت که سابقه مدیریت یک موسسه قرآنی را در کارنامه دارد تا باغ گلی که جز سابقه فعالیت به عنوان مدیر مجموعه مدارس آستان قدس در مشهد، چیز دیگری در کارنامهاش نیست. افرادی که به زعم تحلیلگران سیاسی در نهایت میتوان از آنها به عنوان مشاور استفاده کرد نه وزیر!
جناح تندرو اصولگرا کابینه رئیسی را تشکیل دادهاند
اسماعیل گرامی مقدم فعال سیاسی در این باره میگوید: کابینهای که معرفی شد یک کابینه کاملا جناحی است و برخلاف صحبتهای رئیسی که گفته بود کابینه فراجناحی خواهم داشت، اتفاقا کابینهای از یک جناح خاص تشکیل داده است.
وی با بیان اینکه اساسا کابینه ابراهیم رئیسی از یک جناح خیلی خاص تشکیل شده است، گفت: این اتفاق با شعارهای پیش از انتخابات رئیسی کاملا در تضاد است و کابینه او را جناح تندرو اصولگرایان تشکیل داده است.
وی ادامه داد: از این جهت که رئیس جمهور حق دارد وزرای خود را از طیف مورد نظر خود انتخاب کند حرفی نیست، حق او هست و هر رئیس جمهوری از جناح مطبوع خودش وزرا را انتخاب میکند تا برنامههایش را اجرا کنند، اما دیگر نباید شعار فراجناحی بدهد و واژهها را تخریب کند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه فرمایشات رهبری در کابینه رئیسی لحاظ شده، گفت: به نظرم سهم خاصی به احمدی نژاد در این کابینه داده نشده است. وزاری احمدی نژاد همواره میگفتند که مواضع احمدی نژاد را قبول ندارند و این افراد اصولگرا هستند و صرفا در کابینه احمدی نژاد بودند. این افراد ذاتا اصولگرا هستند و اکنون هم در کابینه رئیسی حضور پیدا کرده اند.
نقاط قوت کابینه پیشنهادی ابراهیم رئیسی
وی ادامه داد: سردار وحیدی و رستم قاسمی از سپاه هستند و مدیریتهایی در سطح وزارتخانه داشتند که میتوانند نقطه قوت کابینه رئیسی باشند. اما یک جناحی از وزرا جدید هستند که وارد کابینه شدهاند. در مجموع رئیسی با توجه به شناختی که از اصولگرایان داشته افراد را انتخاب کرده است.
این کابینه هیچ نسبتی با کلمه فراجناحی ندارد و اساسا نمیتواند ارتباطی با وفاق ملی داشته باشد. مثلا کابینه آیت الله هاشمی رفسنجانی را میتوانیم کابینه فراجناحی بدانیم، زیرا واقعا همینطور بود و از همه جناحها در کابینه او حضور داشتند. مثلا افرادی مانند آقایان خاتمی و لاریجانی هم در کابینه او حضور داشتند. رئیسی باید به مردم توضیح بدهد که چطور از کابینه فراجناحی به کابینه کاملا جناحی رسیده است؟ اشکالی ندارد بالاخره شعاری داده است، اما به مردم توضیح دهد که چطور این کابینه را معرفی میکند و چرا واژهها را تخریب میکند.
گرامی مقدم با اشاره به انتخاب افراد بی تجربهای همچون وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، میگوید: این انتخابها نشان میدهد آستان قدس هم در این کابینه سهم داشته. انتخاب این افراد منافع ملی را به خطر میاندازد. چرا مدیر یک مدرسه در مشهد باید وزیر آموزش و پرورش بشود؟ از او در سطح معاون میتوان استفاده کرد. حتی رای دهندگان به رئیسی هم راضی به انتخاب افراد بی سابقه و بی تجربه نیستند. سرانجام رئیسی مانند احمدی نژاد خواهد شد، که خودش افراد بی تجربه را انتخاب میکرد و بعد از ۶ ماه آنها را تغییر میداد، زیرا در سطح وزارت تجربه و سابقه و توان نداشتند و ناکارآمد بودند.
با انتشار این لیست، کاربران در فضای مجازی هم واکنشهای متفاوتی به آن داشتند تا جایی که حتی صدای حامیان رئیسی هم درآمده.
یکی از کاربران توئیتر در انتقاد به این لیست، نوشت: «واقعا همه را رد صلاحیت کردید تا رئیسی رئیس جمهور شود و در نهایت این کابینه را پیش نهاد دهد؟ این همه قلع و قمع برای این کابینه؟»
یکی از حامیان سعید محمد نیز در اعتراض به نبود نام محمد در این لیست، نوشت: «لیستی که نام سعید محمد در آن نباشد، نمیتوان اسم کابینه انقلابی بودن به آن داد. حالا خود دانید.»
کاربر دیگری هم در اعتراض به این لیست، نوشت: «به کابینه قالیباف خوش آمدید.» یونس کاربر دیگری هم نوشت: «ناکارآمدی از بین نمیرود، بلکه از شخص و گروهی به شخص و گروه دیگر منتقل میشود. روح احمدی نژاد در کابینه رئیسی دمیده است.»