به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر و به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، پس از یک سال همه گیری (کووید-۱۹) که جهان را دگرگون کرد، گزارش آتی «هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی» (IPCC) که خبرگزاری فرانس پرس منحصراً آن را دیده است، چشم انداز غم انگیزی را از دهههای آتی ارائه میدهد: سوء تغذیه، ناامنی آبی و همه گیری.
در این گزارش آمده است گزینههای سیاست گذاری که اکنون اتخاذ میشود، مانند ترویج رژیمهای گیاهی میتواند این پیامدها را محدود کند، اما بسیاری از این پیامدها در کوتاه مدت، به سادگی گریز ناپذیر هستند.
این گزارش درباره تاثیرات پی در پی که کاهشهای همزمان محصولات کشاورزی، کاهش ارزش تغذیهای مواد غذایی اساسی و تورم فزاینده احتمالاً بر آسیب پذیرترین افراد جهان خواهد داشت، هشدار میدهد.
این گزارش نشان میدهد بسته به اینکه چطور انسانها به خوبی با انتشار گازهای گلخانهای و گرمای فزاینده کره زمین مقابله کنند، کودکی که امروز به دنیا میآید ممکن است پیش از آنکه ۳۰ ساله شود، با تهدیدهای متعدد مرتبط با آب و هوا روبرو شود.
این پیش نویس گزارش چهار هزار صفحهای هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی که قرار است سال آینده (میلادی) منتشر شود، جامعترین خلاصه تا به امروز را از تاثیرات تغییرات آب و هوایی بر کره زمین و گونههای آن، ارائه میکند.
این گزارش پیش بینی میکند تا سال ۲۰۵۰ (۱۴۲۹)، تا ۸۰ میلیون نفر بیشتر از امروز در معرض خطر گرسنگی قرار خواهند داشت.
این گزارش اختلالاتی را در چرخه آب نشان میدهد که منجر به کاهش محصولات پرمصرف دیمی در سراسر آفریقای زیر صحرا خواهد شد. تا ۴۰ درصد از مناطق تولید برنج در هند ممکن است برای کشت این محصول، نامناسب شوند.
این گزارش همچنین نشان میدهد تولید جهانی ذرت پیشتر از سال ۱۹۸۱ (۱۳۶۰)، به دلیل تغییرات آب و هوایی، چهار درصد کاهش یافته است و گرم شدن زمین به دست انسان در غرب آفریقا محصولات ارزن و ذرت خوشهای را به ترتیب تا ۲۰ و ۱۵ درصد کاهش داده است.
فراوانی کاهشهای ناگهانی تولید مواد غذایی پیشتر به طور ثابت طی ۵۰ سال گذشته، افزایش یافته است.
ماریا نیرا (Maria Neira) مدیر بخش بهداشت عمومی، محیط زیست و عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت در سازمان جهانی بهداشت به خبرگزاری فرانسه گفت: «اساس سلامت ما بر سه ستون استوار است: غذایی که میخوریم، دسترسی به آب و سرپناه. این ستونها کاملاً آسیب پذیر و در آستانه فروپاشی هستند».