به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر، اکبر شوکت در گفتگویی با اشاره به اینکه ماهانه ۳۵۰۰ تا ۴,۰۰۰ میلیارد تومان هزینه اجرایی شدن همسانسازی است، گفت: در طول سال این مبلغ به حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان میرسد و اگر دولت به موقع منابع و سهام مربوط به این قانون را به تأمین اجتماعی پرداخت نکند، به طور حتم با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد و مجبور هستیم برخی از داراییهای خود را برای پرداخت حقوق بازنشستگان واگذار کنیم.
عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه سهام شرکتهایی که به ما داده میشود، باید برای بازنشستگانی که هر ماه حق بیمه پرداخت میکنند، سرمایهگذاری شود، گفت: اما ما مجبور هستیم این سهام را پس از واگذاری، صرف پرداخت حقوق بازنشستگان کنیم و پس از چند سال ۴۰۰۰ میلیارد به صدها هزار میلیارد تومان میرسد؛ تا آن زمان دولت بدهی خود را داده و ما برای پرداخت حقوقها، دیگر اعتباری نداریم.
وی در خصوص پرداخت ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال جاری گفت: جلساتی در این خصوص برگزار شده و سازمان خصوصیسازی در حال بررسی شرکتها برای واگذاری به سازمان تأمین اجتماعی است که امیدواریم به سرعت این مراحل طی و در نهایت خرداد ماه تکلیف این واگذاریها مشخص شود چرا که تأمین اجتماعی نمیتواند چند ماه پرداختیها را از فروش اموال انجام دهد و نمیتوانیم ماهانه ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان برای پرداخت حقوق و متناسبسازی، از بانک پول قرض بگیریم.
شوکت اظهار داشت: امیدواریم شرکتهایی که به ما واگذار میشوند، با کیفیت باشند تا بتوانیم آنها را وارد بورس کنیم و سوددهی برایمان داشته باشند. با توجه به اینکه شرایط ما فعلاً بحرانی است، نمیتوانیم منتظر سوددهی شرکتهای ورشکسته یا کمبازده باشیم به همین دلیل درخواست میکنیم که سهام شرکتهای سودده را به ما واگذار کنند.
عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی گفت: در سال ۸۸، ۸۰ هزار تومان به صورت جداگانه برای همسانسازی به حقوق بازنشستگان اضافه شد و در آن زمان پایه حقوق ۳۰۰ هزار تومان بود و همچنان این ۸۰ هزار تومان به بازنشستگان پرداخت میشود درحالیکه مانند آن زمان ارزشی ندارد بنابراین بازنشستگان اصرار دارند مبلغی که برای همسانسازی به آنها اضافه میشود، در احکام حقوقیشان دیده شود تا در سالهای بعد ارزش آن حفظ و باعث افزایش حقوقشان شود.