به گزارش خبرنگاران فرهنگ،هنر و رسانه گزارش خبر، حجت قاسمزاده اصل کارگردان فیلم سینمایی «روز ششم» در گفتگویی درباره وضعیت اکران این فیلم گفت: شرایط نیمه تعطیل سینماها در یکسال گذشته باعث شده است که عادت سینما رفتن از سر مردم برود و بعید میدانم به این زودی، مجدد مخاطبان به سینما بازگردند.
وی ادامه داد: بحرانی که با آن مواجه هستیم، بحرانی ناشناخته است که تنها مختص به ما هم نیست. در این مدت هم مردم عادت کردهاند که فیلم را در خانه ببینند. اتفاقی که فینفسه هم بد نیست اما بعید است به این زودی مجدداً شاهد تغییر این عادت در مخاطبان باشیم.
فیلمهای قبل از کرونا به درد بعد از کرونا نمیخورند
این کارگردان سینما تأکید کرد: حتی از منظری معتقدم فیلمهایی که قبل از کرونا ساخته شدهاند، به درد بعد از کرونا نمیخورند. موضوع و ساختار این آثار و روابط درون روایت آنها بهکل تغییر کرده است. از یک دست دادن ساده بگیرید تا روابط دیگر. فاصله عمیقی میان مردم امروز با روزگار قبل از کرونا ایجاد شده و دغدغهها و دلمشغولیهای آنها تغییر کرده است.
قاسمزاده اصل با اشاره به حدود ۳۰۰ فیلم مانده در صف انتظار اکران هم گفت: از قبل از کرونا هم سینمای ایران با بحران اکران مواجه بود. پیشتر هم فیلمهای خاصی که همه از محتوای آنها خبر داریم، با حمایتهای خاص به فروشهای میلیاردی میرسیدند. اگر بخواهیم بعد از این هم با همان سیستم سینماداری پیش برویم و تفکر قائل به «علاقه مردم به فیلمهای کمدی» همچنان بخواهد حاکم باشد، فکر نمیکنم اتفاق خوبی در انتظار ما باشد. همین تفکر پیش از کرونا داشت سینما را نابود میکرد و از این منظر کرونا سینمای ما را از دست این تفکر نجات داد و اعلام ورشکستگی کامل سینمای ایران را به تأخیر انداخت!
وی افزود: سینمای ایران یک سینمای «ژانرکُشی شده» بود. هیچ تنوعی در فیلمها نداشتیم. سینمای ما در مسیر ورشکستگی بود که کرونا آن را به تأخیر انداخت. بعد از کرونا باید ببینم آیا این هوش در مدیران ما وجود دارد که راه جدیدی در پیش بگیرند؟ شخصاً بعید میدانم و به همین دلیل هم افق روشنی پیش روی سینمای ایران متصور نیستم.
این کارگردان سینما درباره سیاستهای حمایتی دولت برای فعالیت سینماها در دوران کرونا گفت: در این مدت سینماها زمانی که باز بودهاند، با ظرفیت یک سوم امکان فعالیت داشتند و دولت هم وعده حمایتهایی را داد که نمیدانم تا چه اندازه محقق شده است. طرف دیگر فیلمسازانی هستند که طبیعتاً میخواهند فیلمهایشان بیشتر دیده شوند و فروش بهتری داشته باشند. همه منتظر تغییر این شرایط هستند اما معتقدم ما هیچگاه به دوران پیش از کرونا بازنخواهیم گشت. پس از واکسیناسیون هم فکر میکنم کرونا همچنان با ما باقی خواهد ماند. جهان تغییر کرده است و برخی از ما اصرار داریم مقاومت کنیم تا شاید به جهان قبل، بازگردیم.
پلتفرمها با پول ناچیز صاحب فیلمها میشوند!
قاسمزاده اصل ادامه داد: در این شرایط جدید شاید اکران آنلاین یک راه نجات برای سینمای ایران باشد، اما فقط شاید. ما با پلتفرمهایی مواجه هستیم که عملاً فیلمها را با ارقام بسیار ناچیز خریداری میکنند و با پرداخت پول بسیار کم، صاحب یک فیلم میشوند! بعد هم برای آن بلیتفروشی میکنند، در حالی که مخاطبی که مشترک یک پلتفرم است، نباید ملزم به خریداری بلیت برای تماشای یک فیلم شود. طبیعتاً آن مخاطب منتظر میماند تا یک ماه بعد، نسخه خانگی فیلم را بهصورت رایگان و مبتنیبر حقاشتراکی که پرداخت کرده است روی پلتفرم تماشا کند.
وی تصریح کرد: آینده سینما در حال حرکت به سمت نمایش خانگی است و تنها فیلمهای بیگ پروداکشن و یا ژانر وحشت هستند که در سینماها اکران میشوند. ما هنوز خود را برای جهان جدید آماده نکردهایم و نمیخواهیم قبول کنیم که قرار نیست این شرایط تمام شود. فکر میکنیم اگر شرایط به قبل از کرونا برگردد همه چیز خوب میشود در حالی که در همان شرایط هم وضعیت سینما بد بود، همان زمان هم فیلمهای پرفروش ما «مطرب» و «هزارپا» و «رحمان ۱۴۰۰» بود که با هر نگاه و مرامی فیلمهای بدی هستند. سینماداران ما اما هنوز منتظر بازگشت فیلمهای شبیه «مطرب» هستند!
این کارگردان سینما درباره امکان عرضه اینترنتی فیلم «روز ششم» تأکید کرد: با شرایط فعلی حتماً حاضر نیستم اما در شرایط درست، بله آن را عرضه اینترنتی خواهیم کرد. در شرایط استثماری امروز که بر پلتفرمها حاکم است، عرضه اینترنتی فیلمها غلط است و تنها منجر به سود بیشتر پلتفرمها میشود.
وی در پایان مطرح کرد: من فیلمم را ساختهام تا دیده شود و طبیعتاً امید دارم که شرایط مطلوب آن فراهم شود. بنابر اعلام متولیان، تا حوالی زمستان امسال ما همچنان درگیر واکسیناسیون کرونا خواهیم بود و بعید است در آینده نزدیک تغییری رخ دهد. همه درون چرخهای گرفتار شدهایم که برای ورود به آن آمادگی نداشتیم. اینکه برای آینده چه باید کرد را من هم نمیدانم، اما مطمئنم که دیگر به روزهای قبل از کرونا بازنخواهیم گشت.