به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوري گزارش خبر، این روزها از شنیدن خبر ورود هوآوی به حیطههای جدید نباید شگفتزده شد. این شرکت تصمیم دارد تا فرمول موفقی که در صنایع مخابرات و گوشی هوشمند به کار برده را در صنایع دیگر نیز استفاده کند. فرمولی که بر پایه نوآوری بیوقفه و صرف هزینه هنگفت برای تحقیق و توسعه بنا شده است. حوزههای اینترنت اشیا (Internet of Things)، واقعیت افزوده (Augmented Reality) و هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) سه حوزه در حیطه فناوریهای رده بالا هستند که هواوی در چند سال اخیر به آنها ورود کرده است.
موتور الکتریکی، موتور آینده
بزرگترین تغییر صنعت خودرو در سالهای اخیر، محبوبیت خودروهای الکتریکی است. این نوع خودروها تا سالها توان رقابت با خودروهای بنزینی را نداشتند و شارژ کم و سرعت و قدرت پائین استفاده از آنها را بسیار محدود کرده بود.
باتریهای استفاده شده در یک موتور الکتریکی خودرو
اما در دهه گذشته و به لطف ورود پدیدهای به نام «تسلا» (Tesla) به صنعت خودرو، با خودروهای الکتریکی پیشرفتهای روبهرو هستیم که با هر بار شارژ عملکردی همردیف و حتی بهتر از خودروهای بنزینی دارند. باید اعتراف کرد که آینده از آن خودروهای الکتریکی و در واقع متعلق به خودروهایی با سوختهای جایگزین بنزین خواهد بود.
در چنین شرایطی هوآوی نیز اولین موتور الکتریکی خود را به نام DriveOne معرفی کرده است که بنا بر شواهد مشخصات بهینه بسیاری نیز دارد. این موتور از 7 بخش مختلف تشکیل شده که شامل «میکروکنترلر» (MCU)، موتور، کاهشدهنده جریان، مبدل برق DC، شارژر مشتمل، واحد پخش قوای اکتریکی و واحد مدیریت باتری میشود. این موتور اولین از نوع Hyper-Converged در صنعت خودرو است.
این سیستم با هدف سادهکردن امور در سه حیطه ساخته شده که عبارتند از ساخت آسان، ساختار ساده و قابلیت ارتقا به آسانی. این موتور 220 میلیمتر فضای کمتری در محور Z اشغال کرده و علاوه بر آن نیاز به سیمکشی در حدود ۵ متر، 3 رابط الکتریکی و 2 لوله آب کمتر نسبت به رقبا دارد که در مقیاس تولید انبوه هزینههای تولید آن را کاهش میدهد.
این موتور کنار دیگر محصولات هوآوی قرار میگیرد که امکان ساخت اتومبیل خودران و جادههای هوشمند را فراهم میکنند.
اتومبیل خودران، از خیال تا واقعیت
پیش از ارائه موتور الکترونیکی DriveOne هوآوی از سیستم رانش هوشمند و اتوماتیک خود به نامAutoSar رونمایی کرده بود. این ساختار از اینترنت اشیا برای ارتباط خودرو با اکثر اشیا اطراف خود استفاده میکند تا به دادهها محلی دسترسی داشته باشد. این دادهها میتواند شامل ترافیک دقیق منطقه، شرایط جوی و اخبار و وقایع خاص هر منطقه باشد.
این اطلاعات به سیستم ناوبری خودرو امکان انتخاب بهترین مسیر ممکن برای راننده را به صورت هوشمند فراهم میکند. به کمک دریافت اطلاعات پرجزئیات و دقیق سیستم ناوبری می تواند انتخابهای بهینهتری به کاربر بدهد که از سیستمهای کنونی ناوبری که فقط روی اطلاعات ترافیکی تکیه دارند، نتایج بهتری خواهد داشت.
این نتایج به کمک هوش مصنوعی قدرتمند هوآوی و الگوریتمهای پیچیده و پیشرفته آن محاسبه شده و به دست میآیند. قابلیت مهم دیگری که به کمک این فناوریها حاصل شده، امکان رانندگی اتوماتیک و بدون نیاز به راننده در خودرو است که پیشبینی میشود حتی از رانندگی انسان نیز ایمنتر باشد. در این شیوه خودرو به صورت کامل مسیر، خودروها و دیگر موانع را بررسی کرده و در زمان لازم عکسالعمل نشان میدهد.
به هر حال آنچه که مسلم است اینکه آینده از آن اتومبیلهای خودران و الکتریکی خواهد بود. گرچه چند مدل از این اتومبیلها در کشور خودمان نیز وجود دارد ولی باید منتظر حضور بیشتر و استفاده از آنها به صورت گستردهتر در آینده نزدیک نیز باشیم.