تحمل مسیر سخت اجرای پروژه توثیق الکترونیکی برای دستاندرکاران این طرح با علم به اینکه پروژهای در سطح ملی و با امکان ارائه خدمت به بیش از میلیون ها سهامدار انجام خواهد شد، شیرین و دوست داشتنی طی شد.
بعد از تصمیم شجاعانه دولت برای حذف ارز رانتزای ۴۲۰۰ نگرانی ها و انتظارات تورمی روبه فزونی گذاشت و در خردادماه شاهد تورمی کمسابقه ماهانه به ویژه در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی بودیم به گونهای که قله تورمی ۱۲.۲ درصدی را در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه به ثبت رسید. در این گزارش کوتاه ضمن بررسی آثار تورمی فشار هزینه ایجاد شده در ابتدای سال، بایدهایی را نیز برای دولت به منظور عبور از شوک اخیر برخواهیم شمرد.
در حال حاضر سهام ارزنده بسیاری در بازار وجود دارد، اما تمایل نقدینگی ورود به بازارهایی نظیر مسکن، سکه، دلار و خودرو است و متأسفانه حکایت این روزهای بازارسرمایه شبیه دانههای مرغوبی است که در زمین نامرغوب کاشته میشود؛ البته سابقه نشان داده این روند ادامهدار نبوده و بازارسرمایه با تاخیر حرکت خود را آغاز می کند.
به گزترش سایت خبری الف، طی هفته های اخیر همزمان با موج انتقادها به عملکرد وزارت صمت در حوزه های مختلف و نگاه دستوری این وزارتخانه برخلاف شعارهای وزیر صمت، این بار پرده دیگری از تناقض های رفتاری وزارت صمت نمایان شده تا اوج ناهماهنگی وزیر صمت با دولت سیزدهم را نشان دهد.
آیا قوانین و آییننامه پیشگیری از پولشویی در بازارسرمایه بازدارنده هستند؟ راهکار پیشنهادی برای پیشگیری از شکلگیری چنین جرایمی چیست؟ در این یادداشت به این پرسشها پاسخ داده میشود
نبود کارایی بازارها ناشی از دخالت دولت در قیمت گذاری و دخالت در بخش های مختلف است؛ این رویه اختلال اقتصادی ایجاد کرده که در نهایت منجر به عدم تعادل بلندمدت در بازارها خواهد شد.
بورس کوالالامپور، بورس اوراق بهادار مالزی است که به نام بورس مالزی شناخته میشود. این یکی از بزرگترین بورسها در انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا و کاملا خودکار است. سهام، صندوق های قابل معامله در بورس، داراییهای اسلامی فراساحلی و سایر اوراق بهادار در این بورس فهرست شدهاند.
گفتمان بین شرکتهای دانش بنیان و بازار سرمایه با جزئیات و محورهای دقیقتر که موضوعات بورسی و دغدغههای شرکتهای دانش بنیان را پوشش دهد محور برگزاری همایش بعدی خواهد بود.
سازمان بورس و اوراق بهادار که از سال گذشته اقدام به انتشار صورت مالی سالانه کرده بود در ادامه این تصمیم در جهت شفافیت هر چه بیشتر عملکرد نهاد ناظر بازار سرمایه اقدام به انتشار صورتهای مالی تلفیقی و تفکیکی شرکتهای تابعه برای سال ۱۴۰۰ کرد.
قیمتگذاری امری منسوخ شده در تمام دنیا است زیرا تاثیر مثبتی در کنترل تورم ندارد. وقتی به طور عادی نرخ عمومی تورم کنترل شود، دیگر نیازی به کنترل دستوری قیمتها نخواهد بود. قیمتها با امر و نهی کنترل نمیشوند بلکه نظام عرضه و تقاضا و تورم اصلیترین عوامل اثرگذار بر تعیین قیمتها هستند.
افزایش نرخ بهره در همه دنیا اثر کاهنده بر تورم دارد بنابراین سیاست افزایش نرخ بهره شاید تا چند ماه بر بازار سرمایه تاثیر منفی بگذارد اما اعتماد بازار بر عملکرد بانک مرکزی نسبت به ایجاد ثبت اقتصادی، یک نوع خوش بینی در بازار شکل میدهد که میتواند زمینهساز جو مثبت پایدار در بازار سرمایه شود.
در وضعیت متورم سایر بازارها، سهام بعضی شرکت ها با حباب منفی در حال معامله است که در مردادماه با رسیدن گزارشات فصلی و عملکرد تیرماه شرکتها به کدال، ثبات قیمت جهانی کامودیتیها و پایان ارزشگذاری سهام خودرویی احتمالاً شاهد بازار بهتری خواهیم بود و ذهنیت معاملهگران نسبت به سودسازی شرکتها بهتر خواهد شد؛ زیرا در بخشهایی از بازار سودسازی شرکتها بهتر از انتظارات تحلیلگران بوده در نتیجه ذهنیت منفی غالب شده به بورس کمتر خواهد شد بنابراین امیدواریم در ماه آتی شرایط بهتری در بازار حاکم شود.
تأمین مالی شرکتها از طریق بازار سرمایه به صورت میانگین ۲۰ روز کاری زمان میبرد که در صورت تسریع در تکمیل و ارائۀ مدارک توسط متقاضی، این زمان کمتر خواهد شد که این موضوع نیازمند اهتمام متقاضی تامین مالی نسبت به انجام به موقع فرآیندهای انتشار اوراق است.
برآیند نظام ارزی و تحولات جهانی و بینالمللی سبب شده تا اقتصاد کشور با پدیده چند نرخی ارز رو به برو باشد؛ هرچند این موضوع با هدف حمایت از تولید طراحی شد اما به شکلگیری نوع خاصی از فساد و رانت منتهی شد. به طوریکه این روش اثر منفی بر تخصیص منابع اقتصادی گذاشت و سبب شد تا منابع هدر روند. برآیند این اتفاق منجر به گسترش دخالت دولت در قیمتگذاری و کاهش کارایی بنگاههای اقتصادی منتهی شد. اما با وجود تمام این عوامل در شرایط فعلی اقتصادی، امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد.
پنج شرکت اپل، مایکروسافت، آمازون، فیس بوک و گوگل به تنهایی دارای وزن ۲۲/۵ درصدی در شاخص S&P۵۰۰ هستند. این در حالی است که شرکتهای دیجیتال دیگری نیز در این شاخص حضور دارند. رشد شرکتهای دیجیتال در عرصه جهانی در حدی است که پیشبینی شده در کمتر از سه سال آتی، بیش از نیمی از تولید ناخالص دنیا، حاصل از اقتصاد دیجیتال خواهد بود. اما متأسفانه در حال حاضر هیچ یک از ده شرکت بزرگ بورس اوراق بهادار تهران مربوط به حوزه دیجیتال نیست. این نشان از وجود فرصت رشد و حضور فعال این شرکتها در بازارسرمایه دارد.
قیمت گذاری دستوری برای کالاها و خدمات تولیدی شرکتها از یکسو منجر به زیاندهی صنایع و شرکتها و از سوی دیگر منجر به خروج گسترده سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در تولید میشود؛ همچنین اگر خواهان رشد اقتصادی کشور هستیم، باید با قیمتگذاری دستوری به شدت مقابله کنیم.
رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاریها و ارتقاء سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار، مهمترین نوآوریها و مزایای پیش نویس اصلاح قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران را طی یادداشتی و در ۸ بند مرور و بررسی کرد.
تنها تهدید بازارسرمایه برای رشد در ماههای آتی، کاهش چشمگیر قیمت کامودیتی ها است که در صورت تصمیم درست دولتمردان با افزایش نرخ نیما و نزدیک شدن آن به دلار آزاد که با رویکرد جدید آزادسازی نرخ دارو محتمل است، این ریسک کاهش مییابد.
بدترین حالت سهامداری زمانی رخ میدهد که عدهای بتوانند سهام شرکتها را در بالاترین قیمت به سهامدار بفروشند و در پایینترین قیمت از او بخرند. این زیان مشهودترین و آزاردهندهترین زیانی است که یک سرمایهگذار میتواند متحمل شود.
جهت پویایی بیشتر بازار سرمایه، بورس ایران باید به سمت مقرراتزدایی و کاهش بروکراسی حرکت کند. تا این بازار به سمت رقابتی شدن کامل حرکت کند. قدم اصلی در این مسیر بازنگری چارچوبهای نظارتی براساس تجربه دنیا است.
یکی از دغدغههای سالهای اخیر فعالان بازار سرمایه همواره میزان فروش اوراق دولتی بوده است چراکه معتقدند افزایش بیش از حد فروش اوراق توسط دولت از آنجا که این اوراق به بازار پول تحمیل میشود، قدرت رشد بازار سهام را با اختلال مواجه میکند.
مجلس شورای اسلامی با تصویب بودجه ۱۴۰۱ دولت را برای تک نرخی شدن ارز مکلف کرد که خوشبختانه این تذکر مجلس در دستور کار دولت قرار گرفته و به نظر می رسد انجام این کار تا پایان امسال امکانپذیر باشد زیرا دولت نسبت به انجام این سیاست مصمم است
مبلغ تادیه شده سرمایه صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی و جسورانه از مبلغ ۹۳۹ میلیارد ریال یه ۷.۳۸۰ میلیارد ریال رسیده که افزایش حدود ۸ برابری داشته است؛ همچنین رشد این سرمایهگذاری، به وضوح توسعه تخصیص سرمایه را به این صندوقها به عنوان تاثیرگذارترین ارکان بازارسرمایه در تامینمالی شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای کوچک و متوسط نشان میدهد.
مجموعه عواملی همچون وضعیت مبهم و پر نوسان اقتصادی، شرایط نامشخص مذاکرات، عدم ثبات در تصمیمات و سیاستهای حاکم بر اقتصاد و تاثیرپذیری مستقیم صنایع بورسی از شرایط پرتلاطم اقتصاد جهانی، سبب شده تا اظهار نظر درباره شرایط آینده بازار سرمایه دشوار شود؛ اما با توجه به مفروضات فعلی و اثرات تورم و رشد روزافزون نقدینگی در سطح جامعه می توان در مجموع انتظار رشد ملایم و همراه با نوسان را در بازار سهام و شاخص بورس داشت.
به دلیل اینکه در اقتصاد ایران شرایط متفاوت از شرایط اقتصاد جهانی است و متغیرها بیشتر است، بنابراین، تحلیلگران بهتر است از جداول تحلیل حساسیت استفاده کنند.