انعقاد قرارداد با بخش خصوصی و پرداخت به موقع پول برق خریداری شده از آنها دو اقدام حیاتی در راستای توسعه انرژی تجدیدپذیرها است و تنها در این شرایط میتوان طی ۵ سال آینده در این حوزه پیشرفتی داشت.
حمایت بازار سرمایه در برابر بازارهای رقیب امری ضروری است و با توجه به اینکه بازار سرمایه تأمین کننده نقدینگی و پویایی بخش مفید و فعال در پیشرفت اقتصادی کشور است، تقویت آن باید به اولویت دولت تبدیل شود.
در میان ابزارهای مالی همچون صندوق سرمایهگذاری پروژه، اوراق مشارکت، انواع اوراق صکوک (صکوک اجاره، صکوک مرابحه و صکوک استصناع) و قرارداد سلف موازی که بازار سرمایه در اختیار نیروگاههای تجدیدپذیر بهمنظور تأمین مالی قرار میدهد، صندوق سرمایهگذاری پروژه (ETPF)، پاسخگوی مناسبتری در ارتباط با تأمین مالی نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر است.
تجربههای جهانی نشان میدهد که با طراحی ساز و کارهای درست و هوشمندانه درخصوص تقویت اعتبار فردی و جمعی میتوان به سمت حذف وثیقه نیز گام برداشت و تحولات مهمی را بهویژه در زندگی قشر مستضعف ایجاد کرد؛ همچنین تجربههای داخلی نشان میدهد نکول وامهای خرد نسبت به نکول وامهای کلان از وضعیت بسیار بهتری برخوردار است.
ایجاد بستر داد و ستد گواهی صرفهجویی انرژی برای تمامی مشترکان انرژی فارغ از اینکه میتواند فرصت مالی برای مصرف کنندگان کم و خوش مصرف باشد در گام اول باعث کاهش قطع برق و گاز صنایع بزرگ در مقاطع پیک مصرف شده و در گام بعدی با اصلاح فرهنگ مصرف انرژی باعث بهبود زیرساختهای توزیع و مصرف انرژی در کشورمان در بخش صنایع، کشاورزی و خانگی که عمدتاً بر مبنای مصرف بالا ایجاده شدند، میشود.
بازارهای کالایی که روسیه یا اوکراین صادرکننده اصلی آن به شمار میآیند، با مجموعهای از فشارهای بیسابقه مواجه هستند. روسیه بزرگترین صادرکننده گندم، اورانیوم غنی شده، گاز طبیعی، پالادیوم و نیکل در جهان است و سهم قابل توجهی از صادرات زغالسنگ، پلاتین، نفت خام و آلومینیوم تصفیه شده را به خود اختصاص داده است. روسیه و بلاروس تأمینکنندگان مهم کودهای شیمیایی از جمله نیتروژن و پتاس هستند. اوکراین صادرکننده کلیدی گندم، ذرت و جو است و بزرگترین صادرکننده روغن تخمه آفتابگردان و گاز نئون هست (نئون برای تولید تراشههای الکترونیکی حیاتی است) در این گزارش به تأثیر بحران اوکراین و روسیه در سطح جهانی پرداخته شده است.
یکبار برای همیشه باید به این پرسش پاسخ داد که آیا در نظام فعلی اقتصاد کشور اساساً به بورس احتیاج هست یا خیر؟ اگر اعتقادی به اقتصاد آزاد وجود دارد و به حقوق مردم احترام گذاشته میشود، لازم است دولت سهام خود را واگذار کند و دست از کنترلهای دستوری و خارج از نظم اقتصاد مبتنی بر عرضه و تقاضا بردارد.
فاز اول طرح توثیق الکترونیک هوشمند داراییها ظهر امروز چهارشنبه، پنجم اَمرداد ماه، با حضور دادستان کل کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون راهبردی قوه قضائیه و رؤسای بانکهای عامل (ملی، رسالت، مهر ایران) و به میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپردهگذاری مرکزی آغاز به کار کرد.
نائب رئیس هیئت مدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از پیوستن بانک ملت به بانکهای مشارکت کننده در فرآیند تسویه یار خبر داد.
تمدید فرصت یک ساله تطبیق شرکتهای کارگزاری با استانداردهای موضوع دستورالعمل صدور مجوز تاسیس و فعالیت کارگزاری، تمدید اعتبار مجوزهای فعالیت شرکتهای کارگزاری و اعطای مجوز ۵ ساله فعالیت به شرکتهای کارگزاری در صورت احراز استانداردهای موضوع دستورالعمل، سه محوری است که در هیات مدیره سازمان به تصویب رسید که به زودی به شرکتهای کارگزاری ابلاغ خواهد شد.
سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه در فاصله سالهای ۹۱ تا ۱۴۰۰، مجموع تشکیل سرمایه ثابت کشور منفی بوده است، گفت: اگر این مسیر همچنان ادامه یافته و دربلندمدت گسترش پیدا کند، رشد و توسعه اقتصاد ایران به مخاطره میافتد. بنابراین پیشنهاد شد شرکتها بخشی از سود خود را برای تأمین مالی پروژههای پیشران استفاده کنند.
مقررات باید در بازارهای موازی باز تنظیم شود تا با خروج منابع از بازار سرمایه مواجه نشویم و در کنار آن موضوع اعتمادسازی در بازار سرمایه با اصلاح نظام حاکمیت شرکتی، تقارن بخشی به اطلاعات کلان اقتصادی و همچنین اصلاح سیستمهای نظارتی و قضایی باید برای برون رفت از شرایط فعلی رخ دهد.
روز شنبه جلسه همفکری در خصوص صندوقهای جسورانه و خصوصی با حضور معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیران صندوقهای جسورانه و خصوصی برگزار شد.
تجربه بورس کالا و انرژی در سالهای اخیر در سه حوزه فولاد، پتروشیمی و اینک سیمان نشان داده است که در سایه حداقلهای آزادسازی اقتصادی، شرکتها و بنگاههای ایرانی پتانسیل رشد و رقابت در سطح بینالملل را یافته و توانستند بار توسعه اقتصادی را به دوش بکشند. به عبارتی در حالیکه کل اقتصاد در رشد صفر قرار دارد اما شرکتهای این ۳ صنعت به صادرکنندگان قوی در منطقه تبدیل شدند. هدف دولت باید تقویت این مجاری باشد زیرا در صورت عقبگرد به سیاستهای گذشته کنترل تورم ضربهای بدتر از تحریمهای جهانی به صنعت و تولید ایران وارد خواهد کرد.
تا زمانی که شناوری اوراق و حجم معاملات اوراق افزایش پیدا نکند، فرایند انتشار سادهتر نشود و ابزار متنوع وارد بازار نشود با چالشهای بسیاری در اقتصاد کشور مواجه خواهیم بود.
مالیات برعایدی سرمایه سبب خواهد شد تا جذابیت سوداگری کاهش یابد؛ بنابراین این مالیات از جنس مالیات بر رفتارهای اقتصادی مولد است، ضمن اینکه بر زندگی مردم موثر واقع میشود.
تحمل مسیر سخت اجرای پروژه توثیق الکترونیکی برای دستاندرکاران این طرح با علم به اینکه پروژهای در سطح ملی و با امکان ارائه خدمت به بیش از میلیون ها سهامدار انجام خواهد شد، شیرین و دوست داشتنی طی شد.
بعد از تصمیم شجاعانه دولت برای حذف ارز رانتزای ۴۲۰۰ نگرانی ها و انتظارات تورمی روبه فزونی گذاشت و در خردادماه شاهد تورمی کمسابقه ماهانه به ویژه در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی بودیم به گونهای که قله تورمی ۱۲.۲ درصدی را در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه به ثبت رسید. در این گزارش کوتاه ضمن بررسی آثار تورمی فشار هزینه ایجاد شده در ابتدای سال، بایدهایی را نیز برای دولت به منظور عبور از شوک اخیر برخواهیم شمرد.
در حال حاضر سهام ارزنده بسیاری در بازار وجود دارد، اما تمایل نقدینگی ورود به بازارهایی نظیر مسکن، سکه، دلار و خودرو است و متأسفانه حکایت این روزهای بازارسرمایه شبیه دانههای مرغوبی است که در زمین نامرغوب کاشته میشود؛ البته سابقه نشان داده این روند ادامهدار نبوده و بازارسرمایه با تاخیر حرکت خود را آغاز می کند.
به گزترش سایت خبری الف، طی هفته های اخیر همزمان با موج انتقادها به عملکرد وزارت صمت در حوزه های مختلف و نگاه دستوری این وزارتخانه برخلاف شعارهای وزیر صمت، این بار پرده دیگری از تناقض های رفتاری وزارت صمت نمایان شده تا اوج ناهماهنگی وزیر صمت با دولت سیزدهم را نشان دهد.
آیا قوانین و آییننامه پیشگیری از پولشویی در بازارسرمایه بازدارنده هستند؟ راهکار پیشنهادی برای پیشگیری از شکلگیری چنین جرایمی چیست؟ در این یادداشت به این پرسشها پاسخ داده میشود
نبود کارایی بازارها ناشی از دخالت دولت در قیمت گذاری و دخالت در بخش های مختلف است؛ این رویه اختلال اقتصادی ایجاد کرده که در نهایت منجر به عدم تعادل بلندمدت در بازارها خواهد شد.
بورس کوالالامپور، بورس اوراق بهادار مالزی است که به نام بورس مالزی شناخته میشود. این یکی از بزرگترین بورسها در انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا و کاملا خودکار است. سهام، صندوق های قابل معامله در بورس، داراییهای اسلامی فراساحلی و سایر اوراق بهادار در این بورس فهرست شدهاند.
گفتمان بین شرکتهای دانش بنیان و بازار سرمایه با جزئیات و محورهای دقیقتر که موضوعات بورسی و دغدغههای شرکتهای دانش بنیان را پوشش دهد محور برگزاری همایش بعدی خواهد بود.
سازمان بورس و اوراق بهادار که از سال گذشته اقدام به انتشار صورت مالی سالانه کرده بود در ادامه این تصمیم در جهت شفافیت هر چه بیشتر عملکرد نهاد ناظر بازار سرمایه اقدام به انتشار صورتهای مالی تلفیقی و تفکیکی شرکتهای تابعه برای سال ۱۴۰۰ کرد.