به گزارش خبرنگاران گروه بازارسرمایه گزارش خبر، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات تحت مالکیت 57 درصدی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) اداره میشود و اولین شرکت پروژه محوری بود که وارد بازار سهام شد و سهام آن در دسترس عموم قرار گرفت.
در واقع، با عرضه سهام این شرکت در بهمن ماه سال 1400 در فرابورس، تامین مالی قابل توجهی صورت گرفت و وجوه حاصل از فروش سهام «تجلی» از سوی سهامداران عمده به پروژهها تزریق شد و با این اقدام، سرعت پیشرفت طرحها و پروژهها شتاب قابل ملاحظهای گرفت و حتی طرحهای جدید نیز تعریف شد.
حضور سهامداران قدرتمند دیگری همچون معدنی و صنعتی چادرملو و گل گهر کمک شایانی به پیشبرد پروژهها میکند.
در حال حاضر، این شرکت بخشی از سهام 10 شرکت بورسی از جمله چادرملو و گل گهر را به بهای تمام شده 10 هزار میلیارد ریال در اختیار دارد و 43 هزار میلیارد ریال نیز در شرکتهای غیربورسی سرمایه گذاری کرده است.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات طرحها و پروژههای بسیاری را در دست اجرا دارد که از مهمترین آنها میتوان به پروژههای سرمد ابرکوه، معدن کار باختر، فولاد کردستان و ستاره سیمین هرمز اشاره کرد.
شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه از بخشهای مختلفی تشکیل شده و هم اکنون واحد نورد آن با ظرفیت تولید 450 هزار تن در سال در حال تولید است و در سال 1401 توانسته با فروش 76 هزار میلیارد ریالی انواع میلگرد آجدار، سود خالص 4 هزار میلیارد ریالی را شناسایی کرد.
پروژه فولادسازی سرمد ابرکوه از جمله پروژههای در دست اجرای «تجلی» است که ظرفیت 600 هزار تنی برای آن تعریف شده و تاکنون بالغ بر 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در سال 1403 وارد مدار تولید خواهد شد.
به علاوه، پروژه آهن اسفنجی با ظرفیت 1.2 میلیون تن نیز درون این شرکت در حال ساخت است که با توجه به پیشرفت 12 درصدی آن، برآورد میشود در سال 1404 به بهره برداری برسد.
در استان کردستان، دو پروژه فولادسازی و آهن اسفنجی به ترتیب با ظرفیت سالانه یک میلیون و 1.6 میلیون تن کلید خورده که به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و نزدیکی به مرز، آینده روشنی برای آن تصویرسازی میشود. هدف از ایجاد آن استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهای معادن سنگ آهن غرب کشور و تکمیل زنجیره تولید فولاد در آن منطقه است.
تجلی مالک 30 درصد سهام شرکت صبا امید غرب خاورمیانه است و پروژه گندله سازی این شرکت با ظرفیت 920 هزار تن در سال با مشارکت شرکت معدنی و صنعتی صبانور تاکنون بیش از 43 درصد پیش رفته و انتظار میرود کلید آغاز به کار کارخانه تا پایان سال جاری زده شود.
علاوه بر زنجیره فولاد، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با تملک سهام شرکت مس جانجا، وارد صنعت مس به عنوان یکی از صنایع آیندهدار شده است. بر اساس مطالعات اولیه ذخیره قابل برداشت از این معدن 312 میلیون تن است.
در مجموع، سرمایه گذاریهای شرکت تجلی تاکنون عایدی مناسبی به همراه داشته و با راه اندازی و تکمیل سایر طرحها و پروژهها آینده به مراتب بهتر و پرباری خواهد داشت.
این شرکت در سال 1401 در حدود 6 هزار و 906 میلیارد ریال سود خالص بدست آورد و عملکرد آن در 6 ماهه نخست سال 1402 منتج به شناسایی سود 3 هزار و 175 میلیارد ریالی شده که دو برابر مدت مشابه سال قبل است.
با توجه به این که غالب درآمد شرکت از محل سود سهام شرکتهای تابعه است و پس از برگزاری مجامع آنها قابل شناسایی است، قطعا وضعیت درآمدزایی و سودآوری تجلی نسبت به سالهای گذشته به مراتب بهتر خواهد بود و پیش بینی میشود تا محدوده 9 هزار میلیارد ریال رشد کند و روند صعودی و رو به رشد که طی سالیان اخیر پیموده شده، همچنان ادامه خواهد یافت.