قابل توجه مشترکین خانگی و اصناف و تعهدات صنایع بزرگ؛

اضافه شدن باری به دوش تلاشگران صنعت برق در سخت‌ترین شرایط کاری با عدم رعایت الگوی مصرف

با توجه افزایش دمای هوا در ماه‌های گرم سال (خرداد لغایت شهریور) که به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح مصرف به ویژه در استفاده از کولرها و تجهیزات سرمایشی؛ منجر به رشد مصرف برق به میزان ۴۰ درصد و در نهایت ناترازی تولید و مصرف برق در این دوره می‌گردد، وزارت نیرو با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌های مدیریت مصرف برق صنایع را در راستای تأمین برق پایدار در شبکه، تدوین و ابلاغ نموده است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر اضافه شدن باری به دوش تلاشگران صنعت برق در سخت‌ترین شرایط کاری با عدم رعایت الگوی مصرف

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، با توجه افزایش دمای هوا در ماه‌های گرم سال (خرداد لغایت شهریور) که به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح مصرف به ویژه در استفاده از کولرها و تجهیزات سرمایشی؛ منجر به رشد مصرف برق به میزان ۴۰ درصد و در نهایت ناترازی تولید و مصرف برق در این دوره می‌گردد، وزارت نیرو با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌های مدیریت مصرف برق صنایع را در راستای تأمین برق پایدار در شبکه، تدوین و ابلاغ نموده است.

هدف از اجرای برنامه مدیریت بار صنایع بزرگ به گونه ای است که ضمن رعایت سقف توان قابل تحمل، انرژی تحویلی به واحدهای صنعتی نیز در بازه‌های زمانی خارج از پیک بار به نحو مناسب تأمین گردد.

بنا به اعلام وزارت نیرو؛ در برنامه‌های مدیریت مصرف برق سال جاری صنایع به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که شامل صنایع کوچک و کارگاهی، صنایع متوسط و صنایع بزرگ و انرژی‌بر می‌شود.

برق مورد نیاز صنایع کوچک و کارگاهی که ۹۲ درصد کل صنایع را شامل می‌شوند و میزان اشتغال‌زائی آن‌ها بسیار بالاست، بدون محدودیت در فصل گرم سال جاری تأمین شده و روند تولید و ادامه فعالیت در این گروه از واحدهای صنعتی همانند گذشته برقرار است.

دسته دوم صنایع متوسط و شهرک‌های صنعتی هستند که ۵۶ هزار واحد صنعتی را شامل می‌شوند.

برق مورد نیاز این صنایع به مدت ۶ روز در هفته و به صورت شبانه روزی تأمین شده و این صنایع تنها یک روز در هفته و آن هم مطابق قانون کار تعطیل خواهند بود.

گروه سوم صنایع شامل ۷۰۰ واحد صنعتی بزرگ و انرژی‌بر مانند صنعت فولاد، مس، آلومینیوم، سیمان و... بر اساس مفاد آئین نامه اجرائی ماده ۴ قانون مانع زدائی از توسعه صنعت برق و همچنین ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان؛ مکلف به احداث نیروگاه خودتأمین با اولویت برق تجدید پذیر تا قبل از شروع دوران پیک بار بوده اند.

البته وزارت نیرو نیز مشوق‌هائی از جمله فروش برق مازاد به صنایع دیگر به صورت دوجانبه یا در بورس انرژی، معافیت از مدیریت مصرف در صورت استفاده از برق تولید شده توسط صنایع دیگر و حتی ۳۰ درصد معافیت بیشتر از مدیریت مصرف در صورت احداث نیروگاه تجدید پذیر و تزریق توان به شبکه و مواردی از این دست برای صنایع بزرگ و انرژی‌بر در نظر گرفته است.

در سال گذشته شرکت مدیریت شبکه برق ایران مراتب را به صورت رسمی به تمامی صنایع انرژی بر فوق ابلاغ نموده و شرکت برق منطقه‌ای فارس نیز در دی و بهمن ماه سال گذشته مجدداً انجام تکالیف ماده ۴ قانون مانع زدائی از توسعه صنعت برق را از صنایع بزرگ استان پیگیری نموده است.

با توجه به عدم اجرای تکالیف قانونی در رابطه با احداث نیروگاه توسط صنایع بزرگ علیرغم مکاتبات و مذاکرات مکرر؛ و با عنایت به افزایش بسیار زیاد دما و جهت حفظ پایداری شبکه انتقال برق کشور در راستای تأمین برق پایدار و مطئمن کلیه مشترکین عمومی به ویژه مراکز حیاتی و حساس از قبیل مراکز درمانی، بیمارستانها، سردخانه‌های صنعتی، و ... مطابق برنامه مورد توافق بین وزارت صمت و وزارت نیرو و مصوبه شورای عالی امنیت ملی و مصوبات هیئت محترم وزیران؛ صنایع بزرگ و انرژی‌بر استان از جمله فولاد، آلومینیوم، و سیمان مکلف به اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برای حفظ پایداری شبکه برق کشور می باشند.

همچنین خاطر نشان می‌گردد اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف به معنی قطع کامل برق صنایع نبوده و به منظور حفظ و تداوم روند تولید، بر اساس جداول ابلاغی در طول ساعات مختلف شبانه‌روز، سهمیه‌های مشخصی برای هر واحد صنعتی در نظر گرفته شده است و لذا قطع برق هیچ صنعتی در برنامه نبوده است.

به صورت خاص در مورد صنعت فولاد کوار، نمودارهای مصرف انرژی از ابتدای برنامه مدیریت مصرف (ابتدای خرداد 1403) بیانگر این موضوع است که نه تنها برق کارخانه قطع نشده، بلکه مدیریت مصرف بر اساس سقفهای اعلامی با چند روز تأخیر و آن هم در ساعات محدودی از روز انجام شده و در اغلب موارد توان مصرفی بیش از سهمیه ابلاغی بوده است، که به نوبه خود باعث تخطی در مصرف انرژی به میزان 27,300 مگاوات ساعت (معادل بیش از یک روز تولید نیروگاه اتمی بوشهر) گردیده است.

به دلیل ناترازی تولید ناشی از عدم ایفای تعهدات صنایع بزرگ و انرژی‌بر موضوع ماده 4 قانون مانع زدائی از صنعت برق، و همچنین عدم رعایت الگوی صحیح مصرف مشترکین خانگی و اصناف به ویژه در استفاده از کولرها و تجهیزات سرمایشی؛ مطابق مصوبات پیش گفته در راستای حفظ پایداری شبکه برق کشور که نیاز اساسی صنعت و مصارف عمومی می‌باشد؛ اجرای فرامین شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای کلیه مدیران برق و مشترکان بزرگ لازم‌الاجرا بوده و در این راستا تعامل و همکاری استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و دستگاههای اجرائی در جهت اجرای فرامین بسیار راهگشا خواهد بود.

شبکه برق کشور همچون یک موجود زنده و پویا می‌باشد و فرکانس شبکه، همچون ضربان هستی بخش و مایه تداوم حیات می‌باشد. حفظ فرکانس شبکه در بازه مجاز تنها با تعادل بین تولید و مصرف مهیا می گردد؛ که رسالت شرکت مدیریت شبکه برق ایران در ایام اوج بار حفظ این تعادل از طریق مدیریت منابع تولید برق و مصارف در شبکه همچون دو کفه ترازو می‌باشد. از جمله منابع تولید برق نیروگاه های آبی می باشد که وزارت نیرو برای مدیریت منابع آب شرب پشت سدها تا شروع سال آبی جدید با برنامه ریزی نسبت به رها سازی آب و تولید برق در این ایام اقدام می نماید.

لذا افزایش مصرف انرژی مشترکین در یک ماه به معنای اضافه برداشت آب از سدها بوده که می بایست در ماههای بعد از طریق مدیریت انرژی مصرفی این اضافه برداشت را جبران نمود. یکی از این راهکارها بازنگری مجدد در برنامه‌های مدیریت مصرف صنایع بزرگ و ایفای تعهدات این صنایع می‌باشد.

تلاشگران صنعت برق در دشوارترین شرایط کاری با عزمی راسخ و همتی بلند و اقدامی جهادگونه، در تلاشی بی‌وقفه و شبانه روزی رسالت تأمین برق پایدار و مطمئن مشترکین عمومی و صنعتی را به عهده دارند و در این مسیر دریغی از ایثار و از خود گذشتگی ندارند.

پروفایل خبری کسب و کارهای منتخب

بارسانه های گزارش خبر

با رسانه ها

تیم خبری گزارش خبر

گروه حفاظتی پاس

روابط عمومی گروه پاس

تیم تامین حفاظت سازمان ها و اشخاص

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات

برترین شرکت سرمایه گذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

گروه پیشرانان پیشرفت ایران

بزرگترین پروژه های صنعتی کشور

دبستان پسرانه غیردولتی نهال اندیشه

دبستان نهال اندیشه

آموزش و تربیت علمی و کاربردی دانش آموزان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

آهن و فولاد غدیر ایرانیان

تامین آهن اسفنجی تولیدکنندگان فولاد در کشور

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آکادمی تخصصی حسابداری بهشتی

آموزش تخصصی دوره های حسابداری

شرکت تجلی معادن و فلزات

تجلی توسعه معادن و فلزات

نخستین شرکت پروژه محور در بازارسرمایه

رپورتاژ آگهی تریبون

تریبون

انتشار گسترده محتوا در رسانه گزارش خبر

روابط عمومی بانک آینده

روابط عمومی بانک آینده

بانک پیشرو در اقتصاد کشور

گروه سرمایه گذاری غدیر

گروه سرمایه گذاری غدیر

بزرگترین هلدینگ چندرشته ای در بازارسرمایه

سرآمد نوین

سرآمد نوین

پیشرو در نرم افزار های تخصص مالی بورس

وکیل اول

وکیل اول

پروانه وکالت ۲۵۸۰۱ کانون وکلای مرکز

بانک قرض الحسنه مهر ایران

بانک قرض الحسنه مهر ایران

تأمین مالی در چهارچوب تسهیلات قرض الحسنه

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

صنایع معدنی نوظهور کویر بافق

اشتغال‌زایی پایدار، ارزش آفرینی مواد معدنی و تأمین مواد اولیه صنعت فولاد کشور

دانشگاه سئوی ایران

دانشگاه سئوی ایران

مشاوره، آموزش و مدیریت پروژه های سئو در ایران

پروفایل خبری خبرنگاران منتخب

زهره کرمعلی

زهره کرمعلی

فعال حوزه ارتباطات و روابط عمومی

احمد باقری

احمد باقری

مدرس و مشاور حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه

میلاد فرخ پور

میلاد فرخ پور

فعال حوزه انفورماتیک

عباس ستایش گو

عباس ستایش گو

فعال و مشاوره خبری سازمان ها در سطح کشور

صدیقه طباطبایی

صدیقه طباطبایی

خبرنگار تحلیلی گزارش خبر

مهدی آشتیانی فرد

مهدی آشتیانی فرد

خبرنگار اختصاصی خبرگزاری گزارش خبر

محمد تقی ناصریراد

محمد ناصریراد

فعال رسانه، مستندساز و منتقدِ سینما

وحید حاج سعیدی

وحید حاج سعیدی

فعال رسانه ای در استان گلستان

نورالله رنجبر

نورالله رنجبر

مدیر و مشاور روابط عمومی در امور هنری

ناهید مظفری

ناهید مظفری

مشاور رسانه ای در استان یزد

محمود صابری زاده

محمود صابری زاده

مدیر و مشاور تولید محتوا برای سازمان ها