به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، دکتر «عباس رضاییان زاده» ضمن بیان این موضوع که امروزه بحران ریختن زباله در طبیعت به یک پدیده عمومی تبدیل شده است، گفت: زبالهها نه تنها باعث از بین رفتن زیبایی طبیعت میشوند بلکه به آن آسیب میرساند.
دکتر رضاییان زاده ادامه داد: ریختن زباله در طبیعت اثرات جبران ناپذیری را بر منابع آب و خاک ما خواهد داشت. رهاسازی پلاستیک در محیط زیست ضمن ایجاد آسیبهایی مثل بیماری و مرگ حیوانات، آلودگی منابع طبیعی و چرخه غذایی جانوران و انسان ها، چهره بسیار نامطلوبی از طبیعت محیط زیست ما ایجاد می کند.
او با بیان این موضوع که اغلب مردم با اینکه میدانند کیسهی پلاستیکی و ظرفهای ساخته شده از پلاستیک به محیط زیست آسیب می رسانند، باز هم برای خرید و جابهجایی وسایل از کیسهی پلاستیکی استفاده میکنند، گفت: تجزیهی طولانی مدت از خصوصیت های پلاستیک است که سالها طول میکشد و در طول این مدت، به دلیل تابش آفتاب بر روی آن، مواد سمی سازنده پلاستیک وارد هوا و خاک میشود و آلودگی محیط زیست را سبب می شود.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: با توجه به نزدیک شدن به بهار طبیعت و آغاز سفرهای نوروزی، معاونت بهداشت دانشگاه برنامه ریزی برای پاک سازی محیط زیست از پسماند های پراکنده در اطراف جاده ها و ورودی های شهر ها و روستا ها به ویژه پلاستیک های رها شده در طبیعت را انجام داده است.
او ادامه داد: این پویش با شعار "فارس زیبا با طبیعت بدون زباله" از تاریخ 13 تا 17 اسفند با مشارکت هم استانی های عزیز و همکاری تمامی سازمان ها و سمن ها اجرا خواهد شد.
سپس دکتر رضاییان زاده با بیان این موضوع که سواد سلامت مادران عامل کلیدی و مهمی در تضمین انجام مراقبتهای دوران بارداری است، گفت: به همین منظور پویش "ارتقا آگاهی و سلامت مادران باردار" از تاریخ 28 بهمن لغایت 4 اسفند سال جاری در تمامی شبکه های بهداشت و درمان استان برگزار می گردد.
این مقام مسوول در دانشگاه با اشاره به این موضوع که بارداری زمینه ای گسترده و مهم از زندگی زیستی و اجتماعی است و کسب آگاهی های لازم و حداقل درباره آن نه تنها حق همه افراد، بلکه وظیفه آنهاست، گفت: ارتقا آگاهی و دانش مادران از تغییرات بدن و جنین در دوران بارداری، کمک می کند تا مادران بتوانند از وضعیت سلامتی خود آگاه شده و درنهایت دوره بارداری خود را به خوبی سپری کرده، برای زایمان آماده باشند و آگاهی لازم برای مراقبت از فرزند خود را بدست بیاورند.
او ادامه داد: مرگ های مادران جزو مرگ های غیر قابل قبول محسوب می شود، چرا که بسیاری از علل مرگ و میر این گروه هدف قابل پیشگیری است.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: با مرگ مادر، خانواده عضو اصلی خود را برای مدیریت و مراقبت کودکان از دست می دهد و سرانجام بقاء و آموزش کودکان نامعلوم می شود.
او در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این موضوع که 99 درصد از مرگ و میر مادران در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد، گفت: در سال 1400، 13 مورد، در سال 1401، 10 مورد و در سال جاری تا کنون 8 مورد مرگ مادر باردار در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز اتفاق افتاده است که برخی از این موارد به دلیل عدم اطلاع و حساسیت مادر و اطرافیان وی در خصوص علائم هشداردهنده در دوران بارداری و پس از زایمان و همچنین عدم مراجعه به موقع به مراکز درمانی بوده است.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: مراقبت پیش از بارداری اولین و موثرترین گام به سوی زندگی سالم قبل از باردار شدن است که باعث بهبود سلامت مادر و نوزاد می شود و در نتیجه سلامت عمومی و کاهش هزینههای درمانی را به دنبال خواهد داشت.
او گفت: پویش "ارتقا آگاهی و سلامت مادران باردار" با اهداف ارتقای سطح سلامت مادر، جنین و نوزاد و کاهش عوارض و مرگ و میر مادری، پیشگیری از خطرات احتمالی در دوران بارداری و پس از زایمان، آموزش و تأکید بر مسائل مهم دوران بارداری، ترویج بارداری سالم و زایمان ایمن، افزایش آگاهی زوجین از باید و نبایدهای دوران بارداری، ارتقا آگاهی در خصوص اهمیت مراقبتهای پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از زایمان، توانمند سازی مادر در دوران بارداری، پیشگیری و کاهش سقط خود بخودی و عمدی جنین و در نهایت کاهش عوارض و مرگ و میر مادر در دوران بارداری و پس از زایمان از تاریخ 28 بهمن لغایت 4 اسفند اجرا خواهد شد.
او ابراز امیدواری کرد: با انجام این پویش های سلامت محور شاهد ارتقاء سلامت جامعه در آینده نزدیک باشیم.
این نشست صبح امروز 28 ام بهمن 1402، با حضور معاون بهداشت دانشگاه و اصحاب رسانه در سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.