به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، مسعود دانشی در خصوص طرح پویش ملی سلامت اظهار داشت: از آغاز پویش ملی غربالگری فشارخون و قندخون نیمی از جمعیت 36 هزار نفری مشمول شهرستان ، 11 هزار نفر فشار خونی و چهار هزار نفر به دیابت مبتلا هستند.
به گفته دانشی برنامه پویش ملی سلامت به عنوان بخشی از طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع است که به همین منظور از20 آذرماه تا 20 دی ماه ادامه دارد که محور آن شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر است .
وی با بیان اینکه هدف اجرای این پویش شناسایی افراد قبل از بیماری است، افزود: تا زمانی که دیابت و پرفشاری خون عارضه نداشته باشد قابل درمان است. بنابراین از زمان شروع این طرح 36 هزارنفر تحت پوشش طرح ملی سلامت قرار گرفتند و میتوان گفت اکنون این تعداد پزشک خانواده دارند.
رئیس شبکه بهداشت ودرمان بافق گفت: در این پویش دنبال افزایش سواد سلامت جامعه و تکمیل پرونده سلامت الکترونیک هستیم که هنوز کامل نشده است، باید خدمات الکترونیک بیماران راهاندازی شود تا دیگر خدمات القایی به بیماران هم کمتر شود. اما به دلیل اینکه پرفشاری و دیابت به عنوان ۲ عامل عمده مرگ و میر و هزینههای تحمیلی به سیستم درمانی است، این طرح از این ۲ بیماری شروع شده است.
وی افزود: اکنون بیش از ۸۳ درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای غیرواگیر است و ۴۲ درصد بیماریها مستقیم به بیماری قلبی و عروقی ارتباط دارد. فشار خون بالا، دیابت، چاقی، چربی خون بالا و برخی دیگر از بیماریها به عنوان عوامل اصلی تشدید بیماریهای قلبی و عروقی به شمار میروند است. بیشترین تاثیر در مرگ و میر و عارضه پرفشاری خون و دیابت است سکته قلبی و مغزی از عوارض پرفشاری خون است نارسایی کلیه پیدا می کند.
وی به موضوع زخم پای دیابتی که منجر به قطع عضو میشود اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم قبل از اینکه این اتفاق بیفتد بیماری تشخیص داده شود میتوان آن را درمان کرد. از آنجا که فشارخون و دیابت با هم ارتباط بسیار نزدیکی دارند باید با هم کنترل شوند.
دانشی به برخی دیگر برنامههای پویش ملی سلامت در مراحل بعدی اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: بیماری چربی خون، سه نوع سرطان، بیماریهای غیرواگیر، موضوع سلامت روان در مناطق شهری در دستور کار است و در زمینه سلامت روان برای هر ۲۰ هزار نفر یک کارشناس روان در نظر میگیریم.
دانشی با بیان اینکه برای تحقق کامل نظام ارجاع و سلامت خانواده به طور رایگان باید موضوع پرونده الکترونیک سلامت برای همه افراد جامعه اجرایی شود، اظهار داشت: باید با اجرای پرونده الکترونیک سلامت به نتایج مطلوبی در راستای کنترل بیماریها برسیم. البته اکنون نسخه الکترونیک در حال انجام است و با اجرای پرونده الکترونیک سلامت در قالب همه مراکز درمانی به شناسایی بیماریها نیز کمک خواهد شد.