به گزارش خبرنگاران گروه فرهنگ، هنر و رسانه گزارش خبر، مدیرکل صداوسیمای فارس در این نشست گفت: نماز جمعه یک رسانه است و رسانه ای متکی بر ارتباط روبرویی است که در علم ارتباطات این دسته از رسانه های سنتی اثر گذار و قوی هستند و شاید از بعد کمی، سطح تماس محدودی داشته باشند اما از نظر کیفی عمق تاثیر فراوانی دارند.
پهلوانیان افزود: در سنت ارتباطی عالم اسلام و ایران، محراب و منبر دو رسانه سنتی متکی بر ارتباطات شفاهی و بسیار موثراند که البته هر دو رسانه در کنار هم در نماز جمعه جمع شده است و خطابه به عنوان رسانه منبر و رکعت نماز جمعه به عنوان محراب از عناصر آن است.
مدیرکل صداوسیمای فارس ادامه داد: قوی ترین و اثرگذارترین رسانه سنتی مبتنی بر معارف دینی اسلامی، نماز جمعه است و نماز جمعه فراتر از بعد رسانه ای یک سلوک عبادی مهم، اثرگذار است و شراف و منزلت دارد و دارای بعد مناسکی است.
وی در توصیف این مطلب که مناسک فراتر از عبادت و در پی نشر معارف است افزود: نماز جمعه فراتر از بعد رسانه، سلوک عبادی و حضور مناسکی، یک حرکت اجتماعی به معنای عام است که سیاست ، اقتصاد و نظام اجتماعی را در خود دارد و این اهمیت و جایگاه نماز جمعه را نشان می دهد.
مدیرکل صداوسیمای فارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ائمه جمعه باید ائمه محلات و در همه شئون الگو و پیشانی باشند و بقیه امور بر منوال آن تنظیم شود افزود: نقش امام جمعه بسیار والا و حیاتی است و اگر نقش، کارکرد نداشته باشد اثر نخواهد داشت و نقش امام جمعه با کارکرد آن معنی پیدا می کند و بخش عمده ای از تبلیغات رسانه های معاند این است که نقش و کارکردها را از هم جدا کنند.
مدیرکل صداوسیمای فارس اضافه کرد: باید کارکرد، منزلت و اثرگذاری نقش و جایگاه امام جمعه را بخوبی تبیین کنیم.
پهلوانیان تاکید کرد: باید منزلت امام جمعه در پیشرفت شهرستان و استان نشان داده شود و اگر در منطقه ای مشکلی است، امام جمعه بعنوان پیشانی کار مطلب را بیان کند و رسانه به عنوان بخشی که به امامت جمعه اقتدا می کند آن مشکل را تا حصول نتیجه پیگیری کند.
مدیرکل صداوسیمای فارس برپایی میز خدمت مدیران و دستگاه های اجرایی در استان را قبل از خطبه های نماز جمعه و در محل برپایی نماز جمعه کار ارزشمندی بیان کرد و گفت: باید با انعکاس پریایی میز خدمت برای رفع مشکلات مردم در پایگاه های نماز جمعه و مساجد، زمینه تقویت جایگاه نماز جمعه را مهیا کرد و در کنار مسائل و مشکلات، بازشدن گره ها و امیدآفرینی ها را در قاب رسانه به مردم نشان داد.
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس در این نشست گفت: استان فارس با 76 پایگاه امامت جمعه از نظر تعدد ، وسعت و جغرافیا بزرگترین شبکه امام جمعه کشور را دارد و از این نظر سهم متفاوتی را در کشور به خود اختصاص داده است.
حجت الاسلام و المسلمین عادل حاجی پور افزود: از آنجا که ویژگی های استان فارس در بخش های مختلف قابل افتخار و تحسین برانگیز است و طبق فرموده رهبری فارس در قله است، شبکه متکثری در موضوع نماز جمعه در سومین حرم اهل بیت علیهم السلام وجود دارد و نگاه مجموعه کشور به شبکه امامت جمعه استان فارس نگاه متفاوت و نمونه ای است.
وی افزود: با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در شش سال اخیر که دوره تحول و تعالی در این حوزه نام گرفته رویکرد سخت افزاری جای خود را به رویکرد نرم افزاری داده است.
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس گفت: در استان فارس هیچ امام جمعه بدون نقشه راهی وجود ندارد و هر امام جمعه نقشه راه پیش روی خود دارد و در سه ماهه پایانی هر سال طرح تعالی انقلابی و ایمانی شهر ارزیابی می شود.
حجت السلام و المسلمین حاجی پور افزود: در این طرح هیئتی اندیشه ورز متشکل از اندیشمندان، نخبگان و صاحب نظران مسائل و چالش های منطقه را احصا و اولویت بندی و برای حل و فصل آن برنامه ریزی می کنند و نقشه راه امام جمعه تدوین می شود و این نقشه راه متناسب با بوم و نیاز هر منطقه با استفاده از ظرفیت نخبگانی و فکری طراحی و عملیاتی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین حاجی پور اضافه کرد: نقشه راه ارزیابی و نواقص گرفته می شود و برنامه کاملا مدون در ابتدای هر سال در اختیار امامان جمعه قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه نظام ارزیابی و رصد دقیقی برای نقشه راه امامان جمعه طراحی شده است و تمام بخش های فعالیت امام جمعه رصد می شود و سبک و سیاق خطبه های امام جمعه ارزیابی دقیق می شود افزود: از نمونه و الگوهای موفق تقدیر و از این الگوهای موفق برای استفاده دیگر ائمه جمعه استفاده می شود.
حجت السلام و المسلمین حاجی پور گفت: حدود 300 تجربه موفق امامان جمعه در کشور احصا شده است و این می تواند زمینه مشترکی از همکاری ها با صداوسیمای فارس باشد و در استان فارس 30 تجربه موفق استخراج ، بررسی و مستندسازی شده و جای کار در رسانه ملی دارد.
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس گفت: امیدواریم نوع تعاملات دو مجموعه سیاستگذاری ائمه جمعه و صداوسیمای فارس با توجه به نگاه رهبری که نماز جمعه فریضه ای استثنایی و بی نظیر است بیش از پیش افزایش یابد و صداوسیما به عنوان دانشگاه و مجموعه بزرگ در عرصه جهاد تبیین نقش خود را در این حوزه بیش از گذشته ایفا کند.
حجت الاسلام و المسلمین حاجی پور با تقدیر از دو برنامه صداوسیمای فارس در حوزه های خبر و رادیو گفت: پخش خطبه های نماز جمعه در بخش های خبری با رویکرد مطالبه گری و رفع چالش های اجتماعی سابقه نداشته و اتفاق مبارکی است.
وی ادامه داد: برنامه ای که روزهای جمعه هر هفته قبل از خطبه های نماز جمعه حدود ساعت 11 و 20 دقیقه از رادیو فارس پخش می شود و مربوط به اعلام آخرین وضعیت پایگاه های امامت جمعه در شیراز و شهرستان های استان شامل اطلاعاتی درباره سخنران قبل از خطبه ، محور خطبه ها و میز خدمت در محل برپایی نماز جمعه اقدام تحسین برانگیز و شایسته ای است که در صداوسیمای فارس در حال انجام است.